Post Page Advertisement [Top]

Orientovať sa v ponuke kozmetiky je dnes nesmierne ťažké. A práve na to by mali slúžiť aj blogy. Nedávno som chodila po drogérii s tým, že idem kúpiť kuchynské utierky, ale pozriem aj nejaký pleťový krém. Mimochodom, pleťový krém som v drogérii nekupovala veľmi dlho. Nie je to iba tým, že značnú časť kozmetiky dostanem prostredníctvom rôznych spoluprác, ale veľa vecí objednávam online. A tak som odišla bez krému, hoci som pri regáli strávila asi 15 minút. Problém bol, že sa mi doma pomaly míňali pleťové krémy. Toto sa mi nestalo asi tak dlho ako dlho som nekupovala krém v drogérii. A tak som si povedala, že predsa len vyskúšam ten PREP for Ladies aj na tvár. Ale to som už trošku predbehla. Teším sa, že vám môžem priblížiť pre mňa ďalšiu novú značku, hoci funguje už od roku 1860. Zoznámte sa s kozmetikou PREP.


Začala by som trošku o značke, hoci všetko sa už dnes dozviete z internetu. Jej história siaha do roku 1860, keď si lekár Mark Allen v Detroite (USA) zaumienil vyvinúť liečivý prípravok, ktorý nezaťaží pokožku (tak, že ju nepremastí), ale bude ju hydratovať, chrániť, obnovovať. Originálny krém PREP si dal patentovať v roku 1866. Trošku históriu preskočíme a zastavíme sa v roku 1935, keď bol zakázaný dovoz a krém PREP sa stal celosvetovo nesmierne obľúbený. Vtedy vznikla v Taliansku spoločnosť, ktorá vyrábala PREP. A práve modro-žltý PREP poskytuje originálnu formulu aj v 21. storočí. Viac sa dočítate na webe v sekcii Príbeh značky.

Po dohode som dostala na vyskúšanie 4 produkty. 2 z línie PREP for Ladies, jeden originálny krém a jeden krémový deodorant.






Určite poznáte legendárny Bi-Oil. Tento olej vyzerá podobne - priehľadné balenie s bielym vrchnáčikom a olej sfarbený jemne do marhuľkova. Neobsahuje parebény, parafín, minerálne oleje a alkohol. Účinok je tiež podobný, akurát tento obsahuje luxusný Celisir olej, ktorý má zvláčňujúce účinky, pomáha proti starnutiu a umožňuje pokožke lepšie vstrebať výživné látky z produktu.
Milujem nemastné a rýchlo vstrebajúce sa oleje, ktoré pokožku dokonale vyživujú a hydratujú. A toto je presne ten prípad! Olej má iba jedinú nevýhodu - predáva sa v malinkom 50 ml balení a pri použití na celé telo ho máte raz.dva minutý. 
Odporúča sa na strie, jazvy, ktoré dokáže pri pravidelnom používaní zjemniť, ale aj ako anti-age na pleť - na tvár som si ho nedala, ale pokožku tela som mala jemnučkú a vyživenú.
Cena: 8,90 €











Ako vidíte na poslednej fotke, krém som už takmer spotrebovala. Má ľahučkú štruktúru a je vhodný na celé telo. Upokojuje podráždenú pokožku, nezaťažuje ju a dokonale hydratuje a vyživuje. Okrem toho aj mierne chladí. Mala som rešpekt použiť ho aj na tvár, pretože nie som milovníčkou prípravkov X v 1 a produkty na tvár si vyberám o čosi starostlivejšie. Odkedy som však mala na pokožke atopický ekzém, nedám si na seba celkovo hocičo. Tento krém mi úplne vyhovoval a dávam mu veľké ÁNO. Dokonca je skvelý aj pod mejkap, vytvára mu hladký povrch, ale nie taký umelo silikónovo hladký ako po niektorých podkladových bázach. V zložení nájdete arganový olej, bambucké maslo, výťažky z obilia a vitamín E. Pokožku nepremasťuje, ale príjemne "dáva do laty". 
75 ml balenie v skle kúpite za 6,90 €










