Post Page Advertisement [Top]

Slnko, pot, chlórovaná či morská voda dávajú zabrať celému nášmu telu a taktiež aj vlasom. Na trhu je celé množstvo prípravkov, ktoré môžu vlasom pomôcť zvládnuť aj toto obdobie - od starostlivosti až po ochranu. 

vlasy v lete


Odkedy som fanúšičkou pokrývok hlavy, SPF na vlasy neriešim. Pred pár rokmi som však mala toto Solait kupované v Londýne a bolo veľmi fajn - nemastné, ľahké.

Pre mňa je toto obdobie skôr o intenzívnejšom (rozumej raz týždenne) používaní suchých šampónov. Áno, prišiel na psa mráz. Suchým šampónom som sa od zrodu seborei vyhýbala, moja pokožka hlavy ich netolerovala. Vďaka profi kaderníckym značkám Zenz a Maria Nila sa mi seboreu podarilo dostať pod kontrolu. Najlepšie je, samozrejme, vlasy pravidelne umývať, dôkladne opláchnuť a vyfénovať, no teraz mám také obdobie, že som rada, keď si ich dokážem umyť 2x týždenne (väčšinou sa mi to totiž podarí len raz). A preto som si pred časom s malou dušičkou kúpila Batiste Heavenly Volume.

Batiste Heavenly Volume suchý šampón


Ak suchý šampón používate podľa návodu (z dostatočnej vzdialenosti, vlasy "prečesať" prstami a potom hrebeňom) dosiahnete želaný efekt a k tomu možno aj bonus vo forme objemu vlasov - aspoň tento druh šampónu to ako-tak dokáže. 
S mojou citlivou pokožkou hlavy po ňom siaham maximálne raz týždenne a efekt je fajn, pokožka nesvrbí a vlasy aspoň nevyzerajú ako týždeň neumyté (aj keď sú). Predsalen seborea je aktuálne pod kontrolou, ale nechcem si ju nalákať naspäť neuváženým zaobchádzaním s pokožkou hlavy.

Ak nie ste fanúšikom pokrývok hlavy a suché šampóny tiež nemáte v láske, odporúčam poobzerať sa po kozmetike určenej na ochranu vlasov pred slnkom. Notino má aktuálne fajn ponuku a nájdete tam šampóny, kondicionéry, masky, ale aj spreje a dokonca aj také zvučné mená ako je značka Paul Mitchell - ďalšia z profi kaderníckych značiek, veľmi chválená. Ešte som od nej síce nič neskúšala, ale mám zálusk.

Apropo Notino v poslednej dobe celkom valcuje. Okrem tradičných akcií ako Black Friday 2022 (aj v lete) si môžete po prihlásení do svojho účtu nastaviť zľavu na vami vybrané značky. Samozrejme, že som si zvolila milovanú Sesdermu, okrem iného :-) Nastavíte si to jednoducho po prihlásení v profile v sekcii Moje benefity:

Notino Moje benefity

Už sa teším, ako tam najbližšie nakúpim moju obľúbenú Sesdermu, pretože majú. Naozaj skvelý výber a dokonca som aj minule videla akciové sety, takže nielen v zime, ak máte šťastie, natrafíte na set celoročne.



Ako si chránite vlasy v lete? Používate niečo navyše alebo dodržiavate svoju vlasovú rutinu bez ohľadu na ročné obdobie?

Mimochodom, klobúk... To je fakt skvelý vynález. V zime som vďačná za čiapky, v lete klobúky, s ktorými vojdem aj do predajne, ak treba (a nemusím mať zo seba blbý pocit, že som si zase nestihla umyť vlasy).




Príspevok vznikol v rámci spolupráce s Notino.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]