Post Page Advertisement [Top]

Už tradične je výber toho naj za predošlý rok prvým príspevkom nového roka. Rok 2022 bol u mňa v znamení skincare. Začala som viac skúšať rôzne aktívne látky a SPF je už mojou každodennou súčasťou. A ako uvidíte v zozname nižšie - preferovala som dermoznačky. 

Vyzerá to tak, že poctivý výber prináša svoje ovocie, pretože kozmetických sklamaní som v uplynulom roku zažila minimum. Zároveň ma však nenadchne každá novinka či ospevovaný produkt. Do tohto štádia som však musela dozrieť.

Článkov bolo pomenej, no som úplne stotožnená s tým, že takto to už jednoducho bude, keďže nechcem tráviť všetok svoj voľný čas online a hoci kozmetiku a recenzovanie mám rada, chcem, aby to bolo stále iba hobby.

Milí čitatelia, predstavujem vám výber toho najlepšieho, čo sa objavilo na blogu v roku 2022.








Mejkap


V tejto kategórii som skúšala pomerne málo vecí z pragmatického dôvodu - málo som sa líčila. Zároveň som však urobila jeden veľký krok, ku ktorému som sa dlho odhodlávala - vyhodila som všetky staré líčidlá. A že ich bolo! Áno, za paletkami Urban Decay či mejkapmi Chanel mi bolo ľúto. Ale už len zaberali miesto, pretože som ich z obavy o reakciu nepoužívala.


Moji favoriti roku 2022

Paletky theBalm (najmä sada rozjasňovačov a bronzer)



Pleťovka
Kým minulý rok som len s akousi pomyselnou obavou rozmýšľala nad retinoidmi, tento rok som ich zaviedla do dennej rutiny. A som na 0,1 retinale. Spätne nechápem tú obavu. Ale opatrnosť je zaručene na mieste. Objavila som tiež skvelé SPF, taký Anthelios Age Correct bol pre mňa super krém so SPF.
Rok 2022 však bol aj v znamení návratu k značke Sesderma. Na jar som spotrebovala sadu C-Vit, ktorú som si dopriala na Vianoce 2021. Potom nasledovala sada ampuliek Effect Flash a čerešničkou na torte bola línia Factor G Renew. Tie ampulky sú úplný top, plánujem ich používať pravidelne.
Objavom roka bola pre mňa lacná maďarská značka Geek&Gorgeous a fakt, že je účinná a efektívna.
Chcem však zdôrazniť, že otrepané "menej je viac" platí v skincare dvojnásobne. Musíte vedieť, na aký problém chcete skincare zamerať. Musíte mať realistické očakávania (niečo sa dá korigovať skincare, na iné slúžia zákroky). A nezabúdať na obyčajnú hydratáciu a SPF. Séra a krémy za stovky eur budú pre vás vyhodené peniaze, ak ich nezacielite na potreby vašej pleti a ak k nim zároveň nezaradíte SPF.

Moji favoriti roku 2022




Telovka

Pokračovala som trendom suchých rúk až kým mi pokožku nezachránili 3 objavy - Cicalfate, Exomega a Cicabio Mains. 
Som veľkou fanúšičkou sprchovacích olejov a Atoderm som minula už na litre. No mám pocit, že Lipikar je o trošičku lepší. Zároveň ostávam verná termálnym vodám v spreji, Vichy mi v lete zachránila kožu od začínajúceho ekzému. SPF je nutnosť aj na telo, to od Vichy ma príjemne prekvapila.

Moji favoriti roku 2022




Vlasovka

Experimentovať s vlasovou kozmetikou sa mi vôbec neoplatilo. V tejto kategórii mám len jedného favorita. V uplynulom roku som totiž najviac riešila chumáče vlasov v odtoku a výrazné kúty po pôrode. Najviac pomohol čas. Ale neľutujem peniaze, ktoré som na želé a ampulky Vichy minula. Jednoducho som nedokázala sedieť na zadku a čakať, kým tie vlasy prestanú padať.

Môj favorit roku 2022





Samostatnou kategóriou je skin&hair care nadstavba - hodváb. Milujem hodvábne gumičky a hodvábna obliečka na vankúš bol môj dlhodobý materiálny sen, ktorý som si vo februári 2022 splnila. Efekt na vlasy a pleť je viditeľný a cititeľný. Áno, je to drahá záležitosť. Ale je to dokonalosť.




Budem sa opakovať, ale našla som sa v tom:
Tešme sa z každého dňa, užívajme si každý okamih a radujme sa ako malé dieťa. Je to klišé, ale jednoducho nikdy nevieme... 
Venujme svoj vzácny čas tomu, kto (a čo) za to stojí ;-) 
Všetko dobré v novom roku 2023 a hlavne buďte zdraví  :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]