Post Page Advertisement [Top]

Čo urobí zúfalá žena s ešte neustálenými hormónmi po pôrode keď dlhodobo sleduje chumáče vlasov v odtoku a zväčšujúcu sa plešinku? Presne tak, sadá za internety a míňa peniaze. Ešte v decembri 2021 som začala používať vitamíny BloomHair a aj keď si poviete, že možno zbytočne, neľutujem túto kúpu. Ľutovala by som, ak by som čakala so založenými rukami.

Začiatkom roka som si objednala aj ampulky Vichy Dercos. Rovno 2 sady, pretože výsledky sú vraj viditeľné po 6 týždňoch používania. S kúrou som začala koncom marca a poslednú ampulku som použila začiatkom mája. Odvtedy už ubehla istá doba a ja môžem spokojne povedať, že po plešinke na kútoch neostala ani stopa.


Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 ampulky


Môžete si po absolvovaní nejakej kúry spokojne oddychovať a veriť tomu, že vám nevypadne už ani vlas? Určite nie. 

Môžete si kúpiť najdrahšiu sadu ampuliek, pojedať jednorožce celý rok, ale určite sa nestane, aby vám už žiaden vlas nevypadol. 

Vlasy vypadávajú, je to normálne. Spozornieť treba, ak zrazu začnú vypadávať vo väčšom objeme ako zvyčajne. A, samozrejme, je potrebné vylúčiť prípadné ochorenie. Po pôrode je to normálne, ale úprimne, ten stav ma dostával do úzkosti a musela som niečo robiť, nemohla som sa prizerať tým stále výraznejším kútom a zväčšujúcej sa plešinke.


Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 škatuľa

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 popis na balení

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 INCI a sériový kód


Použitie tejto kúry Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 je jednoduché:

  • Jedna sada obsahuje 21 ampuliek a jeden aplikátor.
  • Každá ampulka sa jednoducho nasunie na aplikátor.
  • Aplikátor vlasy neťahá a nevytrháva.
  • Zo začiatku je odporúčané a vhodné používať 1 ampulku denne. Po čase je možné túto frekvenciu zmierniť napr. na každý druhý deň.
  • Odporúča sa ako udržiavanie pravidelne dvakrát ročne. Pred časom som vždy na jar a v jeseni používala ampulky (inej značky, resp. som značky striedala), pretože práve vtedy potrebovali moje vlasy posilnenie.

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 vnútro balenia

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 aplikátor a návod na použitie

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 nasadený aplikátor na ampulke

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 používanie na vlasovú pokožku




Moje skúsenosti po 6 týždňoch:
  • Použitie je jednoduché. Iba párkrát sa mi stalo, že cez aplikátor nič netieklo, vtedy som ho dala dole, znovu nasunula (eventuálne aj prepláchla vodou) a bolo to ok.
  • Mám citlivú pokožku hlavy a počas doby používania som nezaznamenala žiadne negatívne reakcie a ani náznak štípania.
  • Kúty už vôbec nemám a tých krátkych vláskov, ktoré začali vyrastať je čím ďalej tým viac. 
  • Kúra vlasy trošku zmasťuje. Tým, že som ju používala denne som mala na druhý deň vlasy také ako štandardne na tretí či štvrtý od umytia.
  • Vlasy mi vypadávali v štandardnom objeme, žiadne chumáče.

Moje skúsenosti po dlhšej dobe bez ampuliek:
  • Vypadávanie vlasov sa znormalizovalo.
  • Mám pocit, že tých nových vláskov mi narástlo viac ako predtým.
  • Mám hustejšie vlasy.
  • Ale zároveň už ubehla značná doba od pôrodu a telo sa hormonálne stabilizovalo.
  • Kúra Vichy je drahšia, ale spomedzi všetkých ampuliek, čo som za tie roky vyskúšala ju považujem aj za jednu z najefektívnejších.
  • Určite by som si ju kúpila zas.

Kľúčovými zložkami sú:
  • Niacinamide - možno to vyznie čudne, lebo táto zložka je známa skôr v skincare, ale je to taká malá superstar, ktorá posilňuje kožnú bariéru - a to chceme. Vlasy predsa vyrastajú z pokožky a tú potrebujeme mať v dobrom stave. 
  • Kofeín - ten je v podobných prípravkoch snáď klasikou. Podporuje mikrocirkuláciu v pokožke. A to chceme tiež.
  • Tocopherol - alebo inak čistý vitamín E, ktory ochraňuje bunky.
  • Kyselina mliečna - resp. AHA nie je iba exfoliant, ale dokáže pokožku hydratovať.
  • Arginine - je to aminokyselina, ktorá je jedným zo základov vlasového keratínu a kožného kolagénu.
Kombinácia účinných zložiek (na obale sú uvedené tieto: termálna voda Vichy, Octeine, SP 94, Arginine a vitamíny PP, B6; ale svoj výrazný podiel majú aj tie vyššie špecifikované) a Aminexilu, referenčnej molekuly proti vypadávaniu vlasov preukázanou klinickou účinnosťu pomáha ukotviť vlas vo vlasovej pokožke, stimuluje vznik silného a odolného vlasového vlákna, zmierňuje mikronerovnováhu vlasov pokožky a posilňuje odolnosť pokožky hlavy - toto tvrdí obal a ja som s efektom celkom spokojná.



Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 prázdna ampulka s aplikátorom

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 prázdna otvorená ampulka



V decembri 2021 som začínala byť značne zúfalá. Teraz môžem povedať, že som nečakala, že budem mať toľko nových vlasov. Zatiaľ mi padajú úplne v norme, žiadne chumáče. 
No občas počas jesene a jari zvyknem mať "väčší výpadok" - a vtedy by som išla do tejto kúry Vichy znovu. Teda suma sumarum radšej by som znovu  investovala peniaze do ampuliek ako do jednorožcov. A to ide o podobnú nie malú sumu. Výživové doplnky nezavrhujem, len im nepripisujme zázračne schopnosti.  
Vitamíny na vlasy nájdete aj v ponuke notino. Sama som ich vyskúšala niekoľko a ako hovorím, môžu byť fajn, ale nespoliehajme sa iba na ich zázračný účinok, aby sme neboli sklamaní.

Vyskúšala som toho aj z tejto kategórie už celkom dosť - od vitamínov cez ampulky a špeci kúry až po šampóny. Janka z blogu SaveOnBeauty zas odporúča šampón Alpecin. Neskúšala som, ale na túto značku som počula dosť chvály.

Ak vás kúra Vichy oslovila, na Notine si ju teraz môžete kúpiť so zľavou 15 % s kódom notino15.

Zaujali vás ampulky Vichy? Máte svojho obľúbenca v boji proti vypadávaniu vlasov? 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]