Post Page Advertisement [Top]

Keď som premýšľala nad tým, akú kozmetiku kúpim svojmu synovi, nechala som sa inšpirovať radami na instagrame. A nie hocijakými. Ak už nejakú kozmetiku odporúča kožná lekárka (MUDr. Karolína Baumgartnerová), ktorá ju používala pri vlastnej dcére, tak veľmi nie je o čom. Vo výbere som sa spoľahla na lekárenské značky a zdá sa, že som urobila celkom dobre.

baby kozmetika

Keď sa ma švagor pred pár mesiacmi opýtal, či sa bojím pôrodu, odpovedala som mu, že nie, pretože si uvedomujem, že to bude bolieť. Bála som sa toho, čo príde po tom. Predsa len si môžete čítať, sledovať príbuzných alebo kamarátov s deťmi a u vás to bude iné. Potrvá, kým si zvyknete a zladíte sa.
Odkedy sme prišli domov z nemocnice, snažili sme sa malému šéfovi vytvoriť večerný rituál v podobe kúpania a krémovania. Prvýkrát protestoval, no potom sa mu to zapáčilo, zvykol si tak, že to presne v danú hodinu očakáva a posledné dni si kúpanie tak užíva, že máme síce vodu všade, ale ten šťastný výraz stojí za to aj keby som musela podlahu utierať :-)

baby kozmetika lekárenské značky


Vedela som, že na kúpanie chcem gél. Pri malom dieťati som sa bála používať mydlo, ale máme ich v zásobe a keď bude väčší, možno použijeme aj tie. Po kúpaní sme zo začiatku skúšali oleje - veď bábätko sa má olejovať. Neverila by som, keby som to nevidela na vlastné oči, ako mu olej začal vysušovať pokožku. A tak sme presedlali na tieto krémy a nič lepšie sme urobiť nemohli.


BIODERMA


Bioderma ABC Derm

Bioderma má dve línie, ktoré môžete používať pri deťoch od narodenia - ATODERM (ten ich sprchový olej milujem a je vhodný aj pre novorodencov) a ABC DERM. Sprchový gél som brala rovno v litrovom balení - keď som kupovala, tak bola na toto balenie akcia a brala som rovno 2. Pení veľmi málo, čo oceňujem, je jemný a šetrný k detskej pokožke a je bez vône. Míňa sa veľmi pomaly, keďže na jedno kúpanie stačia 2 stlačenia pumpičky.

Bioderma ABC Derm sprchový gél

Bioderma ABC Derm Cold-Cream

K objednávke mi vtedy pribalili aj mini Cold-Cream. To mini balenie ma presvedčilo o kúpe veľkého balenia. Práve teraz je to obdobie, kedy ho určite využijete. Cold-Cream totiž ochraňuje pokožku pred vplyvmi chladu a pritom ju vyživuje a hydratuje. Má jemnučkú nevtieravú vôňu, krémovo-gélovú konzistenciu a celkom rýchlo sa vpíja do pokožky. Na sebe som zistila, že Bioderma je zárukou kvality a som rada, že som túto značku zvolila aj pre syna. 


A-DERMA


Túto značku poznám, pretože ju dlhodobo používa moja babka a je s ňou nadmieru spokojná. Keď som zistila, že majú líniu aj pre deti Primalba a ten krém bol vtedy v akcii, tak som neváhala.

A-Derma Primalba krém

A-Derma Primalba krém

Krém hydratuje a vyživuje pokožku bez podráždenia. Dobre sa vstrebáva, nie je príliš mastný a ani hutný. Nie je parfumovaný, ale vonia tak - detsky - verím, že viete, čo som tým mala na mysli. Ak máte citlivú pokožku, určite odporúčam vyskúšať značku A-Derma, v našej rodine je rokmi overená ;-)


LA ROCHE-POSAY

Značka La Roche-Posay síce nemá líniu telovej starostlivosti špeci pre deti (SPF líniu áno), ale jej Lipikar je vhodný aj pre dojčatá. 

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M


Z tejto trojice mazadiel je telový balzam Lipikar Baume AP+M je najhutnejší a vstrebáva sa o čosi dlhšie. Ale je vhodný pre tú najcitlivejšiu a suchú pokožku, takže to bude zrejme ten dôvod. Upokojuje svrbenie, hoci to zatiaľ, našťastie, nemáme vyskúšané na koži najmladšieho člena rodiny.

Všetky tieto produkty som nakúpila v akcii, ale nakupovala som priebežne a skôr, teraz len "referujem" o tom, čo používame. Práve na tieto značky môžete často nájsť rôzne akcie aj v e-shope Notino - tak sa mi podarilo kúpiť pred pár mesiacmi dve balenia litrového sprcháča a k tomu bol darček malý sprcháč Atoderm a ešte aj minikrém Cold-Cream.

Tieto veci používame doma, no keď cestujeme na návštevu k starým rodičom, používame inú kozmetiku, neberieme ich so sebou. Telovým olejom sa však už vyhýbam, preferujem krémy alebo balzamy.

Na záver pár slov o vlhčených obrúskoch WaterWipes - tie som tiež videla na profile MUDr. Karolíny Baumgartnerovej. Sú drahšie a nekúpite ich v hocijakom kamennom obchode - ja som kupovala online v e-lekárni. Ale určite stoja za zváženie. Obsahujú iba 2 zložky, sú to tie najvlhkejšie obrúsky, aké som mala (a to som mala už viac druhov) a nedráždia pokožku - práve plienkové dermatitídy môžu často byť spôsobené vlhčenými obrúskami. Najlepšie by bolo pokožku oplachovať pred prebaľovaním, ale k tomu som sa nejako nedostala a neodhodlala. Možno raz ;-)

WaterWipes

WaterWipes


Na instagrame nachádzam veľa inšpirácie - sledujem totiž najmä účty, ktoré mi dajú relevantné informácie, ktoré hľadám a dobré a využiteľné tipy. A to je viac ako sledovať niekoho, kto odporúča v každej story iný produkt, len preto, aby zarobil ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]