Post Page Advertisement [Top]

Prechod k prírodným deodorantom môže aj nemusí mať rozdielne dôvody. Niekomu nevyhovujú klasické deodoranty či antiperspiranty z drogérie alebo mu dráždia pokožku. Iný chce zas podporiť lokálnu produkciu a staviť na prírodnejšie zložky v kozmetike. A ďalší možno oceňuje filozofiu značky. Bez ohľadu na to, aký je váš dôvod, je to vaše rozhodnutie, akú kozmetiku používate a aká vyhovuje vašej pokožke. 

Bohužiaľ, pri výbere tej správnej a vhodnej kozmetiky sa nezaobídeme bez pokusov na vlastnom tele. To, čo mne vyhovuje, milujem to a odporúčam všetkými desiatimi môže niekomu inému spôsobiť podráždenie alebo nepocíti žiaden účinok a bude považovať produkt za vyhodené peniaze. 

Dnes by som vám rada predstavila deodorant, ktorý ma veľmi zaujal. Z praktických dôvodov totiž preferujem sprejovú formu a tie prírodné sú zväčša tuhé. A takých s rozprašovačom bez nejakých hnacích plynov je podľa mojich skúseností a hľadania v rôznych obchodoch menej (prosím, opravte ma, ak viete o širšej ponuke takýchto produktov). Keďže rada podporujem slovenských výrobcov, deodorant od Mylo ma veľmi zaujal. A nebudem klamať, kúpila som si ho aj preto, že v BioBeauty ho mali kvôli blížiacemu sa dátumu spotreby vo výpredaji za 10 € / kus.


Keď som tento svieži deo sprej ovoňala po prvýkrát, vedela som, že to je ono. Tak, ako na mňa úžasne aromaterapeuticky pôsobí sviečka od Jemnô (píšem sviečka, lebo zatiaľ som mala len jediný druh - Pokoj v duši). 

Pozor, nasledujúce riadky sú prudko subjektívne. Kombinácia citrusov a pačuli je pre mňa prekvapujúco vynikajúca. Až keď som si vygooglila pačuli (doteraz som túto vôňu vedome nevyhľadávala), zistila som, že esenciálny olej pačuli je známy tým, že navodzuje stavy upokojenia. A napriek tomu, že pri deodorantoch uprednostním tie menej parfumované, aby vynikol parfum a nie deodorant, pri tomto mi to vôbec nevadilo, práve naopak.

Tento deodorant som používala prevažne doma a keď som išla niekde von, tak som už nepoužila parfum, vystačila som si s deodorantom. Je dosť výrazný, ale na mňa pôsobí podobne omamne a upokojujúco ako sviečka Pokoj v duši. Milujem túto vôňu a vôbec mi nevadí, že Mylo vyrába iba tento jeden druh. Je totiž unisex. Ak nemáte radi takúto kombináciu vôní, asi vám neulahodí. Ak preferujete svieže a nevtieravo uvoľňujúce vône, možno to bude niečo pre vás.


Vrátim sa do objektívneho režimu. Deodorant si zrejme nekupujeme (iba) kvôli vôni. Očakávame nejaký účinok a tobôž, ak je jeho pôvodná cena 16 € / 50 ml. Účinok je veľmi individuálny. Keď som doma, stačí mi. Pri nejakej aktivite alebo hoci len pri bežnom pracovnom dni a zhone v práci bohužiaľ nestačí. Potom nadobúdam pocit, že ho potrebujem používať opakovane a tak ho spotrebujem aj skôr. Preto do práce a pri rôznych aktivitách preferujem "obyčajnejšie"deo aj bez vône a radšej stavím na parfum.



Tento deodorant mi nepodráždil pokožku a pri slabších záťažiach fungoval spoľahlivo. V náročnejších situáciách bol slabý. ALE nie je to antiperspirant a nesľubuje zabránenie poteniu. Obsahuje však prírodné bylinné extrakty, ktoré spomaľujú tvorbu baktérií spôsobujúcich zápach potu. Teda áno, spotila som sa, ale necítila som sa.


Tento deodorant ašpiruje na môj TOP prírodný deodorant - príjemne vonia, nedráždi pokožku a na bežné použitie (teda nie ubehaný pracovný deň) stačí bez problému. Jeho jedinú nevýhodu vidím v cene. Keď však nájdem skvelý produkt, ktorý mi vyhovuje, nemám problém zaplatiť zaň toľko, koľko predajca požaduje. 

Pred časom som však urobila na svojom instagrame anketu, v ktorej som zisťovala, koľko ste ochotní zaplatiť maximálne za prírodný slovenský deodorant. A tu je výsledok:


64 % hlasujúcich vyjadrilo, že pre nich je cenový strop pri takomto type deodorantu je do 10 €. Iba 36 % je ochotných priplatiť si aj do 20 €. Chápem, že ak chceme zachovať kvalitu a dodržať všetky štandardy na vysokej úrovni, nie je možné predávať takýto deodorant za 5 €. A hádam to ani nikto neočakáva. Túto anketu som robila z čistej zvedavosti, ale s úmyslom zapojiť výsledky do recenzie.

Kúpila som si 2 deodoranty Osvieženie od slovenskej značky Mylo. Bol to môj prvý produkt od nich a viem, že si ho určite dokúpim. Kupovala som ich v polovici októbra a ten druhý som spotrebovala pred týždňom. Bol to skôr môj pocit alebo predsudok, že ho miniem príliš rýchlo, nestalo sa. Jedno 50 ml balenie mi vydržalo cca 3 týždne aktívneho používania. 

Aj na záver však zdôrazňujem, že tak, ako všetky ostatné kozmetické produkty, aj prírodný deodorant je veľmi individuálny a niekomu sa môže zdať málo účinný alebo príliš parfumovaný. Recenzie vám môžu pomôcť nájsť skvelý produkt, avšak to, či bude spĺňať vaše očakávania zistíte až po tom, čo ho vyskúšate na vlastnej koži.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]