Post Page Advertisement [Top]

Keď mi tento CC krém prišiel v #notinosurprisebox -e, bola som nadšená, no hneď som vedela, že s reálnym používaním budem musieť počkať. Predáva sa totiž iba v jednom odtieni a ten mi na zimu bol trošku tmavý. Reálne som ho začala používať koncom mája. Prvotné nadšenie vystriedalo menšie sklamanie z odtieňa. Ale! Keď som sa v máji rozhodovala, čím sa nalíčim, mejkap nepripadal do úvahy a BB krém Missha síce milujem, ale na teplejšie obdobie nie je až tak celkom stvorený. A tak som dala šancu Estée Lauder. A odvtedy ho používam pravidelne :-)

Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Global Anti-Aging CC Creme

Doteraz som mala pár zvučných značiek, no také to bohapusté skúšanie všetkého možného ma prešlo. Nie, neprestalo ma to baviť, ale keď som si na pokožke zbadala príznaky podobné ochoreniu seborea (najmä výrazné začervenanie a šupinanie), začala som stavať na overených a do nového idem o čosi opatrnejšie.
Značku Estée Lauder som poznala z výkladov. Tento CC krém je mojim prvým produktom. Balenie je veľmi elegantné a oceňujem, že produkt nebol zabalený v zbytočnej fólii navyše. Iba škatuľka a tuba s obsahom.

popis Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme

zloženie Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme

otvorený nerozbalený CC krém Estée Lauder

skúška na ruke Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme

rozotretý na ruke Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme

Má síce len SPF 10, čo je na leto určite málo (ale vrelo a s láskou odporúčam tento neviditeľný matujúci sprej na tvár s SPF 50 od La Roche-Posay, ktorý si kúpim aj na toto leto. Minulý rok som spotrebovala 2 balenia). Inak mi však celkom vyhovuje, pretože v sebe spája 3 dôležité kroky - prevenciu proti vráskam, hydratáciu a tónovanie. A čo je najlepšie - pôsobí prirodzene. Avšak nie v zime a nie ak ste bleduľka - toto je jeho najvýraznejšou nevýhodou. Ten jeden odtieň sa síce prispôsobí pleti, ale po pár hodinách trochu stmavne (teda zoxiduje) a v zime by porcelánová pleť vyzerala oranžovo.

test CC krému Estée Lauder

Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme je naozaj zaujímavý produkt a stojí minimálne za zmienku. Netreba ho použiť veľa, ale poriadne rozotrieť, pretože tónovanie sa ukazuje postupne. Nevytvára nepríjemné hrudky na tvári, nelepí a perfektne ju prežiari. Ak však máte zmiešanú alebo mastnú pleť, použite aj transparentný púder, pretože bez neho sa budete lesknúť už hneď po nalíčení. 

nenalíčená pleť
pleť a obočie takmer 3 mesiace bez odborného zásahu kozmetičky

nalíčená pleť s použitím CC krému Estée Lauder


Priznávam sa, že tento CC krém sa mi nosí dobre. Výhody a nevýhody som zhrnula do pár bodov:

+ ľahká konzistencia nezaťažuje pleť
+ obsahuje Anti-Aging komplex
+ pôsobí prirodzene (ak nie ste bleduľky! odporúčam na letné mesiace)
+ príjemná náhrada mejkapu alebo ťažšieho BB krému na teplejšie dni
+ rozjasní pleť, vďaka čomu ju opticky omladí
+ nezalieza do vrások
+ výdrž
+ balenie dlho vydrží
+ SPF

- SPF (10 je na leto málo)
- jeden odtieň (môže byť bleduľkám tmavý)
- slabé krytie
- vyššia cena

To, že nekryje mi nevadí. Neviem, či existuje niečo, čo by malo ľahučkú konzistenciu a zároveň aj super krylo a pôsobilo prirodzene. Ak chcem krytie, použijem BB od Missha alebo sa skúsim vyhrať s korektorom, avšak čím viac vrstiev, tým rýchlejšie celá "omietka" opadne alebo sa jednoducho spotí počas dňa, zalezie do vrások a určite nevyzerá vábne. Skvelé líčenie je také, pri ktorom nestrávite hodiny a zároveň aj po pár hodinách normálneho fungovania (v práci, doma, v obchode, na návšteve, na oslave) nemáte pocit, že vám niečo tečie z tváre. A skvelé líčenie je také, ktoré vám vyhovuje a cítite sa v ňom dobre.

Pokiaľ ide o výdrž, tak tú znova ovplyvňuje viacero faktorov. Inak bude reagovať na normálnej pleti ako na mastnej. Inak bude reagovať, keď je vonku + 15 °C ako keď je + 30 °C. A, samozrejme, inak bude reagovať, keď máte ulietaný deň ako keď ste v pokoji.
V deň, keď som fotila CC-čko na tvári bolo celkom teplo (to boli také tie prvé vlny nad 25 °C) a aj som sa ubehala. Avšak na to, že som nepoužila žiadnu bázu a ani zázračný fixátor či matujúce papieriky si myslím, že ten výsledok po 5 hodinách je viac ako slušný.

Pár slov k hydratácii a Anti-Age efektu: aj keby vám mejkap / bb krém / cc krém / hocičo iné, čo si dávate na pleť kvôli farebnému zjednoteniu a rozjasneniu sľubovalo, že bude vašu pleť hydratovať a starať sa o ňu, nevynechávajte pleťovku! To, že aj tento CC krém obsahuje zložky, ktoré pleť hydratujú a pôsobia proti vráskam je len jeho bonus navyše, nenahradí pleťovú starostlivosť. Odličovanie, čistenie a správna starostlivosť podľa typu pleti sú nesmierne dôležitými krokmi. A tiež aj nejaké to odborné ošetrenie v kozmetickom salóne, ktoré je čerešničkou na torte pleťovej starostlivosti. Až potom je na rade dekoratívka ;-)

nalíčená pleť s použitím CC krému Estée Lauder po 5 hodinách
To oranžové na lícach nie je CC krém, ale paletka rozjasňovačov Make up Revolution, s ktorými tak trošku bojujem. Stačí nabrať na štetec trošku viac a už to nevytunujem tak ako by som chcela.

odtlačok na rúšku
 
Na facebooku som vám v máji písala, že idem vyskúšať odolnosť CC krému Estée Lauder na rúšku. Bielom rúšku. Tu je výsledok po pár hodinách. Otiera sa, zanechal škvrny. Napriek tomu pleť nepôsobila na tých daných častiach nenalíčene a tiež je rúško iba čiastočne zašpinené - asi ako papierová vreckovka. Vyprala som ho z toho rúška bez výraznejších problémov.

Ak máte chuť vyskúšať značku Estée Lauder, tento CC krém je celkom dobrý začiatok. Za približne 50 € dostanete kvalitné CC-čko, ktoré vám vydrží dlho, pretože na jednu aplikáciu spotrebujete množstvo o veľkosti hrášku (približne). Nemala som veľa CC krémov, ale tento je spomedzi všetkých mnou testovaných najlepší.



Recenzia je sponzorovaná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]