Post Page Advertisement [Top]

Stalo sa už tradíciou, že prvý článok v novom roku je o top produktoch z toho predošlého roku. A hoci recenzií bolo v roku 2019 pomenej ako inokedy, je z čoho vyberať. Doma mám ešte dosť produktov, o ktorých som v minulom roku chcela napísať, no nejako to nevyšlo. Blog stále považujem za hobby, za príjemne strávený voľný čas a ten pocit, že "musím to napísať" neguje celú prvú polovicu tejto vety. V minulom roku bolo mnoho situácií, keď som si radšej povedala, že tú recenziu oželiem, ale už jednoducho ten počítač zapnúť nemôžem, lebo mi z neho bolo fyzicky zle. A aj keď to učiteľovanie nie je až tak celkom o počítači, je mnoho práce, ktorú denne niekoľko hodín robím na počítači. Tak to nazvime možno aj digitálny detox, ale všetci, ktorí pracujete s počítačom, zrejme zažívate podobné situácie. 
Naspäť ku kozmetickému výberu, ktorý obsahuje nielen novinky, ale aj zabehnuté lahôdky, bez ktorých to nejde, respektíve ku ktorým sa pravidelne vraciam. A to je hádam celkom pozitívne. Pri zbežnom pohľade na recenzie, ale aj do mojej kúpeľne som zistila, že viac ako mejkap už staviam na kvalitnú pleťovku, telovku, ale aj vlasovku. 

Milí čitatelia, predstavujem vám výber toho najlepšieho, čo sa objavilo na blogu v roku 2019.


Mejkap

Aj v roku 2019 som bola verná BB krému Perfect Cover od Missha a túto vernosť si presúvam do nasledujúceho obdobia. Objavila som zaujímavý mejkap od značky Eisenberg, na ktorý som sa spoľahla aj na sestrinej svadbe a o ktorom som nestihla napísať. Čiastočne som ho spomenula na fanpage a hádam sa objaví aj na blogu. Zaľúbila som sa do tekutého matného rúžu Bourjois a používam ho pravidelne, pretože je skvelý a vydrží aj nejaké to jedlo a pitie. 
Zoznámila som sa s niekoľkými transparentnými púdrami a moje kozmetické srdiečko si najviac získal púder Insta Fix & Matte od Rimmelu - práve míňam druhé balenie a viem, že nebude posledné. Celkom pozitívne však prekvapili aj transparentné guľôčkové púdre od Avonu, ktoré dokonale zafixujú mejkap bez umelého matovania. Guľôčkové púdre si ma získali aj vo farebnej verzii - všetky 3 Beauty Powder Pearls od Dermacolu. Dodajú jemnú farbu, upravia tón pleti a míňajú sa veeeľmi pomaly. 
Pri Dermacole ostaneme - objavila som aj ich matujúce obrúsky a keď bola akcia, nakúpila som si do zásoby 4 balenia. A potom ďalšie. Vždy mám jedno balenie v kabelke. Človek nikdy nevie ;-) Hlavné je, že svoj účel splnia spoľahlivo.
Posledným mejkap produktom sú laky Mark Gel Shine od Avonu. Majú krásne odtiene a vydržia mi aj 5 dní.

Moji favoriti roku 2019



Pleťovka

S pleťovkou naozaj nerada experimentujem, ale objednala som si Navia box a zistila, že táto slovenská značka je perfektná. Mimochodom, Navia zmenila názov a aktuálne funguje pod názvom Kvítok. Produkty z boxu ma natoľko oslovili, že som si objednala pleťové krémy, tonikum a čistiaci pleťový gél.
V uplynulom roku som mala podozrenie na atopický ekzém a potom som zistila, že je to súčasť príznakov histamínovej intolerancie. Nuž ale pokožka si žiadala svoje. Začervenané suché a šupinaté miesta som nemala len na zhyboch ako sú lakte či podpazušie, ale aj na tvári. A tak som zúfalá vošla do obchodíku Havlíkovej apotéky a na radu vyskúšala vzorku Havlíkovho prírodného zázraku. Tá malá vzorka mi uľavila od začervenanej s šupinatej kože na lakťoch cez noc. Vedela som, že ho musím mať v plnom balení a pri najbližšej návšteve Košíc si dokupujem zásoby. Ten krém je super aj na pleť, ale skôr na noc ako cez deň. Jednoducho univerzálny kožný zázrak. Pri Havlíkovi ostaneme, vyskúšala som aj jeho dve ranné masky a boli skvelé. 
Po tom, čo sa pleť trošku zharmonizovala som sa rozhodla vyskúšať krémy LL Regeneration od Annemarie Borlind a moja pleť ich má tak rada, že už používam druhé balenie denného aj nočného krému. 
V lete som sa rozhodla zaexperimentovať najmä preto, aby som an dovolenky neťahala kufor kozmetiky a vyskúšala Light Skin Food od Weledy. A bola to dobrá kúpa. Spolu s krémom som siahla aj po čistiacej pleťovej vode.
A aby som nezabudla - už tretí rok chodím do kozmetického salónu estém v Prešove, s ktorým som nadmieru spokojná a len vďaka nim som objavila čistiacu líniu od Gisele Delorme, ktorú stále používam. Najmä čistiaci pleťový gél a stabilizačnú pleťovú vodu.

