Post Page Advertisement [Top]

Doteraz som mala od značky Guess iba vône a páčili sa mi. Vedela som, že majú v portfóliu aj inú kozmetiku, ale nejako som ju obchádzala. A keď prišla ponuka od parfumérie Elnino povedala som si, že sade leskov a rúžov na pery dám šancu. Neočakávala som veľa, nesľubujú totiž ani šialenú výdrž ani dokonale objemné pery a to považujem za fér. Ako dopadlo ich testovanie?


Táto sada je veľmi pekný a efektný darček pre kozmetického nadšenca. Obsahuje 3 lesky na pery, 3 tekuté rúže a zrkadielko. Lesky a rúže sú navzájom kombinovateľné a fantázii sa medze nekladú.


Rúže aj lesky majú vegánske zloženie, nie sú testované na zvieratách a neobsahujú parabény, glutén, SLS, ftaláty a triclosan (ak na každú z týchto zložiek kliknete, dozviete sa niečo viac. Napr. glutén v kozmetike by mohol byť problémovým pre tých, ktorí majú alergiu, inak je OK. SLS, ftaláty či triclosan zas nie sú OK.). Toto je z balenia. Ak by ste si chceli skontrolovať celý zoznam inrediencií, môžete tak urobiť na tejto stránke, na ktorej sú zložky dobre a prehľadne vysvetlené - ide o Paula's Choice Ingredient Dictionary. Väčšina z týchto je zelená a označená ako GOOD.






V e-shope Elnino nájdete 3 druhy paletiek Guess Look Book Lip - 101 Peach, 101 Nude a 101 Red.  Všetky za niečo vyše 16 €. Spomedzi tejto trojice ma najviac oslovila verzia 101 Peach, pretože vyzerala pre mňa najpoužiteľnejšie. A nemýlila som sa.
Všetky lesky aj rúže sú v malom, praktickom 4 ml balení s jemným aplikátorom, s ktorým sa celkom dobre pracuje.








Každý s rúžov si ponechá svoju pôvodnú intenzitu, ak naň nanesiete lesk 3 (priehľadný s trblietkami), no ako som písala vyššie, kombinujte ich podľa vôle, chuti či nálady :-) Pomocou lesku 2 (nude bez trblietok) vytvoríte zaujímavý ombre efekt a pristane aj takej červenej :-) Lesk 1 (ružový s trblietkami) sa dokonale hodí k ružovým rúžom.

Som trošku náročnejší spotrebiteľ, avšak nie som mejkap artist a niekedy mám taký šikovný ťah rukou, že sa s hundraním odličujem a líčim nanovo.

Určite odporúčam kombináciu rúž + lesk. Matný vzhľad je síce veľmi pekný, ale v tomto prípade aj veľmi netrvácny. Rúž začne rýchlo praskať s pohybom pier a ľahko ho zjete / vypijete z vnútornej časti pier. Pri nanášaní tekutého matného rúžu si dajte pozor na vrstvenie, môže vytvoriť hrudky. Nezasychá príliš rýchlo, a tak sa s ním môžete vyhrať. Trošku sa však rozpíja na okrajoch pier. 

V kombinácii s leskom sú tieto rúže krásne žiarivé, ale otláčajú sa. Asi najviac sa mi páčia ružové kombinácie, červená bola náchylnejšia.
Všetky negatíva, ktoré som vymenovala však spadajú do kategórie: očakávala som to. Výrobca nesľubuje odolnosť (nemýľte si to s tými rúžmi typu 16 h). Keď miznú z pier, vyzerá to možno aj trošku desivo, pretože niektoré čiastočky rúžu ostanú nalepené a iné sa vám otlačia na pohár, príbor, jedlo... to, čo ostane na perách uvádzam na týchto fotkách, ale berte to s rezervou. Rúže som podrobila naozaj poriadnemu záťažovému testu. A napriek tomu ide o celkom dobrú sadu. Najčasjtejšie ich nosím vtedy, keď nepredpokladám, že budem niečo jesť a to vydžia slušne v pôvodnom stave aj 4 hodiny.




Rúž 6

Lesk 3





Rúž 4


Lesk 2





Rúž 5

Lesk 1




Lesky sú plnohodnotne použiteľné aj samostatne. S rúžmi mám trošku problém, pretože ten matný efekt vyvoláva pocit suchých pier, čo mi vadí. Kombinácia je primeraná. Možno by stálo za pokus použiť transparentnú linku na pery, neskúšala som, neviem posúdiť. No tá tretia kombinácia (akurát lepšie vykreslená) mi v práci vydržala 4 hodiny a zvládla aj opätovné použitie lesku na pery bez ujmy.
Nie, ani zďaleka to nie sú dokonalé produkty na pery. Sú však dobré. Ak hľadáte darček pre kamošku / sestru / priateľku alebo iného kozmetického nadšenca vo vašom okolí, toto môže byť fajn voľba. Nadchne balením a poteší aj obsahom.


Recenzia je sponzorovaná.

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne 5,64 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 73 €! 

2 komentáre:

  1. Vyzeraju pekne. Uvazovala som o nakupe, no teraz ked stale nosime ruska, tak by som ich zial velmi nevyuzila.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]