Post Page Advertisement [Top]

SPF už pre mňa nie je summer essential, keďže sa ho snažím používať poctivo celoročne. Väčšinou tvár, snažím sa aj ruky a s príchodom teplejších dní každá odhalená časť pokožky. Čo je ale úplný summer must? Termálne vody v spreji. Milujem. A nielen kvôli osviežujúcemu efektu. 

Termálne vody príjemne osviežia pleť, to bez debaty. Ak ich skladujete v chladničke, tak to osvieženie naberá na obrátkach. Ale termálne vody poskytujú pleti aj ďalšie benefity. Dokážu ju upokojiť, zjemniť, chrániť a tiež aj hydratovať. Nie je to povinná výbava a veľa ľudí ich nemusí. U mňa sú dlhodobo letnou stálicou, na blogu nájdete niekoľko príspevkov o termálnej vode v spreji.


Termalne vody v spreji ELNINO

Z tejto trojice som mala iba vodu od La Roche-Posay. Ostatné ma však veľmi zaujali a dokonca je na ne v e-shope Elnino fajn cena. Každá z nich obsahuje "iba" tú ich termálnu vodu. Ale zároveň má každá trochu iné zloženie a tým pádom aj účinok na pokožku. A moja pokožka má termálne vody veľmi rada, najmä v lete, v období, keď ju najviac trápia prejavy atopického ekzému.


Hoci Vichy a La Roche-Posay vyzerajú podobne - typ rozprašovača a termálna voda, sú iné. A nielen obalom a názvom. Frais Monde má taký klasický rozprašovač, čo je možno menšia nevýhoda oproti prvým dvom, ale stačí stlačiť jemne a nedostanete nálož hodnú veľkonočného pondelka. ;-)


Hľadáte termálnu vodu v spreji, ktorá:

  • osvieži a upokojí pleť? Vyberte si hociktorú z trojice. Na tieto začínajúce horúčavy sú ako stvorené a striedam ich s rovnako osviežujúcim a mierne upokojujúcim výsledkom.
  • upokojí podráždenie pleti a pokožky? V tomto prípade ma doslova šokovala voda od Vichy a udeľujem jej pomyselnú korunku, lebo ... Wau, upokojila aj ekzematické prejavy na rukách, ale musím dodať, že ten môj ekzém dostáva zabrať v horúčavách, keď sa viac potím, celoročne preferujem skôr krémy ako vodu v spreji.







Obsahuje síru, ktorá má protizápalové schopnosti. Voda harmonizuje všetky typy pleti. Termálna voda obsahuje sulfáty, sodík, draslík, horčík, vápnik, železo, uhličitany a kremičitany. Analýza tejto vody preukázala jej dermatologické využitie. 
A teraz z reality: voda je jemná, osvieži, hydratuje (oceníte aj v klimatizovaných priestoroch) a upokojí pleť v horúčavách. Škoda rozprašovača, inak je to taká štandardne dobrá termálna voda v spreji, balenie je celkom praktické. 









Je bohatá na selén a oligo prvky, výskum preukázal upokojujúci a ochranný účinok. Voda obsahuje hydrogénuhličitany, vápnik, kremičitany, selén, zinok a meď. Je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pokožku a dokonca aj pre novorodencov.
A teraz z reality: túto vodu mám už v neviem koľkom balení. Zvyknem si ju kupovať raz ročne - v lete. Príjemne osvieži a upokojí pleť, v horúčavách som ju vyskúšala aj na pokožku malého šéfa, no určite nie 24/7, ale počas dňa občas na osvieženie. Mimochodom, keď už má výrobok overené použitie aj pre novorodencov od 1.dňa života, tak je určite vhodný aj pre tú najcitlivejšiu pokožku. Také odporúčanie totiž nemôže byť len tak na hocičom. Je veľmi fajn, dostupná vo viacerých veľkostiach, cenovo sa najviac oplatí to najväčšie 300 ml. 








Mineralizujúca termálna voda Vichy obsahuje až 15 vzacnych minerálov, medzi ktorými je napr. bór, fluór, lítium, horčík, železo, draslík, mangán, vápnik, kremík a je uznávaná pre svoje upokojujúce, posilňujúce a regenerujúce vlastnosti preukázané testami pod dermatologickou kontrolou. 

A teraz z reality: úprimne, značka Vichy ma v poslednej dobe veľmi pozitívne prekvapuje. Táto voda ma dostala, keď som si ju vyskúšala aplikovať na lakťovú jamku a krk - obe oblasti začervenané s pocitom pálenia (vitaj ekzém v kombinácii s horúčavami). Ani La Roche-Posay a ani Frais Monde mi tak rýchlo neupokojil pokožku ako Vichy. Áno, aj predošlé dve sú fajn, ale toto je aspoň na moju pokožku extra trieda.






Videla som aj odporúčanie na zaradenie termálnej vody do každodennej pleťovej rutiny namiesto tonera. Nejako nemám potrebu to urobiť, aspoň zatiaľ. 

Skôr preferujem tento produkt špeci na osvieženie pokožky počas teplých mesiacov, ale aj po športe (hoci moje aktuálne výkony, pri ktorých sa poriadne potím sú kŕmenie, prezliekanie a prebaľovanie malého šéfa. A to som sa bála obliekať a prebaľovať novorodenca, aby som mu neublížila. Prezliekať, kŕmiť a prebaľovať dojča či batoľa by malo byť klasifikované ako pohybová aktivita).

Termálne vody v spreji už dlhšie patria k mojim summer must-have produktom a tak skoro sa to nezmení. Ich účinok na moju pleť je rokmi overený mnou ;-) 



Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]