Post Page Advertisement [Top]

Ani si presne nepamätám, prečo som sa rozhodla pre tento kolagén. Už pred 5 rokmi som začala brať výživové doplnky s kolagénom kvôli bolesti v kolenách, neskôr som si dopomohla kyselinou hyaluronovou a produktom Hyalurmed, ktorý si plánujem znovu kúpiť. O Inca Collagen som čítala viacero recenzií a tie ma utvrdili v tom, že si chcem spraviť vlastný názor. 
Viete, po tom všetkom skúšaní a testovaní kozmetiky a iných rôznych produktov sa už len tak ľahko nenechám nalákať a myslím, že ani ten sugestívny efekt u mňa až tak nefunguje. Síce dúfam, že keď si kúpim niečo drahšie, bude to účinkovať, ale staviam sa k tomu pragmaticky a kriticky a skôr v zmysle: "Uvidíme, čo dokážeš. Či potešíš, alebo si ťa už nikdy nekúpim." A tak som vyskúšala trojmesačnú kúru, ktorá je odporúčaná ako minimum na spozorovanie nejakých výsledkov. Investícia približne 120 €. Oplatilo sa?


Na oficiálnom webe si prečítate množstvo pozitívnych ohlasov, no potom sa dopočujete z iných zdrojov aj to, že kolagén vlastne nefunguje vôbec a celé je to iba placebo. Už som toto tvrdenie niekoľkokrát oľutovala - ale zrejme platí, že najlepšie je vyskúšať si to na vlastnej koži.

Balenie Inca Collagen vychádza na 45 €, obsahuje 30 vrecúšok. Avšak na oficiálnej stránke môžete často natrafiť na 5 € zľavu a aktuálne ešte stále dávajú ku každej objednávke vitamín C zadarmo. Za 40 € (doručenie grátis) som dostala balenie kolagénu a vitamínu C na mesiac, jednu vzorku kolagénu a 5 € vernostnú zľavu.








Ako sa používa? Vrecúško vysypte do suchého pohára, následne dolejte vodu / čaj / džús / hocičo (nealkoholické), čo radi pijete asi v objeme 200 - 300 ml a dôkladne premiešajte. Nerobte to naopak a naozaj si dajte pozor, aby bol pohár suchý, pretože kolagén sa začne lepiť aj na tie mikrostopy tekutiny, čo v ňom ostali a vytvorí takú mazľavú štruktúru, ktorú už len tak ľahko nerozmiešate. Nespôsobuje to žiadne negatívne účinky a ani nestráca tie svoje pôvodné, len to chutí divne ;-) Takže radšej dodržiavajte návod ;-)
Piila som ho vždy večer pred spaním. Prvý mesiac som si zvykala na pre mňa zvláštnu chuť (neviem ju špecifikovať, ale nenaplo ma z neho ako sa mi to stalo pri rôznych koktejloch na chudnutie), potom to už išlo v pohode.


A čo tento kolagén sľubuje?




1. Intenzívne a hlboko hydratuje vašu pleť. Ťažko posúdiť, pretože by som si neodpustila, keby som nepoužívala krémy a spoliehala sa iba na kolagén. Moja pleť je naozaj hydratovaná, pružná ako aj pokožka celého tela. Mám príjemný pocit pleťovej rovnováhy. 

2. Zvýši elasticitu vašej pokožky. Súvisí s bodom 1. 

3. Vyhladí drobné vrásky. Povedala by som, že toto sa mu podarilo. Používam síce očný krém, ale nie je anti-age a ani protivráskový. Iba hydratačný a výživný. No a tie moje drobné mimické vrásky okolo očí sú naozaj menej výrazné a akoby ich bolo menej. Stále tam sú (nie, neprestanem sa usmievať alebo robiť grimasy len preto, aby som nemala vrásky), ale ak si dobre pamätám, tak pred pár mesiacmi boli o čosi viditeľnejšie ako dnes.

4. Spomalí starnutie vašej pokožky. Súvisí s bodom 3. Zároveň túto jeho schopnosť neviem ešte až tak dobre ohodnotiť, možno o 10 rokov, keď sa budem blížiť k 40-tke.

5. Zosvetlí pigmentové škvrny. Nemám (aspoň som si nevšimla) pigmentové škvrny, no je pravda, že pokožka je zjednotenejšia.

6. Dodá krásu vašim nechtom a vlasom. Súhlasím, hoci za to, že moje vlasy nevyzerajú ako slama vďačím najmä mojej kaderníčke. Na druhej strane jedna návšteva salóna približne každých 6 týždňov neurobí zázrak na celé obdobie, takže je nutná aj domáca starostlivosť. Pokiaľ ide o nechty - tak tie sa držia celkom statočne, to som až prekvapená.

