Post Page Advertisement [Top]

Pleťové masky mám rada. A ešte radšej tie, o ktorých viem, že účinkujú. S maskou od značky Larens som sa po prvýkrát stretla u mojej kozmetičky. Už pár mesiacov si v nedeľu doprajem po pleťovej očiste aj akýsi pleťový reset práve pomocou tejto masky. V kombinácii s pílingom ide o vynikajúci, jednoduchý a pritom veľmi efektívny domáci beauty rituál.

Larens maska a píling

Tak, ako biopeptidový sprej, ktorý milujem, a ktorý je podľa mňa must-have do každej domácnosti (recenzia tu) aj maska a píling zmenili obal. V prípade pílingu mám pocit, že upgradovali aj zloženie, pretože v tom novom sú spomenuté zložky, ktoré sa v popise toho starého balenia neuvádzali. Ale poďme pekne po poriadku.

Ako taký rituál vyzerá?

Najprv si pleť vyčistím čistiacim gélom Gisele Delorme. Poskúšala som toho už dosť a tomuto čističu som zatiaľ verná, pretože mi úplne vyhovuje. Následne si na tvár nanesiem vrstvu enzymatického pílingu.

Larens píling

Larens píling


A tu sa už dostávame k porovnaniu starého a nového balenia pílingu. To novšie je elegantnejšie, ale keďže najdôležitejšia je účinnosť produktu, vzhľad balenia je len akousi stopkou čerešničky na torte. Ale ak je urobený dobre, určitepredáva lepšie ;-)

Viete, že existujú 3 druhy pílingov? Mechanický (tzv. zrniečka), chemický a enzymatický. Spomedzi tejto trojice je enzymatický najšetrnejší, a preto je vhodný aj na citlivú a problematickú pleť. Enzýmy v jeho obsahu pleť vyčistia do hĺbky a účinne, no šetrne zároveň odstraňujú odumreté kožné bunky a nčeistoty. Značka Larens má v ponuke len tento jeden pleťový enzymatický píling.


Zloženie nového balenia pílingu je trošičku iné:
INCI: Aqua, Glycerin, Papain, Calcium Pantothenate, Urea, Magnesium Lactate, Potassium Lactate, Serine, Alanine,  Proline, Magnesium Chloride, Pentylene Glycol, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf/Twig Extract, Arginine, Polyglyceryl-4 Caprylate, Decyl Glucoside, Sodium Lauroyl Glutamate, Diglycerin, Maltodextrin, Bromelain, Sodium Metabisulfite, Phosphatidylcholine, Propylene Glycol, Collagen, Elastin, Collagen Amino Acids, Elastin Amino Acids, Arginine/Lysine Polypeptide, Palmitoyl Oligopeptide, Cocos Nucifera Water, Zinc Gluconate, Carbomer, Xantan Gum, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate , Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Ficin, Lactic Acid, Tocopherol, Sodium Citrate, Citric Acid, Parfum



Staré balenie poukazovalo na 4 kľúčové aktívne zložky - biopeptidový komplex, peelmoist, L-arginín a hamamel virgínsky. Nový píling k týmto pridáva ešte 2 - ficín a kokosová voda. Stihla som vyhodiť škatuľku pred fotením (nestáva sa mi to často), a tak tu skopírujem popis týchto zložiek z oficiálnej stránky:

Biopeptide Complex –  komplex patentovaný spoločnosťou WellU, ktorý obsahuje jedinečnú kombináciu oligo- a polypeptidov zaisťujúcich okamžitú a dlhodobú hydratáciu všetkých vrstiev kože. Efektom ich používania v kozmetike je pružné telo, výplň rýh a nerovností pleti, zabraňujú tiež jej ochabovaniu. Peptidy prenášajú aktívne zložky do hlbších vrstiev kože. Majú energetizujúce vlastnosti, stimulujú bunky kože k tvorbe kolagénu a elastínu. Sú užitočné v boji s pigmentovými škvrnami, zosvetľujú a vyrovnávajú farebný tón pleti.

