Post Page Advertisement [Top]

Dlho som používala na tvár po umytí špeciálny uteráčik - jeden dookola, asi týždeň. Občas som použila papierové kuchynské utierky, ale zdalo sa mi, že tak tvorím viac odpadu a zbytočne. A tak som sa vrátila k uterákom. Veď mám jeden špeci na tvár, čo je na tom? Nuž, môže to byť až príliš veľký game-changer. Najmä ak máte nejaký kožný problém. A pritom to znie ako banalita.






Ak nemáte žiaden kožný problém a znesiete aj klasické uteráky super. Ak áno, vyhľadajte vhodnejšie materiály - a asi najjednoduchšie je inšpirovať sa v detskom oddelení, keďže detská pokožka je jemná a potrebuje aj nežnú starostlivosť. A tak som si požičala (resp. zabavila) bavlnené plienky malého šéfa a používam ich na tvár. Prečo nepoužívať jeden uterák opakovane?

❌ pri nedostatočnom vyčistení na ňom môžu ostať zvyšky mejkapu, krémov, sér

❌ po jednom použití sa dá považovať za "špinavý" , aj keď máte dokonale čistú pleť a neostane na ňom ani náznak použitia - a týmto si znova utriete pleť na druhý deň

❌ môžu sa v ňom množiť baktérie (aj v závislosti od skladovania použitého uteráka, nehovoriac o tom, že je zlý nápad použiť jeden uterák na celé telo vrátane tváre)


Prehnane by som to prirovnala k štetcom - používate jeden jediný štetec na púder. Používate ho každý deň bez čistenia, veď je to iba púder a ten ide na mejkap, do pleti sa nedostáva. Naozaj? Nehovorí sa len tak, že na stav pleti vplývajú aj čisté štetce. A s uterákom je to veľmi podobné. 

Tak ako nemusíte pocítiť na pleti to, že ten štetec používate mesiac bez čistenia nemusíte pocítiť ani uterák. Ale stačí jeden problém a nemusí to byť hneď seborea, atopia, rosacea či akné a už dokáže táto malá zmena výrazne ovplyvniť stav pleti. U niekoho možno zo dňa na deň, u niekoho po mesiaci.



Tento experiment som robila v lete a pokračujem v ňom aj naďalej, pretože mám čistejšiu pleť a aj v období PMS sa mi tvorí omnoho menej vyrážok. Áno, svoj vplyv majú aj aktívne látky, ktoré používam, ale to používam už dlhšie a občas sa mi urobili také tie "boľáky". Odkedy si používam na osušenie pleti plienky som ich nemala. 

Ak máte citlivú pleť, tak viete, že si ju nedrhneme (a to platí pre všetky typy). Jemne prikladáme a tak pleť osušíme.

A taká plienka má ešte ďalšie využitie - po použití pílingu (na doma u mňa vyhráva enzymatický), masky alebo aj čistiaceho pleťového krému / gélu môžete plienku navlhčiť a tak jednoducho " poutierať" z tváre. Nápomocná môže byť aj pri dvojfázovom odličovaní. A nemusí to byť plienka. Ak vám je príjemný froté uterák, pokojne používajte ten, základom je, aby bol vždy čistý.

Periem ich samozrejme bez aviváže v detskom práci géli na 60 stupňov, ale možno ich zväčša prať aj na 95 (60-tka však stačí).

Takže prečo áno?

✅ pre dôkladne vyčistenú pleť je táto maličkosť podstatná 

✅ eliminujete riziko vzniku kožných problémov 

✅ ak už kožné problémy riešite tak viete, že takáto hygiena tváre je veľmi dôležitá 

✅ navlhčené v teplej vode lepšie odstránia pleťový čistič a zároveň máte doma také malé spa

 

Podobnú službu vám urobí aj papierová utierka a najmä pri nej vás to určite nebude lákať používať znova. Voľba je na vás a vašej pleti :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]