Post Page Advertisement [Top]

Ak niečo skúšam s veľkou opatrnosťou, tak sú to práve šampóny. Snažím sa vyberať si také, ktoré by mi popisom, odporúčaniami odborníkov a skúsenosťami používateľov mohli vyhovovať. Nie vždy sa trafím. Predsa len, každé vlasy sú iné, no najmä každá pokožka hlavy môže zareagovať inak. A tá moja teda reaguje niekedy poriadne. Minulý rok som skončila s príznakmi ochorenia seborea (možná príčina na konci príspevku), pomohol šampón od Manufaktury

Keď bola už situácia ako-tak lepšia, skúsila som aj iný šampón, čo však nebolo vhodné riešenie. A tak som sa rozhodla vyskúšať niečo z profesionálnejších radov a stavila na značku ZENZ. Nikdy predtým som o nej nepočula a nič som od nich ešte neskúšala. Nehľadala som ani recenzie. Dala som na odporúčanie kaderníckeho salóna na instagrame a popis produktu. A ako to dopadlo sa dozviete v tomto príspevku ;-)



Trošku si priblížme značku ZENZ. Ide o dánsku značku, ktorej zakladateľkou je kaderníčka Anne-Sophie. Vytvára produkty, ktoré sú kvalitné, ale zároveň aj šetrné k životnému prostrediu. Možno ste si všimli na obale nad slovom "shampoo" malé zelené logo. Symbolizuje ekologický štítok "Severská labuť", resp. nápis Nordic Swan EcoLabel je možno aj na tejto fotke viditeľný. Ide o certifikát eko kvality produktov. 

Nemala som veľké očakávania, keďže sa mi stalo, že aj šampóny určené na ten a ten problém mi úplne problém nevyriešili. Tento šampón No.07 je vhodný na citlivú pokožku hlavy s lupinami, ekzémom a svrbením. Obsahuje bio avokádový olej lisovaný za studena a biopurifikované aloe vera. Kompletný zoznam položiek v zložení si môžete pozrieť na tejto fotke:



Obsahuje 99,4 % prírodných zložiek a je 100 % vegánsky. Okrem toho podporuje aj rast vlasov. Nie je úplne bez vône, no tá jemnučká vôňa dreva je celkom príjemná.

Môj problém - citlivá pokožka hlavy, chrastičky, svrbiace miesta, lupiny, a v častiach hraničiacich s tvárou dokonca aj červené suché fľaky (seborea). 

Mnoho šampónov určených na spomenuté problémy mi síce spočiatku ošetrilo pokožku hlavy, ale vlasy aj po použití kondicionéra či oleja na končeky po čase vyzerali sucho ako slama. Niektoré neúčinkovali vôbec, iné účinkovali krátko a potom sa stav začal vracať.

Tento šampón som kúpila spolu s nádhernou hodvábnou gumičkou Pongee By You vo Valentínskej akcii v e-shope kaderníctva Pekné vlásky, a tak po takmer mesačnom používaní prišiel čas na viac ako len prvé dojmy. Hoci boj s uvedenými problémami je na dlhé trate, neočakávajte zázrak po prvom použití.



Veľmi sa mi páči netradičné balenie šampónu. Pení primerane, resp. menej než klasické šampóny z drogérie a vlasy spoľahlivo očistí. 250 ml balenie stojí okolo 26 €, ale ak má pomôcť, tak mi táto suma nepríde vôbec vysoká. Kupovala som tu. Túto značku nájdete iba v portfóliu kaderníctiev. 

Po prvom použití sa zázrak nekonal. Lupiny som stále mala a ani svrbenie neustalo. Úprimne, zázrak na počkanie som ani nečakala. Pravidelným používaním sa však stiuácia začala zlepšovať. Postupne chrastičky ubúdali a pokožka ma takmer nesvrbí. Lupín mám už len pár takých tých pozostatkových. A to je slušný výkon. Som zvedavá, čo bude po pár mesiacoch.

Po umytí vlasov si ich na chvíľu zabalím do uteráka na krátku dobu (kaderníci odporúčajú max 5 minút) a potom presprejujem biopeptidovým sérom. Áno, aj to pomohlo najmä pri červených suchých fľakoch. Následne vlasy prečešem kefou na mokré vlasy (mám ružový Tangle Teezer) od končekov postupne ku korienkom. A potom fénujem

Hej, kedysi som aj ja nechávala občas vlasy len tak voľne uschnúť v domnení, ako im robím dobre, a že fén ich poškodzuje. Omyl. Nuž, učíme sa asi na vlastných chybách. 
Na vlasy stačí naniesť termoochranný prostriedok v rozumnom množstve (veľa by ich premastilo) a je to. Navyše, vlasová pokožka vám bude vďačná za to, že ste ju nenechali zapariť sa z mokrých vlasov. A všetci vieme, že zaparená pokožka neveští nič dobré. Práve to môže prerásť až do ochrenia seborea (čo sa mi stalo minulý rok! Odvtedy fénujem poctivo vždy aj v lete.) Ak vás trápia lupiny, mastné vlasy, či dokonca suché vlasy - dôvodom môže byť aj to, že si ich nefénujete.

Tento šampón vyzerá celkom nádejne, no nechám sa prekvapiť, ako bude moja vlasová pokožka reagovať aj po ďalšom používaní. Určite čakajte echo po pár mesiacoch :-) Zatiaľ po takmer mesiaci ho s čistým svedomím môžem len odporučiť.


Počuli ste o značke ZENZ? Skúšali ste profesionálne rady vlasových produktov?



2 komentáre:

  1. ahoj, mozem sa opytat, ako ti pomohol po case ? mam seboreu a uz neviem co by som skusila na tu hlavu :( zo vsetkeho sa mi po 1 dni zacnu mastit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, po tomto som mala ešte 2 balenia a kupovala by som aj ďalšie, ak by som nebola na rodičovskom príspevku :D ja teda nemám mastné vlasy, ale tento mi ich ani nezmasťoval a ani nevysusoval. Úplne mi vyhovoval a keď sa vrátim do práce, budem si ho zase kupovať.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]