Post Page Advertisement [Top]

V poslednej dobe sa o čosi viac orientujem na značky dermokozmetiky. Jednak ma zaujímajú aj krémy, ktoré som predtým neskúšala a jednak práve týmito produktami chcem cielene vyriešiť nejaké svoje kožné problémy. Znovu ma trápi suchšia pokožka a ruky dostávajú veľmi zabrať. Po každom umytí som ich mala presušené a medzi prstami až červené, boľavé a napäté. A práve preto som si vybrala túto dvojicu od značky Avene. Vyriešila moje problémy? Oplatilo sa vyskúšať ich?



Značku Avéne vnímam dlhodobo, dosiaľ som však od nich nemala veľa vyskúšaného - podobne ako donedávna La Roche-Posay. Keď som v stories zverejnila tieto produkty, dostala som niekoľko správ o tom, ako vám práve ten krém Cicalfate+ pomohol. To vo mne vyvolalo ešte väčšiu zvedavosť, ale poďme postupne :-)


Avéne XeraCakn A.D. sprchovací olej





Sprchovacie oleje mám veľmi rada od čias, čo som objavila Biodermácky Atoderm. Spomínala som to, ale zopakujem aj tu - nikdy som nemala suchú kožu, kým som bývala v dome. Odkedy bývam v byte, kde máme veľmi tvrdú vodu, mám kožu presušenú, a preto mám rada sprchovacie oleje. Zároveň sa tiež musím pravidelne natierať, inak mi to koža dá pocítiť.

Tento olej je iný ako Atoderm. Je o čosi hustejší a úplne bez vône - niežeby Atoderm voňal, ale nejaký jemnučký náznak tam je. Nevadí mi to, a práve ľuďom s citlivejšou kožou môže tento fakt vyhovovať. Pokožku čistí jemne a šetrne a zároveň na nej vytvára akýsi ochranný film - ale neostáva mastná. Ak máte veľmi suchú kožu, nebude stačiť. Ak máte normálnu až suchú kožu, bude možno celkom vyhovovať. Odkedy používam sprchové oleje (či už Atoderm alebo teraz tento Avéne), nenatieram sa každý deň (hoci by som mala... ale niekedy je únava silnejšia, alebo sa jednoducho len musím rýchlo dostať z kúpeľne) - a koža mi to nedáva až tak pociťovať. Žiadne pnutie či presušené lakte ako kedysi. Rozmýšľala som, či prekoná môjho miláčika Atoderm - nuž, cenovo sa Atoderm oplatí viac (najmä ak kupujete litrové balenia ako ja), ale efektom sa mi zdá tento o máličko lepší. Oba sú však super nielen pre suchokožcov, ale pre celú rodinu.


Avéne Cicalfate+ Repairing Protective Cream






Keď sa povie "cica", očakávam od produktu, že nejakým spôsobom zaúčinkuje a dokáže napraviť isté poškodenia, ekzémy či "iba" podráždenia pokožky. Už dlhšie ma trápili presušené ruky s veľmi citlivou, začervenanou oblasťou medzi prstami (foto nižšie).




Od tohto krému som neočakávala zázrak. Prekvapilo ma, že napriek tomu, že je celkom hutný, je nemastný a dosť rýchlo a dobre sa vstrebáva. Na pokožke vytvorí ochrannú vrstvu, ale snažím sa po umytí znovu ho aplikovať (hlavne v noci). Približne po týždni mi červené fľaky medzi prstami zmizli! Ono to však nebolo iba o fľakoch - tie miesta ma svrbeli, boli precitlivené, koža akoby napnutá na prasknutie. Teraz to už tak nie je iba vďaka tomuto krému, keďže iný som za tú dobu na ruky nepoužila. Ruky mám síce stále suché, ale kožu už nemám až takú drapľavú. 

Mám iba malé 40 ml balenie - na skúšku je fajn. V ponuke zvykne byť aj v 100 ml balení, čo sa určite oplatí viac. V Elnino ho majú za fajn cenu a zo zakálisných info viem, že patrí medzi veľmi obľúbené a často kupované. Po vlastnej skúsenosti sa už naozaj nečudujem, že je tomu tak :-)





Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]