Post Page Advertisement [Top]

Do skúšania nového šampónu sa vždy púšťam dosť opatrne. Už dlhšie som používala tento šampón od Manufaktury, ktorý je  veľmi dobrý na citlivú pokožku. Po dlhšej dobe som nemala žiadne negatívne reakcie pokožky hlavy, a tak som sa rozhodla risknúť to so značkou Olaplex. Pravdupovediac, pokukovala som po nej už dlhšie. Ide o značku profesionálnej vlasovej starostlivosti bežne dostupnej v kaderníckych salónoch, kotrá sa pýši tým, že účinkuje všetkým typom vlasov a vlasovej pokožky. A to znie ako výzva ;-)


Pred samotnou recenziou by som rada vyzdvihla jednoduchý minimalistický dizajn fľaštičiek, ktoré sú naživo ešte krajšie ako v e-shope či na týchto mojich fotkách. Rozhodla som sa pre zostavu šampón No. 4 + kondicionér No. 5, hoci v mojom prípade je kameňom úrazu vždy skôr nevhodný šampón.


Oba sú formulované s patentovanou technológiou Olaplex Bond Building, vďaka ktorej opravujú, hydratujú vlasy. Zároveň neobsahujú sulfáty, parabény, glutén, sú vegánske a udržiavajú dlhšiu životnosť farby na vlasoch..


Šampón OLAPLEX Bond Maintenance No. 4



Šampón používam bez kúry No. 3, teda samostatne ako klasický šampón ;-) Vždy šampónujem dvakrát a snažím sa používať malé množstvo (veľkosť cca medzi hráškom a cukríkom Mentos). Veľmi dôležité je vlasy poriadne opláchnuť. Často totiž zle umyté produkty môžu spôsobiť šarapatu na vlasovej pokožke. Dobre pení a čo je pre mňa úplne najpodstatnejšie - vlasová pokožka naňho nereaguje negatívne. 

Žiadne lupiny, žiaden pocit svrbenia celej hlavy, chrastičky či seboreitické červené fľaky. Väčšina týchto negatív sa mi spraví po prvom - druhom použití pre mňa nevhodného šampónu. Pri tomto zatiaľ nič a to ho používam tretí týždeň. Viem, že sa teoreticky ešte môže čo-to zmeniť a moja vlasová pokožka naňho môže reagovať zle, dúfam však, že sa to nestane. Určite budem informovať po spotrebovaní.

Možno to vyznie veľmi malicherne, ale konečne som našla šampón, ktorý moju pokožku nedráždi a vlasy po ňom vyzerajú dobre. A verte, že po tom, čo som isté obdobie používala iba špeci prípravky proti seboreitickej dermatitíte to je veľký krok vpred.

Balenie má 250 ml a stojí okolo 23 € (cena sa hýbe podľa aktuálnej akcie). Dostala som ho v rámci spolupráce, ale plánujem si ho kúpiť do zásoby. Áno, vyzerá to tak, že som našla veľmi dobrý šampón. To, či je skvelý, TOP alebo naj ňuňuňu sa dozviete až po spotrebovaní aspoň polovice balenia, ak nie celého. Nechcem predbiehať, pretože som sa takto už párkrát popálila. No vyzerá veľmi sľubne a aj recenzie na nete sú viac než priaznivé.


Kondicionér OLAPLEX Bond Maintenance No. 5



Po použití šampónu prichádza ten správny čas na hydratáciu vlasov pomocou kondicionéra. Preferujem tie, ktoré sa hneď oplachujú a hoci tento taký nie je, nevadí mi to. Výrobca odporúča nechať ho pôsobiť 3 minúty a potom opláchnuť. Pokiaľ ide o množstvo - určite to závisí aj od dĺžky a štruktúry vlasov. Ja si odhadom dávam asi také množstvo kondicionéra ako šampónu pri oboch oplachovaniach - teda spotrebu mám cca rovnakú.

Je skvelé, že vlasy nezaťažuje a ani nepremasťuje. Sú lesklé, dobre a ľahko sa češú, neuzlia sa. Tento kondicionér tiež v 250 ml balení stojí približne 23 €.


Výrobca odporúča skladovať kondicionér vrchnákom nahor, aby bolo jeho dávkovanie jednoduchšie.


Táto dvojica je veľmi dobré kombo. Nepôsobí negatívne na citlivú pokožku hlavy, vlasy čistí šetrne, nevymýva farbu, hydratuje, vyživuje a nezaťažuje vlasy. Fakt dobré kombo. 

Výrobca väčšinou pre lepší efekt odporúča použíávať produkty z línie, ktoré sú navrhnuté tak, aby do seba navzájom zapasovali a tým pádom poskytli ešte lepší účinok. Verím však, že s kombináciami produktov z jednej línie máte svoje skúsenosti a viete sa rozhodnúť, prečo áno a prečo nie. 

Viete, som dosť skeptická voči všetkej kozmetike. Možno je za tým aj množstvo vyskúšaných produktov, no jednoducho nesadnem výrobcovi na lep. Áno, detailom zloženia síce nerozumiem, viem si niektoré tie zložky vygoogliť a prečítať si o nich čo-to. Najviac ma však presvedčí vlastná skúsenosť. Skúšala som už pár značiek profesionálnej vlasovej kozmetiky, ale dosiaľ som nikdy nebola taká ohúrená po prvom použití. A to ohúrenie mi zatiaľ zostalo. Vyzerá to ta, že Olaplex je veľmi zaujímavým objavom.


Skúšali ste nejaký produkt OLAPLEX? Boli ste spokojní?



Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 73 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]