Post Page Advertisement [Top]

Univerzálny ideálny darček neexistuje. Verím, že v súčasnosti si všetci prajeme hlavne zdravie pre seba a svojich blízkych a tiež koniec pandémie. No možno pomôže trošku odpútať si myseľ a zamestnať sa hľadaním darov pre blízkych. 

Nie som vyznávačom drahých darčekov pod stromček. Ak viete po čom vami obdarovaný túži alebo vám to naznačuje, máte vyhraté, zaručene ho / ju potešíte. Ak neviete, možno vás inšpiruje tento príspevok. Nenájdete tu však všetko, vyberám produkty a značky, s ktorými mám osobne dobrú skúsenosť.


Notino darčeky


Oblečenie, obuv a doplnky

Ak budete vyberať z tejto kategórie, skúste podporiť lokálnu tvorbu. Áno, tie veci sú možno drahšie ako z fast fashion reťazcov, ale zaručene vám vydržia dlhšie. Mám doma viacero slovenských kúskov, ktoré som pravidelne nosila a nosím a stále vyzerajú veľmi dobre. Páči sa mi iniciatíva OBLEČ SA DOMA - na tomto webe nájdete viacero slovenských značiek, z ktorých ma mnohé lákajú, ale ešte s nimi nemám osobnú skúsenosť. Odporúčam pozrieť sa napríklad na tieto značky, ktoré máme vyskúšané my:

  • Ammyla - mám od nich dve kabelky a jeden batoh. Ten batoh som nosila denne do práce a aj mimo počas víkendov. Nemá náznak poškodenia.
  • Benesport - Mám dve bundy od slovenskej značky Benesport. Jednu mám od zimy 2013 a stále ju nosím. Možno by sa zišlo dať na nej opraviť lemy rukávov, ale to je jediný náznak poškodenia za tých 8 rokov častého nosenia. A tie opravy sa dajú vyriešiť priamo v dielni v Spišských Tomášovciach :-)
  • Fusakle - hádam predstavovať tiež netreba. Krásne a vtipné nielen ponožky. Odporúčam nakupovať v akcii.
  • Miestni - mám od nich trojo šiat, ktoré som pravidelne striedala a teda veľká spokojnosť.
  • Novesta - túto značku hádam predstavovať netreba. V ich teniskách som nachodila kilometre. :-)
  • OZETA - možno to vyznie trošku oldies, ale nájdete tam množstvo krásnych kúskov, ktoré vydržia roky.
  • Petra Toth - myslím, že túto značku tiež netreba predstavovať. Ich šperky sú nádherné a mám niekoľko skvostov v šperkovnici.
  • RAK - topánočky tejto značky som kupovala neterkám a v budúcnosti plánujem aj svojmu synovi.
  • Woollies - toto je u nás doma tak trošku novinka, ale majú naozaj krásne a funkčné merino veci.

Samostatnou kategóriou je hodváb. Myslím, že len máloktorá žena (alebo žiadna) by nebola spokojná s hodvábom - mojim tajným snom je hodvábna obliečka na vankúš a jedného dňa si ju určite kúpim :-) Nekúpila som si ju dosiaľ iba preto, že stále váham pri pohľade na cenu. Z vlastnej skúsenosti vrelo odporúčam hodvábne gumičky do vlasov. 

hodvábne gumičky

Bola som veľmi prekvapená, keď som zistila, že aj Notino má svoju vlastnú Silk Collection - v ponuke nájdete gumičky do vlasov, maska na spanie, ale aj obliečka na vankúš.


Elektronika

V tejto kategórii budem veľmi stručná - ak viete, že potrebujete nejaký spotrebič alebo prístroj, tak to môže byť ideálny darček na Vianoce. S manželom sme sa dohodli, že si tohto roku kúpime chladničku - to je to posledné, čo nám v novej kuchyni chýba. 

Za jednu z najlepších elektroinvestícií v tomto roku považujem kúpu robotického vysávača. Práve dnes som si pozrela, že už odpracoval skoro 170 hodín. Je to skvelý pocit, keď idem na prechádzku so synom alebo len na nákup a medzitým sa doma vysáva.

Z beauty sféry odporúčam značku Remington a ich žehličky na vlasy alebo kulmy - táto kónická kulma mi vyčarila neuveriteľne krásne a trvácne kučery.

A taktiež vrelo odporúčam sonické zubné kefky - my máme Philips Diamond Clean s cestovným puzdrom a nabíjacím pohárom a nikdy dovtedy som nemala pocit tak dokonale čistých zubov.


