Post Page Advertisement [Top]

Myslím, že v súčasnosti už spotrebiteľa len tak ľahko kozmetické značky nenalákajú na rôzne anti-age frázy. 

Mnoho z nás sa začína orientovať vo svete aktívnych látok a tiež je všeobecne známe aj to, že najlepší anti-age je práve SPF. Áno, denne, celoročne, aj počas home-office. La Roche-Posay Anthelios Age Correct som si kúpila ešte minulý rok do zásoby. Otvorila som ho však až nedávno.

Aktívne látky používame väčšinou v sérach a na tie nám naozaj stačí už "len" hydratácia a SPF. A tento krém je 2v1 ;-) 


La Roche-Posay Anthelios Age Correct

Na sociálnych sieťach som sa na moje vlastné prekvapenie dosť naučila. Stačilo sledovať profily, ktoré poskytujú relevantné informácie, nie iba random príspevok za príspevkom, lebo firmy platia. 

A ak nájdete na sociálnych sieťach profily, ktoré vás bavia a zároveň sa vďaka nim aj niečo dozviete, je to malá výhra a zároveň ten čas strávený na sociálnych sieťach nie je úplné mrhanie. V poslednej dobe nájdete napríklad na instagrame mnoho odborníkov a lekárov, ale aj nadšencov, ktorí vo svojom voľnom čase takto šíria osvetu. A ja som za to nesmierne vďačná. 


La Roche-Posay Anthelios Age Correct už nie je novinka, no zaslúži si pozornosť. K dispozícii je viacero druhov, a tak si na svoje môže prísť každý. Ja mám ten "obyčajný", ale môžete si vybrať aj tónovaný či variant na mastnú pokožku, stačí si pozrieť ponuku línie Anthelios od značky La Roche-Posay.

Musím vyzdvihnúť názov tohto produktu. Konečne sa dostávame z toho zaužívaného pomenovania opaľovacie krémy. Tento má v názve "denný ochranný krém proti starnutiu pleti". A takto možno konečne viac spotrebiteľov začne o SPF uvažovať najmä ako o ochrane pokožky pred predčasným starnutím, ktoré spôsobuje vystavovanie pokožky slnečnému žiareniu bez ochrany alebo so slabou ochranou. Nie nadmerné vystavovanie, stačí obyčajná cesta do obchodu alebo do práce a môže vás spiecť. Nehovoriac o následkoch.


La Roche-Posay Anthelios Age Correct INCI


Kľúčovými zložkami sú:

  • 5 účinných UV filtrov
  • kyselina hyalurónová - hydratuje 
  • niacinamíd - ochraňuje 
  • vitamín E
  • LHA -jemne exfoliuje
  • Phe-Resorcinol -antioxidant
  • glycerín
  • termálna voda 
Detailný popis jednotlivých zložiek si môžete pozrieť na stránke InciDecoder, väčšina zložiek je ohodnotená veľmi dobre, dokonca pár je klasifikovaných aj ako "superstar".

Krém má SPF 50 a poskytuje UVB a UVA ochranu. Pôsobí ako anti-age - redukuje jemné vrásky, linky a pigmentové škvrny. 

Zdôraznila by som, že ide o kombináciu krém so SPF. Nie je to "iba" SPF práve aj vďaka vyššie spomenutým kľúčovým zložkám. A tak nemusíte používať žiaden iný krém, v rannej rutine stačí toto.

(A potom na reaplikáciu cez deň napr. tento La Roche-Posay mist.)


La Roche-Posay Anthelios Age Correct popis na škatuľke



Je nemastný, ľahký a pleť hydratuje. Finish je príjemne zamatový. Na mojej zmiešanej pleti pôsobí semi-glow - nie je matný, ale ani nepôsobím ako diskoguľa.
Je naozaj ľahký, pretože ani v horúčavách ho na tvári necítim. Rýchlo sa vstrebáva a dobre sa vrství s ďalšími produktami rannej rutiny. Dokonca som ho aj reaplikovala pred odchodom z bytu a žiadne žmolky som nevidela.

La Roche-Posay Anthelios Age Correct krémová textúra na ruke




Skúšala som ho naniesť aj na krém, no nebolo to veľmi dobré riešenie a práve vtedy sa mi začali tie vrstvy jemne žmoliť. Možno suché typy budú potrebovať ešte nejakú extra dávku hydratácie pod toto SPF, neviem to z vlastnej skúsenosti ohodnotiť. 
Čítala som, že vyhovuje aj suchým typom bez potreby ďalšej hydratácie. Každopádne, je to vždy individuálne. 
Možno by som v budúcnosti vyskúšala aj verziu oil-free, táto "základná" verzia si dobre rozumie aj so sérami Geek&Gorgeous bez potreby ďalšej hydratácie vo forme krému.

Táto novinka roku 2021 určite stojí nielen za zmienku. Je to kvalitný denný krém, ktorý zároveň poskytuje SPF 50. Nedávno ho recenzovala Janka z blogu SaveOnBeauty a ja sa pridávam k spokojnému zástupu používateľov.

Ak hľadáte krém (nielen na leto), ktorý vám zároveň poskytne SPF ochranu, toto je naozaj dobrá voľba. Ja kúpu vôbec neľutujem, práve naopak, patrí medzi tie najlepšie SPF, ktoré som kedy vyskúšala.

Aktuálne má notino akciu - pri kúpe produktov La Roche-Posay Anthelios môžete získať zľavu 15 % (platí aj na tento Age Correct). Stačí zadať kód LRP15 (neplatí na akcie a výpredaj).






Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne až 4 % z nákupu na Notino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]