7. Pomáha zosvetliť a vyhladiť strie. Áno, ale nečakajte zázrak na počkanie. Pri mojich váhových výkyvoch (pred svadbou takmer pod 60 kíl a teraz... ani nehovorím.. ako malé prasa) som mala hlavne na bokoch výrazné ružové strie. Po 3 mesiacoch už nie sú ružové, ale biele až telové a pokožka je hladšia. Niektoré strie sú dokonca menej výrazné, no nezmizli úplne. Neviem, či by pomohlo dlhodobé užívanie (rok a viac), predsa len, strie sa netvorili iba 3 mesiace, takže 3 mesiace je málo na boj proti nim. Ale nejaký ten pozitívny výsledok tam je (verím, že odpustíte absenciu fotodôkazu, no hanbila by som sa).

8. Regeneruje nechty a vlasy a zabraňuje nadmernému vypadávaniu. Áno. Pri vlasoch mu však znova nemôžem pripísať celkový úspech. Vypadáva mi podstatne menej vlasov ako napr. minulý rok v tomto čase, ale vypadávajú. Tiež mi vyrastajú malé vlásky. Zároveň s kolagénom používam stále kúru Matrix a striedam ju s Milvou, takže výsledok je kombináciou účinkov. Pokiaľ ide o nechty, tak v tomto mu pripisujem plný zásah. Nepamätám si, kedy som mala také bezproblémové nechty (dúfam, že som to práve nezakríkla a zajtra sa mi všetky nepolámu). Sú dlhé, pevné a pružné a nemajú žiadne nežiaduce farebné škvrny. 


Nemyslím si, že sa niekto spoľahne iba na účinok kolagénu a prestane používať pleťové a telové krémy či rôzne vlasové a nechtové prípravky. Kolagén však dopomáha zlepšovať efekt a prispieva k celkovej harmónii. Nemôžem veľmi porovnávať s inými kolagénmi, keďže som toho v tejto oblasti veľa nevyskúšala. Z účinkov Inca Collagen-u po 3 mesiacoch užívanai som síce neopadla od úžasu, no ani nesklamal a neľutujem peniaze, ktoré som doňho investovala. Zafungoval tam, kde som potrebovala a pre ostatné a efektívnejšie účinky by bola zrejme vhodnejšia dlhodobá kúra (viac ako 6 mesiacov).
Pokračovala by som v kúre? Rozhodne áno ;-) (Po 90 dňoch je odporúčaná 60 dňová prestávka a potom znova možno pokračovať v kúre.)


Recenzia nie je sponzorovaná.

11 komentárov:

  1. Rada by som tento kolagen vyhrala..😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak ak by to malo ucinok na bod 5 stastnejsej zeny by nebolo. Sutazim ��

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sľubuje rôzne zdravotné zázraky a účinky prospešné pre naše telo...už len ho vyskúšať a zažiť všetky tieto zázraky na vlastnej koži :) Verím, že funguje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Blahoželám :-) https://www.facebook.com/TestujemeKozmetikuBlog/photos/a.109131902577914/1544245689066521/?type=3&av=109086505915787&eav=AfZRzq0_4yv8Oxwf5Pe-YiDpwyh5trEOiLPpIXLBiQY6QRMJEUyQFRaLTVKIZKqZwcQ&theater

      Odstrániť
  4. Rada by som vyskusala:) zabral aj na tie kolena?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kolagén je vmi prospesny, najmä pre ženy po 25-ke. Rada by som ho vyskúšala, ale odradila ma počiatočná cena

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi rada by som vyskúšala. Helena Majorošová

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj..

    Kterou zenu by nepotesilo vyhrat zazracnou omlazujici krabicku, vzdyt stopa casu se podepsala urcite na kazde z nas..
    Ja sama jsem prekrocila lono hranici 35 let a musim rici, ze i kdyz se o sebe celkem staram, pouzivam denni a nocni krem, tak vrasky kolem oci proste vidim.. Nehlede na to, ze ve slunecnich dnech trpim zacervenanim, tak by mi to mozna pomohlo sjednotit plet..

    Jsem zastance toho, ze zena by se mela upravovat kazdy den, kdyz uz ne pro sebe, tak minimalne pro sveho muze.. Ale chapu, ze kazdy to ma nastavene trosku jinak..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Blíži sa moja cyklistická sezona, výhra by veľmi potešila.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]