Iné

Každoročne nám kupujem fotokalendár. Je to veľmi príjemná a milá vec, ktorá mi každý mesiac v novom roku pripomenie to pekné z predošlého roku. Fotodarček môže veľmi potešiť - nedávno mal dedko narodeniny, a tak sme sa rozhodli odfotiť starkých spolu s našim synom - na fotke tak sú najstarší a najmladší člen rodiny. Dali sme ju do rámika a nechali im v izbe. Starkí mi potom natešení hovorili, že to bol najlepší darček a akí sú dojatí.

Za mňa ani dobrou knihou nič nepokazíte. Avšak spojenie dobrá kniha môže byť celkom zradné - to, čo ja považujem za dobré čítanie môže niekomu inému pripadať nudné. V tomto prípade určite treba poznať aspoň ako-tak štýl obdarovaného.

Fajn tip sú aj spoločenské hry - také Activity alebo Párty Alias nám spríjemnili už nie jeden večer :-) Celkom ma zaujala aj hra Človečina - ale tú nemám vyskúšanú.

Dobrým tipom je aj darčeková poukážka - či už do obľúbeného obchodu alebo na využitie obľúbenej či novej služby - kaderníctvo, kozmetika, ale aj nejaký zážitok.


Kozmetika

Túto kategóriu som si náročky nechávala na záver. Už pár týždňov na nás číhajú rôzne darčekové kozmetické balíčky. Avšak pri väčšine z tých, ktoré som videla v drogériách som si povedala, že toto teda nie a za tú cenu už vôbec nie. Balíčky sú super darček. Podvedome možno siahneme po tých voňavých, ale znovu odporúčam poznať aspoň vkus obdarovaného. Na prvý pohľad môžu voňavé balíčky obsahovať zbytočnosti, aj ja som si kedysi myslela, že v žiadnom prípade nevyužijem sprcháč či telové mlieko z tej vône. Ale ono to celkom príjemne ladí a ešte viac zvýrazní vôňu. Určite nie na každodenné použitie, ale využijete aj tieto produkty. 

Z ponuky Notino ma zaujali tieto darčekové sady produktov, ktoré som už kedysi mala a bola spokojná. Navyše sú za veľmi dobré ceny (v porovnaní s tým, keby ste tie produkty kupovali samostatne):


Versace Yellow Diamond & Bright Crystal - Yellow Diamond bola vôňa, ktorú som mala na našej svadbe a vždy mi ju bude pripomínať. Práve pred svadbou som si kúpila darčekovú sadu a mala som tam aj telové mlieko a sprcháč. Naozaj to zintenzívnilo účinok vône.

Versace Yellow Diamond & Bright Crystal

Hugo Boss Boss The Scent - som mala prvýkrát minulý rok a tá vôňa ma celkom očarila. Doteraz ju používam.

Hugo Boss Boss The Scent

Maria Nila Luminous Colour - táto značka je môj nedávny objav a veľká spokojnosť. Poteší každú ženu s farbenými vlasmi.

Maria Nila Luminous Colour

Bioderma Atoderm - ten sprchový olej to je láska na prvé použitie. Balíček obsahuje základné produkty Atoderm, ktoré potešia nielen atopika.

Bioderma Atoderm

Sesderma C-Vit - toto je lahôdka, skvelé kombo pleťový krém a sérum na rozžiarenie pleti. Samostatne vychádzajú o približne 30 € viac ako v sade. Priznám sa, pri Sesderme vždy čakám na darčekové balenie, samostatne tie produkty ani neobjednávam. A priznám sa znovu, presne túto sadu som si objednala, tak dúfam, že budem taká spokojná ako naposledy (recenzia tu).

Sesderma C-Vit

Okrem darčekových sád je fajn nakombinovať produkty, ktoré má obdarovaný rád, alebo len prihodiť nejaký produkt do balíčka. Keď sa vrátim do vôd slovenských produktov vrelo odporúčam balzamy na pery od značky two cosmetics.

Každú makeup-maniačku poteší "niečo od Urban Decay" - ja na istotu odporúčam fixačný sprej. Na paletky sa rada pozerám, ale  viem, že by som ich nevyužila (no to som ja, vaša makeup-maniačka môže byť iná a môže milovať očné tiene :-) ).

Ešte dva tipy na pleťovku - kozmetika Larens a Gisele Delorme. Obidve som spoznala u mojej kozmetičky a v oboch mám svojich miláčikov, vďaka ktorým sa mi zlepšil stav pleti :-)


Nech už dostanem akýkoľvek darček, tým najkrajším je pre mňa práve to, že sme na Vianoce ako rodina spolu. Prajem vám príjemný advent, možno sa môžete inšpirovať práve týmto mojim adventným kalendárom, a ešte príjemnejšie pokojné sviatky v kruhu vašich milovaných.



Príspevok je sponzorovaný.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]