Post Page Advertisement [Top]

O značke Larens ste už na blogu čítali a ešte čítať budete. Táto moja kozmetická láska sa začala nenápadne biopeptidovým sérom v spreji, ktoré je určite must-have každej domácnosti. Postupne som skúšala viac z jej portfólia a aj po dlhšej dobe mojej pleti tieto produkty vyhovujú. Dnes si preto prečítate o dvoch pleťových krémoch a jednom sére.


Krémy nie sú zoradené úplne náhodne. Hoci má každý z nich 50 ml a obsahuje lipozomálny kolagén, sú zoradené aj podľa účinku a vhodnosti používania. Kým ten prvý - hydratačný - je vhodný pre všetky vekové kategórie, po zvyšných dvoch siahnete, keď chcete pokožke dodať "šťavu". 

A čo znamená lipozomálny kolagén? Informácie som čerpala zo stránky, ktorá je oficiálnym predajcom značky Larens - wellu.

Liposomal Collagen Complex – jedinečný komplex  ktorý predstavuje inovatívne spojenie prírodného rybieho kolagénu, peptidov, aminokyselín, dekorínov, lumikánov a histónov uzavretý v lipozomálnom puzdre – nosiči, čo zaručuje, že sa dostane do hlbších vrstiev, kde prebiehajú procesy duálneho účinku bielkovín z kolagénu: výplň a rekonštrukcia poškodených štruktúr pokožky a zahájenie procesu tvorby nového kolagénu. Bielkoviny rybieho kolagénu dodané prostredníctvom lipozómov regenerujú, spevňujú, vyhladzujú vrásky, mobilizujú bielkoviny HSP k ochrannému pôsobeniu na bunky. Sú nápomocné aj pri boji proti pigmentovým škvrnám, rozjasňujú a vyrovnávajú farebný tón pleti. 

Liposomal Collagen Complex značky Larens navyše zaručuje okamžité viditeľné výsledky:

významná redukcia vrások (viditeľná aj pri vyšetrení pomocou USG)

nasýtenie pleti kolagénom (efekt hustej, zdravej pleti)

Čo je dôležité, počas procesu výroby Liposomal Collagen Complex sa nepoužívajú žiadne dráždivé či toxické rozpúšťadlá, emulgátory, kondicionéry či konzervačné látky. Preto je tento prípravok bezpečný pre alergickú, citlivú pokožku, ktorá potrebuje špeciálnu starostlivosť.


Väčšinou kolagén ako taký zvykne byť preceňovaný (= nie všetko s obsahom kolagénu má aj také účinky ako samotný kolagén sľubuje) a ťažšie sa dostáva do hĺbky pokožky. Práve vďaka tomu, že kolagén v prípravkoch Larens je lipozomálny máte istotu, že sa dostane aj do hlbších vrstiev pokožky.

Pozrime sa na jednotlivé krémy a sérum teda bližšie. 

HYDRO BALANCE FACE CREAM



Hydratačný krém ocenia všetky typy pleti, ale aj vekové kategórie. Často totiž podceňujeme dostatočnú hydratáciu pleti a pritom to je ten kľúč, ktorý potrebuje nielen suchá, ale aj normálna, zmiešaná a mastná pleť. Nebuďte ako ja v 16-tich, keď som si myslela, že mastnú pleť netreba hydratovať, lebo je predsa mastná ... a po čase sa mi z obyčajnej pubertálnej mastnej s pár vyrážkami stala precitlivená suchá pleť s vyrážkami. Správna starostlivosť je veľmi dôležitá. A týmto krémom určite nič nepokazíte. 

Okrem lipozomálneho kolagénu obsahuje krém aj kyselinu hyalurónovú (ktorú máme radi, lebo hydratuje, keďže zadržiava v pokožke vodu), patentovanú rastlinnú zložku Hydromanil (dlhodobo udržiava hydratáciu v pokožke), koloidné striebro (známa antibakteriálna a protizápalová zložka), vitamín C (rozjasňuje pleť a pôsobí proti vráskam), squalan (hĺbkovo pleť hydratuje a okysličuje) a alantonín (pôsobí regeneračne a zmierňuje podráždenie). Kompletné zloženie nájdete na fotke škatuľky, ale aj na webe (klik na názov produktu nad fotkami).

Z tejto trojice má najjemnejšiu štruktúru, až takmer ako gél-krém. Veľmi dobre sa vstrebáva a nezanecháva nepríjemný mastný film. Pokožku príjemne hydratuje bez pocitu zaťaženia a veľmi dobre spolupracuje aj s mejkapmi.


LIFTING FACE CREAM



V prvom rade by som chcela povedať, že toto balenie na fotke je staré a už istú dobu sa krém predáva v bielo-zlatom šate (podobný ako sérum GLA). Mala som pár balení v tomto starom, nové som zatiaľ nedokupovala. Nič to však nemení na zložení a účinku.

