Post Page Advertisement [Top]

Vedela som, že La Roche-Posay má v ponuke sprchový olej a tie ja môžem. Čítala som o ňom samé chvály, no na poprednej priečke bol u mňa stále biodermácky Atoderm. Až kým som nevyskúšala tento Lipikar. Nemyslela som si, že sa tak rýchlo pridám k zástupu fanúšikov oleja Lipikar, ale stalo sa. A čo ostatné dva produkty? Zaujali? Účinkovali?




La Roche-Posay Lipikar Cleansing Oil AP+ bola láska po prvom použití a stále je. Pokožku umyje veľmi šetrne a tiež zabraňuje vysúšaniu, ktoré môže začínať už v sprche. Má jemnučkú vôňu, ale to mi vôbec nevadí, práve naopak - to je jeden z rozdielov medzi Lipikar a Atoderm. Možno práve po dlhej dobe používania sprcháčov bez parfumácie ma tento veľmi očaril. Vôňa je však naozaj jemná, nedráždivá, uvoľňujúca. Jediné, čo mu vyčítam je balenie - to najväčšie má "iba" 750 ml (Atoderm je aj v litrovom balení). Avšak na druhej strane práve tento Lipikar olej si môžete kúpiť aj ako náhradnú náplň, a tým pádom máte o čosi nižšiu spotrebu plastu (v porovnaní s tým, keby ste stále kupovali nové balenia).





La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ je tiež vhodný pre atopikov. Ide o hustejší biely gél, ktorý je bez parfumácie. Taktiež sa o pokožku stará už počas sprchy a zabraňuje vysušovaniu, ktoré vzniká v sprche. Nezískal si ma tak ako olej, ale je to veľmi dobrý sprcháč, ktorý ocenia atopici a všetci s citlivou a suchou pokožkou. Apropo, čo je to syndet? Je to umývacia emulzia bez obsahu mydla, pretože práve mydlová zložka môže vysušovať. Tento môj 200 ml sa až tak cenovo neoplatí, ale balenie je super na cesty. Lepšie sa oplatí 400 ml, ktorý má aj pumpičku.





Priznávam, nie vždy sa mi podarí nakrémovať si pokožku celého tela po sprche, hoci ju mám suchú a žiadalo by sa jej to. Po použití týchto sprchových produktov však necítim pnutie, žiadne svrbenie a nemám šupinky. Nie je to ideálne (viem, jedného dňa sa mi vráti, no nie vždy stíham), ale aspoň takto si udržiavam pokožku v lepšom stave. Už v sprche. Je to rýchle a naozaj je rozdiel, či použijete takýto sprcháč alebo niečo obyčajné z drogérie, čo sa môže tiež tváriť, že hydratuje, ale opak je pravdou. Niekedy sa možno zdá, že tieto dermoznačky sú predražené, ale neplatíte len za značku. Platíte za výskum, patentované zloženie. A ak to pomáha pokožke, tak prečo nie? A navyše, často sa dajú zohnať za skvelé ceny alebo v rôznych akciách (napr. 2+1).


La Roche-Posay Lipikar Xerand krém na ruky oceníte najmä cez deň. Rýchlo sa vstrebáva a zanecháva pokožku hydratovanú a vyživenú, a to je presne ten efekt, ktorý od krému na ruky cez deň chcem. Má redšiu textúru a tú istú jemnú vôňu ako Lipikar olej. Na noc preferujem niečo výživnejšie a pokojne aj hutnejšie. Ak však nemáte extrémne suchú pokožku rúk, myslím, že vám bude vyhovovať počas akejkoľvek časti dňa či noci. 




Kým donedávna som mala vyskúšaných len pár produktov La Roche-Posay a nelákalo ma to skúšať ďalšie, s pribúdajúcimi skúsenosťami s touto značkou ma akosi viac očarila. A minimálne viem, že olejček Lipikar bude mať dlho čestné miesto v mojej kúpeľni.



Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]