Post Page Advertisement [Top]

Túto značku som dlhodobo prehliadala a pritom vôbec nie úmyselne. Jednoducho som sa sústredila na iné produkty a nejak sa mi do pozadia tlačilo, že musia byť drahšie, aby boli účinné. Ale rozpočet začal tlačiť a ja som začala hľadať lacnejšie a dobre hodnotené produkty. A tak som sa dostala k značke Geek & Gorgeous. Mala som ju aj na kozmetickom wishliste, no keď mi začali dochádzať domáce zásoby povedala som si, že teraz je ten správny čas. A tak som objednala. 5 rôznych sér, 1 toner. Mini verziu čističa som dostala ako darček. Toto všetko stálo cca 56 €, čo je viac ako good deal. A takto nabudená a plná očakávaní som začala jednotlivé produkty skúšať.



Asi najviac som bola zvedavá na legendárny A-Game a tiež aj C-Glow, no tie museli chvíľku počkať, kým som spotrebovala C-Vit od Sesdermy. Moje úplne prvé kroky viedli k B-Bomb a HA 5 Rich. Poďme však postupne a najlepšie asi abecedne :-) ešte predtým však krátky úvod.



V objednavke som dostala aj tento cheat sheet, ktorý môže byť dobrým pomocníkom, ak si neviete rady a chcete si vyskladať rutinu.


Začínate s aktívnymi látkami? Urobte si patch test. Najmä ak máte citlivú pleť. V prípade retinoidov to platí zvlášť a pleť zvykajte radšej postupne (teda nie každý večer, ale obdeň alebo na začiatku aj 2x týždenne, pre istotu). Celkovo môže trvať aj 3 mesiace, kým si pleť zvykne na takúto formu a aj keď ide o aktívne látky, naozaj nečakajte zázrak za noc. Buďte trpezliví, ony vám prinesú ovocie.


Po kliknutí na linky sa dostanete na oficiálnu stránku značky, stačí potom hore v navigácii prepnúť jazyk na slovenčinu.



A-Game 5 obsahuje 0,05 % retinal. Ide o môj úplne prvý retinoid. Práve retinal je v porovnaní s retinolom účinnejší, potenciálne spôsobí menšie podráždenie a rýchlejší nástup účinku. Je vhodný pre začiatočníkov, pre pokročilých je A-Game 10, ktorý obsahuje 0,1 % retinal. 

Používam ho už viac ako 2 mesiace a ani raz som nemala náznak negatívnej reakcie pokožky. A to som sa retinoidov trošku obávala, no zbytočne.

Retinoidy je vhodné používať výhradne vo večernej rutine. Zdôrazňuje sa to všade a pridám sa aj ja - ak používate retinoidy, nezabudnite používať ráno SPF. Ja používam SPF 50+ a používala som ho aj pred použitím retinoidov.




A aké výsledky pozorujem? V prvom rade najvýraznejší je akné - nemôžem povedať, že už nemám žiadne, ale mám ho menej a najmä v období PMS sa oveľa rýchlejšie zahojí a nie je také výrazné. Ďalší efekt, ktorý som si všimla a potešil ma je, že moja pleť je hladšia, na pohľad sviežejšia a jemné linky sú minimalizované. Vrásky v očnom okolí sú miernejšie.


Mimochodom, práve A-Game je najlepšie tolerovaný retinoid všeobecne. Ťažko povedať prečo. Podľa mňa na tom môže mať podiel zloženie produktov. Vaša pleť nemusí negatívne reagovať na danú aktívnu látku, ale na niektorú inú časť zloženia, ktorá pre efekt nemusí byť podstatná. V tomto tkvie filozofia značky Geek&Gorgeous - nepridávať zbytočnosti, nestavať na drahých obaloch. Jednoduché a funkčné. A to môže byť dôvod, prečo sú také obľúbené a pleťovo tolerované.

Neskúšala som slávne retinoidy napr. od značky Medik8. Možno raz, pretože sú veľmi obľúbené a lákajú ma :-) ale keď som porovnala retinaly Geek&Gorgeous a Medik8, tak Medik8 je nielen asi 3-5 násobne drahší, ale zároveň obsahuje aj dvojnásobne viac zložiek. 

Nemám nič proti Medik8, skúšala som od nich len pár vecí a bola to láska, toto je čisto matematické a ekonomické porovnanie. - obe značky ponúkajú sérum s obsahom retinalu 0,1 %, celkové zloženie je však iné, no cenovo je rozdiel 5-násobný.

Toto bol môj prvý retinoid a je to wau efekt, aj preto som mu venovala najviac priestoru v tejto recenzii. Určite si ho kúpim zas a časom prejdem aj na A-Game 10.



B-Bomb obsahuje 10 % niacinamíd, ktorý dokáže zjemniť póry, upokojiť pokožku náchylnú na akné a zlepšiť stav kožnej bariéry. Obsahuje tiež aj zinok, známy pri pomoci s akné a sarkozín, ktorý reguluje tvorbu kožného séba (mazu). Moja pleť je zmiešaná a už po čase som si všimla, že mám menej výrazné póry.

