Post Page Advertisement [Top]

Pravidelné používanie SPF znamená aj jeho pravidelnú reaplikáciu, najmä von, podčiarknuté pri používaní retinoidov. 
Existujú rôzne spôsoby reaplikácie - ak nemáte mejkap, tak si môžete znovu naniesť krém, ak mejkap máte, tak môžete použiť reaplikačné púdre / balzamy (láka ma VT Essence Sun Pact) či misty. A práve mistom som verná už roky.


La Roche-Posay a Vichy SPF mist



Reaplikačný mist od La Roche-Posay bol dlho mojim obľúbencom. Raz som vyskúšala, bola nadmieru spokojná a takto kupovala pár rokov. O tom, že som ho mala fakt často svedčí aj niekoľko článkov na blogu, v ktorých ho spomínam.

Oba tieto misty som kúpila na Pilulke. La Roche-Posay ešte minulý rok, ale nepoužila som ho, otvorila som ho v júni 2022. Vichy som kupovala iba nedávno, keď mala Pilulka akciu na 2 kusy produktov kolekcií Soleil - 12 €. A to som nemohla nechať len tak.

Je medzi nimi rozdiel? Áno, je. A teraz nemyslím iba na značku a zloženie.

La Roche-Posay je skvelý, ale keď sa mi dostane do očí, tak to štípe a slzí - najčastejšie sa mi to stane, keď sa spotím, počas aplikácie neštípe. Negatívum je tiež trošku "dusno" v čase aplikácie, čo je však iba chvíľková záležitosť. Poskytuje účinnú ochranu, a to je podstatné. Bola som mu roky verná, to tiež o niečom hovorí. 
Je vodeodolný a vhodný aj na citlivú a mastnú pleť - oceníte matujúci efekt. S tým súhlasím, len tie oči... a občas zvýrazní póry. Mimochodom, oči mi z neho neslzili hneď od prvého použitia, začalo sa to minulý rok a pokračuje to :-(

La Roche-Posay SPF mist




Vichy sa mi začína dostávať do kúpeľne čím ďalej tým častejšie. Keď som ho vyskúšala, bola som paf. Jemná vôňa môže niekomu vadiť, mne nie a nespôsobuje také "dusno" ako LRP. Ale čo je najlepšie - neštípu ma z neho oči. A to je ten podstatný rozdiel pre mňa. Aj Vichy poskytuje účinnú ochranu, čo je veľmi dôležité.
Je nekomedónny, póry nezvýrazňuje a je vhodný aj na citlivú pleť. Nematuje, ale príjemne pleť osvieži. Bez štípania očí.


Vichy SPF mist



Oba aplikujte na tvár z odporúčanej vzdialenosti 15 cm. Keď ich aplikujete zblízka, vytvoria biely povlak a je to mist, žiadne rozotieranie nie je potrebné, iba dodržať správnu vzdialenosť a prestreknúť tvár.

La Roche-Posay a Vichy SPF mist



Aktuálne má počas júla Pilulka akciu 2+1 na Vichy a La Roche-Posay, tak odporúčam počkať, kým naskladnia aj tieto misty, ak vás zaujali ;-)

Mist má pár nevýhod - ak ho používate vonku, viete, o čom hovorím. Stačí trošku vetra a mist môže byť všade len nie na vašej tvári. Nosím ho so sebou, ale vždy pri reaplikácii sa snažím vyhľadať bezvetrie alebo interiér (aj toaleta napr.). Aerosól je celkovo zradný spôsob aplikácie SPF, hoci ho mám rada. Pri tejto forme totiž nemáte istotu, že si nanesiete dostatočnú vrstvu, ktorá vás bude spoľahlivo chrániť. Už krémov si dávame väčšinou menej ako by bolo treba, pri aerosóloch je to ešte o čosi menej, lebo veď "som sa nasprejovala, tak mám SPF a neriešim". Pozor na to, to hovorím ako milovník tejto formy SPF.
Inak je to podľa mňa veľmi dobrý pomocník. Oba majú 75 ml, takže ich dáte aj do menšej kabelky či tašky.

Viem, že teraz zovšadiaľ možno až príliš počuť o SPF. Na druhej strane sa však dočítate o pestovaní solárneho mozoľa (a nechcete mať žiaden mozoľ, nie to ešte solárny) či používaní rôznych olejov alebo o tom, že SPF zabraňuje opáleniu či príjmu vitamínu D. Myslela som si, že v dnešnej dobe už sú tieto mýty pokorené, ale nie sú :-( naozaj nechcete mať melanóm a ani pigmentové škvrny. SPF je o zdraví kože, nie rozmar alebo ďalšie z radu odporúčaní rôznych influencerov. Najlepší anti-age je SPF.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]