Post Page Advertisement [Top]

V lete preferujem ľahké líčenie - obočie, riasenka, púder a rúž / lesk na pery. Mejkapy alebo BB krémy idú mierne do úzadia. V horúčavách sa to líčenie aj tak rýchlo opotrebuje a hlavne pri použití mejkapu mám hneď lesklé všetko, nie len T-zónu a taký ten blbý pocit, že mi mejkap stečie z tváre. Aj napriek podkladovej báze či fixačnému spreju. Tradične v lete volím iba taký ľahký základ, ktorý presprejujem matujúcim opaľovákom na tvár od La Roche-Posay, inak mojim TOP produktom na leto. Toto leto však nie je až také horúce, čo mi celkom vyhovuje. A tak som sa odvážila použiť mejkap a kompletné líčenie s portfóliom Avon-u.


Pri prvom líčení som použila aj podkladovú bázu (Urban Decay) a líčenie zafixovala sprejom (Urban Decay). Druhé líčenie je bez použitia podkladu a fixátora, iba s líčídlami od Avon-u






Na fotkách líčenia vidno rozdiel v použití primera (podkladová báza Urban Decay) a fixátora (Urban Decay) - bez nich sa čelo jemne leskne aj tesne po nalíčení. Zopakujem sa už na začiatku - neviem si na sebe predstaviť tento mejkap v horúčavách (teda všetko okrem mejkapu by mohlo byť ok). Nie je to mejkapom, ja som ten typ, ktorý v lete mejkap odkladá do šuplíka.

Ktoré produkty som na líčenie použila?

Začínam tým, že na vyčistenú a hydratovanú pleť nanášam mejkap. Viem, že by mohli byť najprv urobené oči, ale zvykla som si postupovať takto a potom v prípade prášiacich očných tieňov zvyknem prekrývať tvár papierovou vreckovkou. 
V tomto prípade išlo o mejkap Power Stay 24 h (odtieň Ivory), ktorý je skôr matujúci a trošku hutnejší. Rozotiera sa prekvapivo celkom dobre, hoci omnoho lepšie sa rozotieral na podkladovej báze. Bez primera už bolo vidno ťahy, resp. akoby chcel zaschnúť rýchlejšie ako som chcela ja - ale ak máte mastnejšiu pleť, nebude vám to vadiť. Finálny efekt sa mi veľmi páčil a na chladnejšie obdobie bude určite fajn. Odtieň mi sedí aj teraz v lete a určite bude sedieť aj v chladnejších mesiacoch, keďže patrí k svetlejším. Krytie je primerané, prekryje aj nejaké tie nedokonalosti, ale pri výraznejších si budete musieť ešte dopomôcť.
Apropo odtieň - na stránke ich majú 15, určite si vyberiete a aktuálne je v akcii za 7,99 € :-)




Po mejkape zvyknem pokračovať líčením očí a obočím. Na oči som použila paletku očných tieňov, ktorú som už mala kedysi dávnejšie (recenzia aj s fotkami líčenia tu) a s ktorou som bola veľmi spokojná. Dlhotrvácne očné tiene Quad sú v ponuke v 15 farebných kombináciách. Tiene neprášia, skvelo držia aj bez podkladu a s podkladom sú ešte intenzívnejšie (najmä farba, ale, samozrejme, aj výdrž). Tiež sú aktuálne v akcii za 6,99 €.


Pokračovala som očnou linkou a obočím - na obočie som si celkom obľúbila kombináciu svetlejšieho (Blonde) a tmavšieho (Deep Brown) krémového gélu na obočie Mark. Mám ho už dlhšie a nestvrdol. Pracuje sa s ním veľmi dobre a zdá sa mi ako neminuteľný. Veľmi dobre drží aj po celý deň, hoci pozor pri dotykoch, môžete si ho rozmazať. No už všetci vieme, že tváre sa nedotýkame, ak nechceme napr. liečiť akné ;-)

Pri riasenkách od Avonu to mám ako na hojdačke. Jedna perfektná, druhá až tak nie. Bola som zvedavá, ako dopadne špirála 5 v 1 a už prvé použitie ma veľmi prekvapilo. Nelepí, neotláča sa na viečko a drží celkom dobre, riasam dodá dĺžku aj objem. Toto je už moja druhá riasenka 5 v 1 a stále som s ňou veľmi spokojná. Aktuálne v akcii za 4,99 €.




Až keď mám hotové oči pokračujem s rozjasňovačom a bronzerom. Stavila som na dve paletky - kompatný bronzer a dúhový rozjasňovač, o ktorom som písala tu. Oba - aj bronzer aj rozjasňovač  sú jemnejšie a dajú sa pekne zapracovať až dostratena. Z tejto kategórie však ostáva mojim favoritom značka theBalm.

Ešte pred líčením pier zvyknem celú tvár prepúdrovať. Tentokrát som vyskúšala kompaktný púdrový mejkap Distilery. A vôbec nevadilo, že som si na tekutý mejkap dala púdrový, pretože ten púdrový je jemnučký. Vyskúšala som ho už aj samostatne a je určite výraznejší ako "obyčajný" púder, ale nie je natoľko výrazný, aby sa nezniesol s mejkapom. Líčenie dobre zafixoval a neprášil. No o tomto púdrovom mejkape si ešte prečítate :-) Presne to je typ mejkapu, ktorý si na seba v horúčave dám bez výčitiek (pod to pleťový krém + krém s SPF) a pôsobí to veľmi prirodzene, avšak, samozrejme, nevydrží celý deň, no dá sa znovu aplikovať bez toho, aby to pôsobilo ako nevhodné vrstvenie. Púdrový mejkap je v ponuke v 6 odtieňoch a aktuálne v akcii za 12 €.

Na záver bodka v líčení - pery. Avon rúže vie. Mala som ich viacero a bola som s nimi nadmieru spokojná. Rúž Mark Prism je v ponuke v 15 odtieňoch, obsahuje aj jemnučké trblietky a ja som si vybrala ružovkastý Celestial Crush. Pokiaľ ide o výdrž, tak ho zdolá prvé jedlo. To je pri týchto typoch rúžov ale klasika a nielen pri značke Avon. Na perách pôsobí celkom príjemne, no rozhodne to nie je môj TOP Avon rúž. Asi mi trošku vadili aj tie trblietky - vizuálne nie, skôr na perách, ale možno to bol len môj pocit, že tak mierne škriabu. Lepšou voľbou by bol napr. matný rúž True Color alebo Mark.





Dlhšie som nerobila líčenie jednou značkou a bol to fajn experiment. Pri niektorých produktoch však určite ostanem verná svojim favoritom, iné zas príjemne prekvapili.


Recenzia je sponzorovaná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]