Post Page Advertisement [Top]

Ešte niekedy v polovici júla mi začali dochádzať pleťové krémy a vody. Mám pár overených, na ktoré sa môžem vždy spoľahnúť, no chcela som vyskúšať aj niečo nové. Akurát v tom období som bola v Košiciach a pri prechádzke centrom som sa zastavila v DM. Len pár dní predtým som si v ich aplikácii aktivovala rôzne kupóny, a tak som približne vedela, za aký typ produktov dostanem extra body. Medzi nimi boli aj BIO, ale po tých som nejako cielene nešla. Jednoducho som hľadala pleťový krém - ideálne jeden, vhodný na deň aj noc, keďže od začiatku augusta až do včera sme boli rozlietaní a ja som chcela mať v kufri čo najmenej kozmetiky. Nemala som vybranú značku, povedala som si, že niečo už len hádam kúpim. A tak sa aj stalo.


Do DM nechodím vôbec často. Možno raz za mesiac, ale štatisticky by som povedala, že ešte menej. V našom malom meste totiž nie je a na bežné nákupy si vystačím s ponukou reťazcov, ktoré tu máme. Navyše, som veľkou fanúšičkou e-shopov a vyskúšala som už aj ten déémkovský. Predsa len občasné prejdenie sa po predajni má svoje čaro. A keď som tak brázdila uličkami s pleťovkou a rozhodovala sa, zrak mi padol k Welede. Už som si len prečítala info na škatuľkách a bola som rozhodnutá. Nebolo to v skutočnosti také rýchle, ako vyplynulo z týchto riadkov, môj chlap by mal dosť, keby tam bol so mnou ;-)





Asi by bolo vhodné povedať, že tento krém nie je primárne pleťový. Je vhodný na pokožku celého tela, čo sa v prípade cestovania môže neskutočne hodiť. Nemám presušenú pleť, preto som zvolila ľahký variant. Má ľahkú textúru, vonia jemne citrusovo. Trošku mu trvá, kým sa vstrebe, no pleť dokonale hydratuje a vyživuje. A nielen pleť, pokožku celého tela. Tak som si naňho zvykla, že teraz v lete, keď používam minimum mejkapu je pre mňa dokonalý, nemusím totiž riešiť, či nie je priťažký pre mejkap. Používam výnimočne z času na čas iba púder a to až vtedy, keď je krém na pleti dokonale usadený. Na pleti som za ten mesiac, čo ho používam nespozorovala žiadne negatíva. Viem, že by som mala preferovať špeci denný a špeci nočný krém, a keď chodím do práce, robím to presne tak. Pridávam ešte očný krém a občas aj nejaké sérum. 
No ak preferujete minimum kozmetiky, určite odporúčam vyskúšať tento krém. Moje prvotné obavy - či krém, ktorý je vhodný na celú pokožku bude dobrý aj na pleť - boli zbytočné. Je totiž skvelý ;-)
V drogérii DM ho rpedávajú za 8,29 € / 75 ml. Ak ho použijete iba na pleť, vydrží vám dlho. 






Keď som spotrebovala prvé balenie harmančekovej pleťovej vody od slovenskej značky Navia, zaľúbila som sa do tohto konceptu. Potom som si objednala druhé a spotrebovala aj to. Pri nákupe (pleťového) krému som si všimla aj túto harmančekovú pleťovú vodu. Skončila v košíku. Vonia príjemne harmančekovo a zdá sa mi, že ju míňam o čosi pomalšie ako Naviu, no to môže byť spôsobené "kvapkadlom", ktoré má Weleda. Ide o praktický "štuplík", pretože pri otvorení nehrozí, že vylejete na tampón viac než chcete. Alebo že vodu rozlejete. Pleť dokonale vyčistí a pritom sa o ňu aj postará. Pleť je po použití svieža, upokojená bez akéhokoľvek náznaku podráždenia či nepríjemného lepivého pocitu. Vyskúšaná aj na citlivej alergickej pokožke ;-) Hoci som primárne kupovala krém, túto milujem o čosi viac. Už teraz viem, že toto nie je moje posledné balenie. V drogérii DM kúpite za 9,99 € / 100 ml.

Od švajčiarskej značky Weleda som donedávna mala iba pár kúskov telovej kozmetiky. Po vyskúšaní pleťovky si ju zaraďujem na zoznam overených prípravkov.

3 komentáre:

  1. Tá čistiaca pleťová voda vyzerá celkom lákavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skin Food rad mám veľmi rada. Mám ho doma celý a som spokojná s každým produktom. Mám aj tento light krém a je rovnako perfektný, aj keď original Skin Food mám asi ešte radšej.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čistiaca voda bola super :-) a aj línia Skin Food. Rozmýšľam nad telovým maslom do budúcnosti :-) Light som volila na pleť, bála som sa, že original bude príliš hutný.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]