Moji favoriti roku 2019


Telovka

Prestala som podceňovať silu pravidelného krémovania a moja pokožka mi bola vďačná. Urobila som si večerný rituál, do ktorého patrí aj telový krém / mlieko / balzam a koža je pružnejšia a hlavne vyživená. V tomto smere mi dosť pomohli aj prípravky od Ziaja - či už išlo o lániu pre atopikov, líniu MED alebo o líniu GdanSkin, ktorá obsahuje aj skvelý olejový telový píling, po ktorom je pokožka vyživená. 
Mám veľmi rada sprchové oleje a okrem toho od Ziaja som sa tradične vrátila aj k litrovému baleniu Atoderm od Biodermy. Zoznámila som sa tiež so značkou CeraVe, ktorá ponúka skvelé hydratačné a výživné produkty aj bez zbytočných a niekedy dráždivých vôní.
Spolupráca so značkou Prep viedla k poznaniu, že aj taký malý a neznámy produkt môže veľmi dobre pôsobiť na pleť v rôznych smeroch. Na tvár som ich síce nepoužila, koža ich však mala veľmi rada. Skvelé je, že ide o viacúčelové krémy, ktoré nezaťažia rodinný rozpočet. Prep má aj skvelé opaľováky v spreji, ktoré fungujú v akejkoľvek polohe. Na opaľovanie som minula dve balenia osviežujúceho spreja proti lesku s SPF 50 od La Roche-Posay a hoci je možno SPF 50 zbytočne veľa podľa niektorých článkov, mne zachránil nielen tvár niekoľkokrát. Spolu s ním tvorila príjemné duo termálna voda v spreji.
Poslednými produktami sú deodoranty Deoguard a krém na ruky s vôňou medu od značky Sportique. Deodoranty mám veľmi rada, ešte na Silvestra som poslala druhú objednávku.

Moji favoriti roku 2019


Vlasovka

Mala som rôzne pokusy a nakoniec som sa vrátila ku klasike. Koncom roka som objavila kolekciu na farbené vlasy Redken, z ktorého môžem aj šampón aj kondicionér bez ujmy. Na blogu neboli len preto, že neboli na sklade a verím, že tento stav sa čoskoro zmení, pretože sú fakt super. A okrem toho som s vlasovou kozmetikou veľmi neexperimentovala. Stále milujem lak na vlasy od Toni&Guy a zvyknem ho kupovať v drogérii Teta v akcii (vtedy ho kúpite aj do 5 €) a stále používam kúru proti padaniu vlasov od Yves Rocher. No po dlhej dobe som sa v minulom roku vrátila aj ku značke Macadamia Hair a ak nič iné, ten olej je určite TOP a mal by byť v každej domácnosti ;-) Vlasy ho milujú a stačí jedno stlačenie pumpičky na čerstvo umyté uterákom presušené vlasy. Takto ich zároveň aj chráni pred teplým vzduchom z fénu či teplom zo žehličky alebo kulmy.

Moji favoriti roku 2019



Verím, že ste si rok 2019 užili a teraz vôbec nemyslím len na kozmetiku. V živote máme pred sebou často rôzne skúšky. Ľahunké, ale aj také, ktoré nami dokážu poriadne otriasť. Tešte sa preto z každého dňa, užívajte si každý okamih ako malé dieťa. Je to klišé, ale jednoducho nikdy nevieme... Niektoré situácie naozaj nestoja za naše nervy. Venujte radšej čas tomu, kto a čo za to stojí ;-) Všetko dobré v novom roku 2020 :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]