Tento krém sa vám bude hodiť, ak máte prvé vrásky a hľadáte komplexnú starostlivosť. Je o čosi hutnejší, stále však skôr ako gél-krém a rovnako dobre sa vstrebáva bez nepríjemného pocitu mastnoty. Pokožku skvelo hydratuje s bonusom navyše. Samozrejme, ak máte hlboé vrásky, nečakajte, že vám ich krém po prvom použití vyzmizíkuje. Pri prvých vráskach je však dobrou voľbou.

Okrem lipozomálneho kolagénu obsahuje aj zložku Phytodermina Lifting (prírodná rastlinná látka, ktorá poskytuje pleti okamžitý liftingový efekt), Regestril (látka, ktorá urýchľuje syntézu kolagénu, chráni ju pred voľnými radikálmi a stimuluje jej obnovu), vitamín E (zvlhčuje, vyhladzuje, zmäkčuje pokožku a zmierňuje zápaly), kyselinu hyalurónovú, kolagén a rutín (zlepšuje krvný obeh a má antioxidačný účinok). Kompletné zloženie nájdete na fotke škatuľky, ale aj na webe (klik na názov produktu nad fotkami).

Pravidelným používaním dokáže vrásky zjemniť. Pokožku spoľahlivo hydratuje a tiež si celkom rozumie aj s mejkapmi.


GLA SERUM





V prvom rade by som chcela povedať, že to nie je také sérum, ako si možno pod názvom "sérum" predstavíte. Je to skôr pleťový krém s účinkami séra a spomedzi týchto troch ide o najúčinnejší produkt nabitý tak, aby vyhovel aj potrebám náročnej a zrelej pleti.

Jeho kľúčovou zložkou je znovu lipozomálny kolagén, ale obsahuje aj GLA komplex (kyselina gamma-linolenová - dopĺňa nedostatky vlastného GLA, koriguje disfunkcie kožných buniek, zvyšuje odolnosť pokožky proti škodlivému pôsobeniu vonkajších faktorov), olej z broskyňových jadier (obsahuje nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny A, B, C a E - tonizuje, intenzívne vyživuje a regeneruje), avokádový olej (bohatý na vitamíny A, E, K a PP, chlorofyl a nenasýtené mastné kyseliny), olej z pšeničných klíčkov (zabraňuje dehydratácii a chráni pokožku proti pôsobeniu voľných radikálov), výťažok z ginka dvojlaločného (spevňuje a vyhladzuje pleť, redukuje viditeľnosť vrások a spomaľuje proces starnutia), vitamín E, d-Panthenol a kyselinu hyalurónovú. Kompletné zloženie nájdete na fotke škatuľky, ale aj na webe (klik na názov produktu nad fotkami).

Tento prípravok je fakt bomba. Okrem toho, že udržiava pleť hydratovanú ju pravidelným používaním aj zdokonaľuje. Znovu, prosím, neočakávajte zázrak hodný renomovanej plastickej chirurgie. Pleť však postupne spevňuje a vyhladzuje jemné vrásky - a to tak, že aj tie moje miické sú o čosi menej výrazné. Sérum som si v nedávnej akcii kúpila do zásoby, mám teda ešte 2 neotvorené balenia a určite mu ostanem verná aj v budúcnosti.



Budem ich volať krémy, aj keď posledné je sérum, no štruktúrou ide skôr o brutálne nabitý krém. Tieto pleťové krémy sú naozaj dobrá voľba. Ani pri jednom z nich sa mi nestalo, že by mojej pleti spôsobil nejakú nežiaducu reakciu. Je už na vás, pre ktorý sa rozhodnete. Mám po 30-tke a používala som všetky 3. Aktuálne spotrebúvam druhé balenie hydratačného a potom sa znovu vrátim ku GLA.

Jedno však musí byť isté - pleť si vyžaduje starostlivosť a ani najdrahší krém nedokáže zázrak na počkanie. Pravidelné čistenie a sem-tam nejaká procedúrka u kozmetičky či dermatologičky (zatiaľ som vyskúšala iba čistenie ultrazvukom, dermabráziu a chemický píling, ale nevylučujem aj ďalšie prodecúrky). Práve takouto kombináciou spojenou s vhodnou pleťovou starostlivosťou môžete docieliť mladší vzhľad, hydratovanú, zdravo vyzerajúcu a pevnú pleť. 

Ak vás značka Larens zaujala, a verím, že áno, pretože toto nie je žiadna spolupráca, len čisté nadšenie produktami, môžete si pozrieť túto moju recenziu, kde nájdete aj zľavový kód a postup, ako ho použiť :-)

2 komentáre:

  1. Ja som teraz vyhrala set od Larens. Ide o moju prvú skúsenosť a musím uznať, že po pár použitiach som spokojná. Mám presne tento Hydro Balance krém a je skvelý aj na mojej mastnejšej pleti.
    Biankanotes by Janka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite Larens všetkými desiatimi :-) zatiaľ som sa nestretla s produktom, ktorý by mi nevyhovoval.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]