Post Page Advertisement [Top]

Táto značka sa u nás v rodine "nosí" už roky a jej priekopníčkou je naša babka, ktorá na svoju atopickú kožu dlho používa iba prípravky francúzskej A-Dermy. Aj pre syna som kupovala krém Primalba od tejto značky, a teda veľká spokojnosť. A keď sa mi zase ozvali šupinky a suchotiny s červenými fľakmi na rukách povedala som si, že skúsim dať šancu A-Derme. A ako to dopadlo? 



Nuž, celkom dobre a keby som si aplikovala "kúru" pravidelnejšie, určite by som dosiahla ešte lepšie výsledky. Mimochodom, v čase, keď som ich kupovala boli posledné kusy skladom, ale verím, že ich doplnia. Eventuálne si ich môžete pohľadať v inom e-shope.

Keď som rozmýšľala, čo kúpiť, našla som tri rôzne produkty. A všetky ma oslovili. Poďme teda postupne:


A-Derma Dermalibour + mám vo forme tyčinky (staršie balenie, to novšie je krém). Vyzerá síce ako korektor na preliečenie akné, ale je to multifunkčná supervec. A áno, dá sa použiť aj na akné. Ale využijete ho aj pri odreninách a ja si ho každý večer natieram na ruky a ráno už nie sú až tak šupinaté a začervenané. Toto je určite must-have do každej domácnosti.







A-Derma Exomega Control Emollient Spray je ľahký sprej, ktorý sa rýchlo vstrebáva, ale zároveň zanecháva pokožku hydratovanú a vyživenú. Dokonale ju regeneruje. Oceňujem sprejovú formu, aplikovať ho môžete v akejkoľvek polohe a stále funguje. Zmierňuje aj pocit svrbenie. Líniu Exomega babka používa roky a po jej vyskúšaní sa nečudujem. Odporúčam atopikom, naozaj je ako balzam na kožu. Exomega je aj v klasickej forme telových mazadiel, toto balenie v spreji je praktické aj na cesty ;-)





A-Derma Cytelium je sprej, ktorý je vhodný na mokvajúcu kožu, kožu so sklonom k macerovaniu. Vysuší a zároveň hydratuje. Nie, na tie moje ruky toto určite nie je dobrá voľba. Používam ho na miesta, ktoré sa mi pravidelne potia tým, že sa koža otiera o kožu (pod prsami napr.). Používala som ho aj na ten svoj legendárny palec na nohe, keď som si zle strihla necht. Stále to mokvalo a po všetkej tej dezinfekcii som si spálila kožu. Tento sprej mi vtedy celkom pomohol. A ešte jedna vec - lekárnici ho odporúčajú aj na ovčie kiahne! Už neplatí, že tekutý púder je top naj (odporúčania sa časom menia), a tak tento sprej má celkom potenciál. A áno, vyskúšala som ho aj na svrbivé miesta a pomohol, ale tým, že je vysušujúci, tak mi na tie moje atopické miesta nevyhovoval - vyskúšala som to iba z čírej zvedavosti.



Táto dvojkombinácia sa mi na moje ruky najviac osvedčila a celkom pomáhala na moje červené fľaky a suchotiny. Tie mám zmiernené, ale stále mám suché miesta. No aspoň ruky nesvrbia, nie sú také napäté (hoci cítim mierne pnutie) a žiadne fľaky nemám.






V poslednej dobe sa to na blogu hmýri dermoznačkami, ale som rada, že v tejto kategórii nachádzam užitočné a overené produkty, ktoré pomáhajú. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]