Post Page Advertisement [Top]

Pred 8 rokmi som napísala článok s mojimi teenage omylmi a 7 radami pre moje mladšie ja. Čím staršia tým múdrejšia? Nie vždy, ale skúsenosťami a postupom času mám pre svoje mladšie ja ďalšie odporúčania. Možno niekomu pomôžu a možno sa v nich tiež nájdete.



1. Neboj sa povedať nie




Áno, platí to vo všetkých sférach, ale keďže sme na kozmetickom profile zamerajme sa napríklad na službu, s ktorou nie si spokojná. To líčenie sa ti nepáči a po príchode domov si ho zmyješ, hoci si zaň zaplatila a priblblým úsmevom odišla? Vlasy sú príliš krátke, ofina divná a z tej farby máš chuť plakať? Nepodarené nechty? Nie, nestalo sa mi všetko z toho. Často som mala takéto sklony v škole a v práci - niekto niečo potreboval? Ja to ochotne urobím, pomôžem, až kým to niektorí nezačali zneužívať. Ale naspäť k beauty - kľúčové u mňa bolo nájsť správnu kaderníčku, to bola teda riadna zmena a fakt, že som jej už viac ako 8 rokov verná hovorí za seba.


2. Neopaľuj sa



Ale prečo? Veď mať hnedú pokožku je také krásne. Nuž, ale ja som sa často opaľovala tak, že som ľahla v čase od 11:00 do 15:00 a ak natierala, tak 15-tkou, maximálne 30-tkou. Žiadna reaplikácia. Asi nebolo leto, čo by som sa nespálila a nezlúpala. Long story short - vďaka nálezu na znamienku, osvete a tomu, že som si jednoducho zvykla pravidelne používať SPF 50 som sa už pár rokov nespiekla, nemám nové pigmentové škvrny a moja pleť prestala predčasne fotostarnúť. A ďalšia vec - aj keď sa natieram poctivo a pravidelne 50-tkou, aj tak ma opáli, ale to už je aj kožou a vekom.


3. Aktívne látky 



Áno, aj táto osveta sa zintenzívnila len pred pár rokmi. Ale strach z aktívnych látok naozaj nie je na mieste. Opatrnosť však áno, kožu máš len jednu. Ešte to nevieš, ale kombinácia céčko ráno (potom SPF 50!), retinal večer (zdôrazňujem ranné SPF) dokáže celkom oživiť vzhľad. Len pozor na prehnané kombinácie. Radšej opatrne, pridávať ďalší produkt s citom a nie hala-bala.


4. Drahé krémy a séra 



Neverím sama, že to tu píšem, pretože pred časom by som si cca 10 € produkt skincare asi nekúpila. Ale naozaj si rozmysli, či platíš za zloženie, výskumy a výsledky alebo iba za značku, krásny obal a reklamu. Na to, aby produkt účinkoval ti nemusí zruinovať rozpočet. A účinné sérum či funkčný krém nemusia stáť dokopy stovky eur. Tak, ako dokážeš nájsť poklad medzi lacnými produktami dokážeš nájsť aj wow medzi tými drahšími. Ale často je to o hľadaní, skúšaní a kombinovaní. Lacná kozmetika nie je automaticky nefunkčná a tiež tá drahá nie je automaticky dokonalá.


5. Nemíňaj toľko na líčenie



A sústreď sa na skincare. Kto nepoužíval v minulosti Clean and Clear akoby ani nebol. Ponuka však aj vtedy bola obstojná a teraz je taká široká, že je miestami až mätúca (spomínam na vsetky celebrity, ktoré neprežijú bez vlastnej kozmetickej línie). Prekrývať dookola mejkapom niečo, čo môžeš vyriešiť kvalitnou a cielene zameranou pleťovkou je zbytočné. Apropo mejkap - raz zistíš, že vrstvy ti netreba a sú nepraktické a v podstate zbytočné.


6. Staraj sa o svoje telo




To je tuším aj nejaký reklamný slogan alebo bol... Každopádne áno, nielen pleť, krk a dekolt. Ale aj na zvyšku tela máme kožu, ktorá dá pocítiť, že jej niečo chýba. Hydratácia je základ, ale poteší aj iná cielene starostlivosť - masáž, welless. Ale aj cvičenie a pohyb. Dopraj si, oddýchni si. 


7. Poriadne si čisti pleť 


Ale pozor, nepochop to tak, že si máš drhnúť kožu, že ti sama zlezie vrchná vrstva. Tento krok je nesmierne dôležitý. Môžeš mať tie najdrahšie krémy, séra, líčidlá a nebudú ti fungovať. Dvojkrokové čistenie je základ aj nenalíčenej pleti, tú nalíčenú najprv odlíč a potom pokračuj v dvoch krokoch večerného čistenia. Vyberaj si šetrné čističe a všetko to rob jemne, nemusíš si tampónom spôsobiť depiláciu obočia. Aj tu platí vyššie uvedené o cenovej relácii. Nie každý drahý čistič je skvelý a aj medzi lacnejšími dokážeš nájsť poklad.


Našli ste sa v niektorom bode? Čo by ste odkázali svojmu mladšiemu ja?



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]