Keď som prvýkrát otvorila tento krém, zdal sa mi neuveriteľne hutný. Už pri prvom kontakte s pokožkou som vedela, že som sa mýlila. Doslova sa na nej rozplýva. Vážení čitatelia, teraz pozor. Tento krém odporúčam ako povinnú výbavu každej domácnosti.
Ak niečo spĺňa pomenovanie viacúčelový, tak je to PREP krém. Môžete ho použiť ako klasický krém pokojne na celé telo, nebuďte prekvapení z chladivého účinku, ktorý však nie je nepríjemný. V lete tento krém oceníte bezpochyby - okrem vyššie spomínaného chladivého účinku (vďaka obsahu mäty priepornej a klinčekov) funguje aj ako prírodný repelent. Už viac nebudete musieť používať tie zapáchajúce repelenty z drogérie, pri ktorých máte pocit, že nevyhubia len hmyz, ale aj vašu vrchnú vrstvu pokožky. 
To však ešte stále nie je všetko. Funguje aj protizápalovo, lieči pokožku a moja atopická ho doslova miluje. Žiadne suchotiny, žiaden dlho vstrebávajúci sa krém a jemnučká vôňa. Síce balenie má 75 ml, no nespotrebujete ho na jedno použitie veľa, aj keby ste si ním natreli celé telo. Po pravidelnom používaní som pochopila, prečo bol a stále je taký populárny. 
Počuli ste už o výhodách gáfru v kozmetike? Práve ten je kľúčovou zložkou tohto PREP krému. Má mnoho liečivých účinkov: zmierňuje bolesť a nevoľnosť, používa sa pri popáleninách, uštipnutiach, na upokojenie centrálneho nervového systému, pri reumatizme, ako obklady pri výronoch, ale aj pri svalovom presilení. V spojení s mentolom tiež uvoľňuje dýchacie cesty. V neposlednom rade sa používa pri liečení akné a vyrážok - a všetky tieto výhody nájdete v jednom jedinom balení. Ja som úprimne nadšená.
Bezpochyby má svoje miesto aj na slovenskom trhu. A viete, čo je ešte lepšie? Že tento krém stojí len 4,50 €! Je vhodný pre celú rodinu.






Do tohto skúšania som sa púšťala trošku s rešpektom. Už dlho som používala iba prírodný deodorant v spreji od tianDe. Mám skúsenosti s krémovými deodorantmi a trošku mi pri nich vadí, že ich musíte nanášať a rozotierať v oblasti podpazušia rukou. Strach o oblečenie však pri tomto deodorante nie je na mieste. Žiadne biele škvrny na tmavom a farebnom či nepríjemné žlté škvrny na bielom a to ani po celom dni. Jasné, neúčinkuje ani antiperspirant a aj sa spotíte, samozrejme, v závisloti od toho, aké činnosti vykonávate. Ale pot nemá ten svoj typický pach, pretože účinkuje deodorant. Je vhodný aj na citlivú pokožku, keďže je bez obsahu alkoholu. Zároveň pokožku nevysušuje.
Balenie má 35 ml, mám pocit, že vydrží dosť dlho, keďže na jedno použitie miniem veľkosť približne hrášku. Cena je tiež priaznivá - 3,90 €.

Keď sa tak na túto recenziu pozerám, vyzerá veľmi nadšene a pochvalne. Ale, úprimne - oprávnene. Po oleji by som asi už nesiahla, podobný máte napr. od Bi-Oil a za trošku nižšiu cenu. Z ostatných troch som však nadšená a najmä tie dva viacúčelové krémy si určite zaobstarám do zásoby. Momentálne kozmetiku PREP veľmi v kamenných predajniach nekúpite (prebiehajú rokovania), no kúpite ju na webe. Pri nákupe nad 20 € máte poštovné grátis a minúť 20 € nie je problém ;-) Na záver ešte jedna pikoška - napríklad môjho manžela celkom zaujal omladzujúci krém z línie PREP for Men - takže táto značka si pravdepodobne nájde svoje miesto v našej domácnosti :-)


Až do 1. 5 môžete na mojej fanpage získať 4 krémy - 2x Original a 2x For Ladies :-) Myslím, že to stojí za to, tak neváhajte ;-)


3 komentáre:

  1. Kosmetiku pro muže tam mají opravdu zajímavou. Taky mám doma ty dva krémy i olej a zatím jsem taky spokojená. Tak uvidím po delším používání. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada, že sa zhodneme :-) Teším sa, keď môj muž bude skúšať ten ich pleťový krém, to som naozaj zvedavá, čo povie.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]