Mimochodom, práve niacinamíd je dobre kombinovateľný a môžete ho nájsť aj v rôznych krémoch či SPF (aj Age Correct od LRP ho obsahuje).





Už prvé dni som zaregistrovala rýchlejšie hojenie akné a upokojenie pokožky. Žiadne vysušovanie, ako by sa možno mohlo očakávať pri produktoch zameraných na kožný maz a akné. Toto bola moja prvá skúsenosť s niacinamídom a wow. Kombinovala som s HA 5 Rich vo večernej rutine ešte predtým, než som začala používať retinal a efekt bol naozaj skvelý.




C-Glow obsahuje 15 % vitamín C (kyselina askorbová), ktorá zvyšuje produkciu vlastného kolagénu v pokožke a v kombinácii s vašim obľúbeným SPF podľa webu G&G dokáže zosilniť UV ochranu (ale nepredstavujme si to tak, že teraz netreba reaplikáciu SPF alebo ho stačí menej. Treba, poriadne a opakovane. Bodka.). V sade bola aj mini nádobka, ktorú som nepoužila. Môže však byť fajn na cesty.



Sérum sa skladuje v chladničke a musí sa spotrebovať do 3 mesiacov od otvorenia, preto ním určite zbytočne nešetrite. Sérum je vodičkové, čo môže niekomu prekážať, keďže naozaj doslova tečie po pokožke. Zároveň sa ale veľmi rýchlo vpíja - čo je jeho nespornou výhodou. Ja mám vodičkové séra rada. Zvyknem ho kombinovať s HA 5 Rich a na to už len SPF. 



Toto bolo moje prvé takto koncentrované céčko a stále som veľkou fanúšičkou vitamínu C v kozmetike. Dodáva pokožke zdravý jas, zjednocuje tón a zmierňuje hyperpigmentácie. 



Vždy v lete mi vyskočili pigmentové škvrny, z toho mi nejaká aj zvykla ostať celoročne. Toto je prvý rok, keď sa snažím poctivo používať denne SPF a mám komplexnejšiu rutinu zloženú z aktívnych látok. Mám na pohľad sviežu a jasnú pleť. A zároveň nemám nové pigmentové škvrny. A to je viac ako iba good deal. To je to, čo som chcela :-) 



HA 5 Rich - ak potrebujete hydratovať, oceníte sérum s kyselinou hyalurónovou. K dispozícii sú dve verzie - light a rich. Zvolila som radšej Rich verziu, aj keď mám zmiešanú pleť. Sérum má mierne gélovú konzistenciu, ale opäť žiadne lepenie. Veľmi dobre mi funguje najmä ráno, keď ho kombinujem s C-Glow, ale používala som ho aj mimo céčka podľa potreby buď ráno alebo večer.





Toto sérum obsahuje 5 foriem kyseliny hyalurónovej, posilňuje kožnú bariéru a prirodzené obranné a hojivé mechanizmy pokožky. Ak potrebujete hydratovať, toto je tá správna voľba. Serum sa odporúča pre suchšiu pleť. 

Ja mám zmiešanú a úplne mi vyhovuje. Hlavne po použití C-Glow potrebuje moja pleť hydratovať a toto sérum je dobrou voľbou. Nelepí, rýchlo vsiakne a dodáva pleti tú potrebnú dávku hydratácie.




Stress Less - toto sérum je dobrým kamarátom C-Glow (po nanesení) a aj A-Game (pred nanesením). Preto sa v sade Inteligentné starnutie predáva práve táto trojica. Pri C-Glow ho nepoužívam, kombinujem ho iba s A-Game a veľmi dobre si rozumejú.





Spomedzi všetkých sér G&G, ktoré som si kúpila je najhutnejšie a až priam gélové, no napriek tomu nelepí a celkom rýchlo vsiakne do pokožky. Ak sa bojíte reakcie na retinoid či céčko, toto sérum by vám mohlo pomôcť. Upokojuje začervenanú a podráždenú pleť a tiež pomáha predchádzať možnej negatívnej reakcii.


Porovnanie sér s kvapkadlom - štruktúrou od vodičky až po gél:





Tak toto boli séra a poďme ešte na čistič a toner :-)


Jelly Joker som dostala ako darček k nákupu v 50 ml balení. Je to jemný čistiaci pleťový gél / teda skôr želé. Možno vás to prekvapí, ale toto želé vôbec nepení - to však absolútne neznamená, že pleť nevyčistí.






Tento čistič je jemný, šetrný, ale zároveň účinný. Nevysušuje, nedráždi (dokonca ani keď sa náhodou dostane do očí). Používam ho ráno aj večer. Nemá vôňu, nevyteká (drží si svoju textúru) a stačí ho málo - pokojne aj veľkosť hrášku. Určite je vhodný pre každý typ pleti.



