Post Page Advertisement [Top]

Koncom starého či začiatkom nového roka zvykne mnoho ľudí bilancovať. V roku 2018 ste si na blogu mohli prečítať 116 recenzií a dnes vám už tradične prinášam prehľad toho naj. Toho, čo za to stálo a čo pravidelne používam aj po dlhšej dobe. Bol to práve rok 2018, keď som si povedala, že by bolo fajn mať nejakú pravidelnosť, a tak sa snažím pridávať články v utorky, štvrtky a soboty, hoci nie každý týždeň to vyjde (z rôznych dôvodov).
Veľakrát mám pocit, že píšem sama pre seba a potom na mňa prichádza útlm. Na čo vlastne? Podľa čísel štatistiky sledovanosti už moje články číta čím ďalej tým menej ľudí, takže je otázkou času, kedy túto etapu svojho života ukončím. Áno, tieto myšlienky mávam často. Tráviť čas nejako inak, nie fotením, upravovaním fotiek, vymýšľaním a korekciou textov. No a potom príde jeden alebo aj viac komentárov, v ktorých píšete, ako vám moja recenzia pomohla a práve takáto spätná väzba ma ešte drží v tom, aby som zatiaľ neprestala. O rok a pol by mohol tento blog osláviť 10 rokov, tak som sama zvedavá, či to dovtedy potiahnem(e).
Nuž trošku dlhší úvod, ako som plánovala, ale o to úprimnejší. Poďme si teda pozrieť, ktoré kozmetické produkty ma v uplynulom roku oslovili v 4 kategóriách - mejkap, pleťovka, vlasovka a telovka :-)




Mejkap

Nie je žiadnym tajomstvom, že odkedy som vyskúšala BB krém Missha Perfect Cover, zaľúbila som sa. Toto bude pre mňa produkt desaťročia, nie roka :-) Ak neviete, či bude pre vás vhodný, vysúšajte Trial Kit, ktorý obsahuje 2x mini BB krém v rôznych odtieňoch a BB boomer - čo je niečo ako podkladová báza pod BB.
Na ten BB krém by som napísaa aj ódu, ak by som vedela písať ódy. Čo ma však ale nesmierne prekvapilo, bol efekt, výdrž a vzhľad na tvári po použití mejkapu Lasting Finish od Rimmelu. Po dlhej dobe som sa skúšobne vrátila k mejkapom a tento odporúčam všetkymi desiatimi.
Milujem výrazné oči, ale zároveň by tá riasenka mala byť aj ľahko odlíčiteľná - toto splnila napr. Selfie Mascara, s ktorou tie riasy boli extra výrazné. Tiež som mala možnosť vyskúšať prvú prírodnú riasenku, ktorá dopriala riasam skvelý vzhľad, hoci pri odličovaní dráždila moje citlivé oči.
Vo výbere nájdete aj dva korektory, ktoré nesklamú - dobre prekryjú a vydržia, zároveň však pôsobia prirodzene, takže nečakajte, že prekryjú aj extrémne akné či tetovanie. Na líčenie, ktoré potrebuje vydržať sú však ako stvorené.
Milujete červený rúž? Tie matné a semi-matné vydržia podstatne viac ako lesklé, ale pozor, ja som našla, vyskúšala a zamilovala si lesklý červený rúž v ceruzke od Elizabeth Arden, ktorý vydrží!
Nesmieme zabúdať ani na fixovanie BB či mejkapu pomocou transparentného púdru, nejaké to jemné a laické kontúrovanie prostredníctvom bronzerov či líceniek a taktiež na obočie, ktoré dáva celému líčeniu punc!



