Post Page Advertisement [Top]

Keď som vyskúšala ampulky Sesderma Factor G Renew, bola som ohromená. Za týždeň domácej starostlivosti som dosiahla podľa mňa skvelý efekt, ktorý nájdete na blogu v samostatnej recenzii. Po tomto som bola viac ako navnadená na celú sadu Factor G Renew. Tak ako to dopadlo?

V prvom rade si ale musíme uvedomiť, že sme stále vo vodách kozmetiky a musíme mať realistické očakávania. Ďalšou vecou je zistiť, aké očakávania mám a čo chcem danou kozmetikou dosiahnuť. Asi nebudem používať niečo, čo sľubuje zmenšenie pórov, ak toto nie je problém, na ktorý sa chcem zamerať. Čiže si vždy vyberám niečo, čo by malo vyhovovať potrebám mojej pleti a zaceliť na problém, ktorý chcem riešiť. Ale, samozrejme, ak výrobca niečo tvrdí, tak to (aspoň ja) vždy podrobujem dôkladnej skúške. Na vlastnej koži, ako inak.



Pokiaľ ide o známky starnutia, na to sú najefektívnejšie rokmi overené retinoidy. Majú za sebou roky výskumov a ich efekt je potvrdený.  Popravde už aj pozerám po sesdermáckych retinoidoch, zatiaľ mám vyskúšané iba Geek&Gorgeous a Avene. A SPF, na to naozaj nezabúdajme. SPF je najlepšia prevencia fotostarnutia (a rakoviny kože, mimochodom, tiež). No vráťme sa k línii Factor G Renew, pretože tá žiadne retinoidy neobsahuje.

Zato sa ale pýši zložením, ktoré obsahuje rastlinné rastové faktory (napr. EGF, TIMP-2, TGF - β2, HGH, GM-CSF), peptidy (tripeptid-5, tetrapeptid-3), kmeňové bunky jablone domácej, pupočník ázijský, ergotioneín, pterostilbén, kvercetín, či vitamín E. Zloženie, ktoré je vhodné aj pre citlivú pleť a sľubuje spevnenie a anti-age efekt.

Podobné, ale koncentrovanejšie zloženie mali ampulky a tam som bola naozaj veľmi pozitívne prekvapená lift efektom. Preto ich plánujem používať pravidelne niekoľkokrát ročne.


Ako dopadlo testovanie sady? Sérum som používala iba ráno, krém väčšinou večerná  (ale občas aj ráno) a očný krém ráno aj večer  (pozn. večer som si dala namiesto toho sérum s retinoidmi a ráno zväčša iba ľahký hydratačný krém a SPF).





Sérum je vodičkovo-gélové, ale viac vodičkové. Žiaden nepríjemný lenivý pocit, vstrebáva sa takmer okamžite. Balenie je funkčné, pipetka maximálne spoľahlivá (pri Geek&Gorgeous sérach to je niekedy boj). Ak nemáte radi jednozložkové séra a chcete komplexnú starostlivosť, toto je ideálny základ.






Krém má doslova zamatovú štruktúru. Tak vynikajúco formulovaný krém som dlho nemala. Pleti dodá potrebnú dávku hydratácie. Vstrebáva sa tiež dosť rýchlo. Preferujem ho na noc, keďže je výživnejší a práve počas odpočinku dokáže pleť z neho absorbovať viac účinných látok. Ale pokojne ho používajte dvakrát denne, najmä suché typy by to mohli oceniť.







Očný krém je úplne lahučký. Stačí pár kvapiek a jemne vklepať prstom do oblasti očného okolia. Vďaka nemu je táto citlivá a jemná pokožka pružná, svieža a hydratovaná. Nemám výrazne kruhy či opuch, ale po nociach, keď bol malý šéf chorý som nevyzerala opuchnuto a verte mi, veľa som nenaspala (vlastne aj už viac ako rok je ten spánok taký všelijaký). Mimochodom, tento krém získal ocenenia. A niet sa čomu čudovať.



Celá sada je výborne tolerovaná aj citlivou pleťou. Nelepí, nežmolkuje, dobre spolupracuje aj s inými produktami iných značiek a tiež s líčením. Stimulácia pleti a lift efekt, ktorú začali ampulky sú vďaka tejto sade udržiavané a podporované.

A aký efekt som si všimla (po 6 týždňoch):

  • pleť je hydratovaná, vyživená, ale nie je mastná a neupchávajú sa póry
  • pleť pôsobí zdravšie a sviežo 
  • pleť pôsobí pevnejšie, pružnejšie, hladšie 
  • jemné linky sú hladšie
  • proces obnovy pleti je o čosi rýchlejší (najmä keď sa vynorí votrelec, ale áno, na toto majú veľký vplyv aj retinoidy)
  • vrásky posobia menej viditeľne
  • po použití cítiť lift efekt, hoci nie taký výrazný ako pri ampulkách
Možno trošku viac nepovedia fotky (necenzurované, s uterákmi v pozadí, bez mejkapu, pri umelom osvetlení s dosvietením baterkou z mobilu rovno do očí, áno, viem, to obočie nutne potrebuje zásah. Už je naplánovaný.):








Áno, nemôžem potvrdiť anti-age účinok iba tejto línie, keďže mám už nejaký ten mesiac viac-menej pravidelne v rutine retinoidy. Netvrdím tiež, že musíte používať iba celé línie, lebo inak to fungovať nebude. Práve naopak - nájdite si svojho favorita a doprajte mu čestné miesto vo vašej pleťovej rutine

Keď som dostala odporúčanie na líniu Factor G Renew, nevedela som, čo si mám pod kombináciou rastlinné rastové faktory, peptidy a kmeňové bunky predstaviť. Teraz už viem, že je to skvelý lift efekt, výživa a celková starostlivosť o pleť, ktorá stráca pevnosť a pružnosť. Ak nechcete retinoidy, toto je dokonalá voľba. Ja ju kombinujem s retinoidmi. 

Keď si spomeniem, že pred rokom som iba počula o nejakých retinoidoch a rastových faktoroch a dnes ich úspešne a účinne kombinujem v rutine, tak wow. Áno, taký efekt na mňa má táto kombinácia.
Táto línia ma aj naďalej utvrdzuje v tom, že Sesderma je môj lovebrand.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]