Liquid Hydration už po novom predávajú s rozprašovačom a tak to je určite lepšie, pretože z tonera sa tak stala pleťová hmla. Toto moje balenie je ešte staré, pričom ho môžete používať buď pomocou tampóna alebo do rúk (ako keď si muži dávajú vodu po holení).

Vďaka obsahu pantenolu a alantoínu upokojuje podráždenie, posilňuje kožnú bariéru a podporuje hojenie.





Toto je fajn spôsob ako dodať pleti po čistení dávku hydratácie, pre mňa lepšie v sprejovej forme. Nespoliehajte sa však na to ako na jediný hydratačný krok vo vašej pleťovej rutine a nezabúdajte napríklad na hydratačný pleťový krém.




Foto pleti ako dôkaz som nepridala ku každému séru z prozaického dôvodu - akné nemám v takom stave, aby vyžadovalo odbornú liečbu, mám občasné akné v závislosti od PMS či skonzumovanej stravy. Avšak hádam na týchto fotkách vidno aspoň stav pigmentácie, pórov a jemných liniek. Hoci bolo ťažké skúsiť to odfotiť za rovnakých podmienok ako pred pár mesiacmi.






Game-Changers

Céčko som používala dlhšie, retinalu som sa mierne obávala. Kyselinu hyalurónovú snáď pozná každý a ostatné som nejako neriešila.

Sú to približne 3 mesiace, čo každý deň poctivo používam tieto aktívne látky a moja pleť pôsobí úplne sviežo. Objednávam si aj ďalšie balenia, keďže prvú sadu som takmer spotrebovala.

Jemné linky sú vyhladené, pigmentových fľakov mám menej, póry sú stiahnuté, akné mám minimálne (aj počas PMS a aj napriek katastrofálnemu stravovaniu). 

Ak máte obavy z retinoidov, urobte si patch test. A-Game je však vo všeobecnosti veľmi dobre tolerovaný a už po prvom použití som si povedala, že som naozaj nechápala tú moju obavu z používania retinoidov. Nielen retinal bol však u mňa game-changerom, aj keď mu pripisujem najväčšie zásluhy.

V podstate som pri týchto sérach nešľapla vedľa, práve naopak. Každé z nich má u mňa využitie, hoci najviac používam práve trojicu zo sady Inteligentné starnutie.

Aktívne látky majú veľký potenciál vyriešiť pleťové problémy, ak ich používate rozumne a viete, čo chcete pomocou nich dosiahnuť. Mne sa podarilo dať pleť do takého stavu, v akom dlho nebola. 

Veľký podiel na tom má aj svedomité používanie SPF - a tu to chcem zdôrazniť. Kombinácia C-Glow ráno a A-Game večer dokáže dať pleť krásne "do poriadku". Ak však nebudete dbať na poctivú aplikáciu a REaplikáciu SPF, tie aktívne látky sú pre vás iba ďalšie vyhodené peniaze.

Dodávam ešte jeden veľmi dôležitý bod - double-cleansing. Ak si pleť poriadne nevyčistíme, nemôžeme očakávať, že aktívne látky spravia svoju prácu naplno. 

Značka Geek&Gorgeous ponúka naozaj zaujímavý pomer cena vs. kvalita a funkčnosť. Priznávam, pred pár rokmi som bola ochotná kúpiť si jeden krém alebo sérum v takej cene, ako má vyšla celá táto objednávka.



Moja prvá skúsenosť s touto maďarskou značkou je viac ako priaznivá. Nie každý produkt si u mňa našiel svoje stále miesto, hoci neľutujem kúpu ani jedného, no k niektorým sa budem rada a pravidelne vracať - áno, hovorím najmä o tebe, milý A-Game, už si brúsim zuby aj na tvoju silnejšiu verziu. A nielen na A-Game 10, ale veľmi ma láka aj exfoliant Smooth Out, ktorý je najsilnejší spomedzi všetkých ponúkaných exfoliantov a je zameraný proti starnutiu.






V texte sú umiestnené affiliate linky.

 Neverila som, skúsila som. Cez víkend som vyplnila prihlášku do affiliate programu. Neverila som, že by ma vybrali (predsa len ľudia, ktorí sú v tomto programe majú omnoho väčší dosah, viac fanúšikov a povedzme si rovno aj krajšiu tvorbu). A včera mi prišiel mail, v ktorom mi oznámili schválenie. :-O 

Ak sa vám teda môj obsah páči a chcete vyskúšať aj značku Geek&Gorgeous, môžete ma podporiť tak, že nákup zrealizujete cez linky v recenzii. Ako viete, cena je tá istá, len isté percento z objednávky pôjde mne. Minule som robila prieskum o affiliate a väčšina z vás to vníma neutrálne resp. pozitívne, iba pár ľuďom z ankety to reálne vadí. Vopred ďakujem. ;-)


2 komentáre:

  1. Katka, super recenzia, na zaklade nej som si objednala sadu Inteligentne starnutie. :) Tesim sa na vyskusanie. Vdaka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som veľmi zvedavá, čo povieš :-) dúfam, že budeš spokojná ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]