Post Page Advertisement [Top]

Používate séra s aktívnymi látkami? Super! Dávate si ráno SPF a počas dňa ho reaplikujete? Výborne! Čo k tomu všetkému ešte potrebujete? Dobrý hydratačný krém. Žiadne sľuby navyše. Starnutie, akné, škvrny, jas pleti - to všetko viete vyriešiť aspoň čiastočne pomocou aktívnych látok, len rozumne, neprekombinovať. Odkedy som vyskúšala séra Geek&Gorgeous (recenzia bude čoskoro), nepotrebujem pleťový krém s XY sľubmi. Hydratovať však potrebuje každá pleť.



Vichy má v ponuke viacero druhov krému Aqualia Thermal - s ľahkou textúrou, s výživnou textúrou, nočný, gélový a rehydratačný - a práve ten posledný som si vybrala v rámci spolupráce s parfumériou Elnino na testovanie.




Krém Vichy Aqualia 48 h neobsahuje parfum. Obsahuje však alkohol, no nerobilo mi to žiaden problém. Ak máte citlivú pleť, odporúčam patch test alebo vzorku. Čítala som však celkom priaznivé reakcie na tento krém.



Vichy Aqualia 48 h obsahuje termálnu vodu z Vichy, kyselinu hyalurónovú a ľahké lipidy. Vďaka týmto kľúčovým zložkám poskytuje pleti účinnú hydratáciu.



Kedysi dávno, keď som mala asi 15, sa mi dosť zmenila pleť. Puberta, hormóny. Zrazu som mala akné a mastnú pleť. Čo urobila pubertiačka? Začala používať prípravky na mastnú pleť. A skončila so suchou pleťou, ktorú dávala dlho dokopy. Akýkoľvek pleťový problém riešite, hydratácia je základ. Nielen suchá pleť potrebuje hydratovať, aj mastná, zmiešaná, zrelá. Jednoducho každá. Mohli by sme to prirovnať k pitnému režimu - každý z nás potrebuje vodu bez ohľadu na hocijaký ďalší faktor.

Nebuď ako ja, keď som mala 15 :-) aj keď verím, že dnešné pubertiačky už majú lepší prístup k informáciám a viac osvety aj na sociálnych sieťach.



Tento krém používam v rutine večer a mojej pleti vyhovuje dokonale. Je ľahký, rýchlo sa vstrebáva, nelepí, nehrudkuje, iba úžasne hydratuje. Začína to vyzerať tak, že Vichy je môj nový dermo-lovebrand. 


Ráno ho nepoužívam iba preto, že ešte stále mám La Roche-Posay Anthelios Age Correct, ktorý je ako denný krém a SPF v jednom. Keď LRP spotrebujem, pôjdem na SPF od Vichy a pod to už plánujem používať tento hydratačný krém. Avšak nemôžem povedať, že by som ho ráno nevyskúšala v kombinácii s Vichy SPF. Vyskúšala a bolo to fajn, ale pravidelne to takto zatiaľ nerobím, keďže chcem minúť LRP.

Dobre si rozumie aj s ostatnými krokmi v mojej pleťovej rutine. Jednoducho zopakujem slová z úvodu tohto príspevku - nepotrebujete super truper anti-age-acne-elixir-neviemčo krém, keď podstata tkvie "iba" v hydratácii. 



Nejaké aktívne látky v kréme nie sú zlé, to určite netvrdím. Ale ak používate rôzne séra, tou bodkou je už len hydratácia. A tento krém je za mňa čerešnička, nie iba bodka.



UPDATE 2.9.2022 - tento krém bol naozaj skvelý, príjemný na pleti, dobre ju hydratoval. Po čase však môjmu čuchu začala prekážať vôňa alkoholu - nie výrazná, ale cítiť ho bolo. Na pleti však nič nespôsobil. Trošku si nesadol so SPF od Avéne, ale to bude špecifikované v samostatnej recenzii na Avéne.


Skúšali ste niektorý krém z línie Aqualia Thermal od Vichy?


Už minule som sa zamýšľala nad tým, že tu v poslednej dobe nemám žiaden FAIL. Asi to bude tým, že si poctivejšie vyberám a snažím sa kozmetikou vyhovieť potrebám svojej pleti.




Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]