Pleťovka

Hoci nerada experimentujem s pleťovkou, pretože keď mi už raz niečo sadne, snažím sa tomu byť verná - o čom svedčí aj to, že sa v mojom zozname znova ocitla značka Gisele Delorme. Ale zvedavosť nepustí, a miestami je to aj na dobro veci - práve takto som sa zoznámila so slovenskou značkou NAOMI BioCosmetics, ktorú moja pleť miluje!
Okrem NAOMI som mala ešte pár pleťových krémov a kapsúl, ktoré moju pleť nadchli - či už išlo o značku Collistar alebo Annemarie Börlind.
Ak by ste chceli vyskúšať domáci chemický píling, práve v zimnom období je to vhodnejšie. Mala som predsudky, no vyskúšala som a bola som spokojná.
Z času na čas - najmä v období okolo PMS ma potrápi akné. Na to som vyskúšala čistiaci pleťový gél od ďalšej slovenskej značky - Navia a lokálnu starostlivosť vo forme gélu od značky TianDe.
Moje oči sú výrazným kritikom, a tak sa po misii hľadania dokonalého mejkapu začala misia hľadania dokonalého očného odličovača - veľmi spokojná som s jednozložkovým od Yves Rocher. O očné okolie sa zároveň aj starám, pretože práve táto časť tváre sa mi zvykne "vysušiť" najskôr a ani mimické vrásky neoklamem. Fajn pomocníkom bol roll-on od Naobay.

Moji favoriti roku 2018


Vlasovka

Tak v tejto kategórii experimentujem najmenej. Najčastejšie na blogu nájdete tipy na masky, kondicionéry, kúry proti padaniu vlasov či styling. Prekvapivo mi sadol šampón s hadím jedom od TianDe - netvorili sa mi po ňom ani lupiny, vlasová pokožka reagovala priaznivo a vlasy neboli ani mastné ani presušené.
Ak ste ešte nepočuli o pílingovej maske na vlasy, tak by ste mali zájsť do najbližšej DM drogérie. Tiež som pozerala prekvapene, efekt ma však dostal. Nepoužívam ju pred každým umytím vlasov, no má svoje čaro.
Proti padaniu vlasov som používala Milvu, ktorá celkom dobre účinkovala, prestriedala som to s kúrou od Yves Rocher a konečne som sa odhodlala ku kúre Matrix, s ktoru momentálne ťahám druhý mesiac a výsledky ma celkom tešia.
Pri stylingu nedám dopustiť na značku Toni&Guy, milujem ich lak na vlasy, ktorý drží, ale nezlepuje a ani nevysušuje vlasy, a dokonca ani keď to preženiete. Toni&Guy ponúka viacero produktov, celkom ma zaujala aj pasta na objem vlasov. A ak hľadáte účinných, ale cenovo dostupných pomocníkov na tvorbu účesu v pohodlí domova, poobzerajte sa  po značke Remington, za mňa vrelé odporúčanie a nielen tohtoročné, ale dlhoročné ;-)

Moji favoriti roku 2018
Telovka

Určite som to už spomínala - máme tvrdú vodu, a preto potrebujem buď výživný sprcháč (keďže som krémvací lenivec) alebo krém/penu/balzam/maslo, jednoducho mazadlo, ktoré sa vstrebáva rýchlo. A taký je telový olej v pene od Balea, ale aj telovka od Dermacolu, ktorá veľmi pozitívne prekvapila. Ako milovníčku čokolády ma potešila nádielka od značky Bingospa, pozor, tá vôňa je chytľavá!
Mojim jednoznačným miláčikom tejto kategórie je prírodný deodorant od TianDe. Iný už ani nepoužívam. Táto značka ma tiež zoznámila so zázračným balzamom, ktorý vylieči najrôznejšie kožné problémy.
A nezabúdajme ani na nohy, a nielen preto, že sa blíži plesová sezóna. Hoci ich často skrývame topánkami či ponožkami, je potrebné dopriať im kvalitnú dávku starostlivosti. A tú nájdete aj v ponuke Oriflame.

Moji favoriti roku 2018



Ďakujem všetkým mojim partnerom za trpezlivosť, ľudský prístup a normálne podmienky spolupráce tak, aby výsledkom bola spokojnosť na oboch stranách. No ďakujem najmä vám, za to, že moje články čítate. Je skvelé dostať správu / komentár o tom, ako vám práve mnou odporúčaný produkt pomohol ;-)
Verím, že rok 2019 bude rovnako dobrý, ak nie lepší. Jedno viem určite - bude výnimočný, pretože už v marci oslávim 30-tku. A verím, že sa nájde aj pár ďalších dôvodov ;-)

3 komentáre:

  1. Produkty od Matrix mám moc ráda. Přímo z téhle řady je super maska, kondicionér i šampon :)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za dalsi super tip. Makeup uz mam, ten istý odtieň a je uplne super :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]