Peelmoist™ - zložka s obsahom papaínu - výťažku z papáje (Carica papaya), ktorý spôsobuje rozpad bielkovinových väzieb medzi poškodenými alebo odumretými kožnými bunkami. Výsledok: zvláčnenie a exfoliácia zrohovatenej vrstvy epitelu. Stimuluje hydratáciu a zadržiava vlhkosť v pokožke – dodáva a dopĺňa zložky NMF (Natural Moisturising Factor – prirodzeného hydratačného faktora) – ureu (močovinu) a aminokyseliny. Ako zložka peelingu zabraňuje prejavom drsnosti a suchosti pleti, zlepšuje exfoliáciu pleti a zabezpečuje udržanie vysokej hladiny prirodzenej hydratácie. Schopnosť Peelmoist spôsobovať rozpad bielkovinových väzieb  je oveľa vyššia, ako pri samotnom papaíne

Ficín – látka získavaná z plodov figovníka. Jedná sa o proteolytický enzým s najsilnejším zlupujúcim účinkom. Vyhladzuje pokožku, je dokonale vhodný na odstraňovanie zrohovatenej pokožky aj nečistôt. 
Bromelaín - proteolytický enzým z ananásu. Okrem jemného zlupujúceho účinku urýchľuje hojenie, má protizápalové a upokojujúce vlastnosti. 

L-Arginín – ako nevyhnutná zložka syntézy oxidu dusnatého, zodpovedného za zvýšenie priechodnosti ciev, ovplyvňuje správne sťahy ciev a zlepšuje krvný obeh.  Pôsobí na pokožku ako masáž  - zlepšuje jej prekrvenie a dodáva jej zdravú, sviežu farbu, pripravuje pleť na prijatie aktívnych látok aj bez nutnosti manuálnej masáže. Hydratuje – zvyšuje tvorbu NMF a syntézu močoviny v pleti (ochrana proti  extrémnemu vysušeniu a rohovateniu pleti). Stimuluje syntézu kolagénu v pleti.

Hamamel virgínsky - má silný sťahujúci a antibakteriálny  účinok, zabraňuje krvácaniu. Zlepšuje prekrvenie pleti, posilňuje a zužuje kapiláry. Stimuluje deľbu buniek – povzbudzuje a urýchľuje hojenie a regeneráciu podráždenej pleti. Zmierňuje popáleniny spôsobené slnkom, zabraňuje infekciám. Zmierňuje zápaly kože pri začervenanej, podráždenej pleti a pleti s rozšírenými cievkami.

Kokosová voda – kokteil blahodarných stopových prvkov, upokojuje, hydratuje, vyživuje pokožku.

Píling nechávam pôsobiť podľa pokynov približne 15 minút a potom zmývam teplou vodou. Počas pôsobenia pociťujem mierne štipkanie, ale nie je to nič nepríjemné. Po umytí na pleti nie sú žiadne známky podráždenia alebo nežiaducej reakcie.

Píling sa veľmi dobre kombinuje s maskou. Dôkladne, hĺbkovo vyčistená pleť zbavená odumretých kožných buniek si priam pýta extra dávku starostlivosti a práve tú jej dopraje maska. A úprimne? Bola som z nej hotová už po prvom použití.

Larens maska

Larens maska


Larens maska

Larens maska nové balenie

Larens maska nové balenie

Zloženie je identické, v tomto prípade išlo naozaj iba o kozmetickú úpravu a nové šaty tak, ako v prípade biopeptidového séra v spreji. V jednom balení BIO Renew Tissue Face Mask sú 4 samostatne zabalené masky, čiže jedno balenie vám vystačí na mesiac.



Maska sa skladá z dvoch častí - nie každá takáto maska má ešte aj ochrannú fóliu. Vďaka nej sa o čosi lepšie nanáša, pretože práve vďaka tej fólii je pevnejšia. Keď je už masna na mieste, fóliu opatrne odstráňte a nechajte pôsobiť tých cca 20 minút (podľa návodu).

Po použití takého komba (enzymatický píling a biopeptidová pleťová maska) je pleť dokonale obnovená, hydratovaná, regenerovaná a vyživená. Nečakajte instatný zázrak na počkanie, ale viditeľne oddýchnutá a "zresetovaná" pleť je už po prvom použití. Pravidelným používaním si mierne spevňujete pleť a dodávate jej zdravý vzhľad.

Mimochodom, práve táto pleťová maska získala v roku 2019 na veľtrhu World of beauty & spa ocenenie BEPPA (Beauty expo & prokos products award) zlatý pohár za inovatívny výrobok najvyššej kvality (obdobie jeseň 2019). A to už je teda čo povedať ;-)

Ak by ste chceli túto masku alebo iný Larens produkt kúpiť so zľavou 15 %, napíšte mi správu, pošlem vám zľavový kód a inštrukcie :-)

1 komentár:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]