Post Page Advertisement [Top]

Keď sa spomínajú aktívne látky, najčastejšie sa hovorí o vitamíne C a vitamíne A (retinoidy). No je ich o dosť viac. Už pri sérach Geek&Gorgeous som si celkom obľúbila Niacinamide. Po čase mi však začala vadiť tá gélová štruktúra a do používania som sa viac-menej nútila. Až kým som neskúšala Niacinamide 10 od La Roche-Posay. Áno, je neporovnateľne drahší a je to v podstate to isté, poviete si. Ale nie je. A ak máte radi jednozložkové séra, alebo si nimi chcete z času na čas spestriť rutinu, čítajte ďalej.




Na čo je dobrý niacinamide? 
  • tmavé fľaky 
  • škvrny 
  • pozápalové hyperpigmentácie (po vyrážke)
  • zjednotenie odtieňa pleti
  • stimuluje energetický mechanizmus buniek
  • podporuje tvorbu kolagénu
  • reguluje tvorbu kožného mazu
  • má anti-age účinky - eliminuje jemné linky
  • zlepšuje elasticitu pokožky (napr. v súvislosti s rozšírenými pórmi ich pekne stiahne)
  • protizápalové účinky (urýchľuje hojenie akné)

V kombinácii s kyselinou hyalurónovou (mimochodom tiež aktívnou látkou) v tomto sére sľubuje aj 
  • obnovenie kožnej bariéry 
  • hydratáciu 


To všetko znie super, však? Zároveň vždy zdôrazňujem, že ide o skincare, nečakajte zázrak za noc. Pri aktívnych látkach platí, že každá potrebuje nejaký čas a pravidelnosť. Ak vám vyhovujú, zaradiť do rutiny a trpezlivo používať. Vysledky postupne prídu. Viem to, lebo retinol a niacinamide používam s krátkymi prestávkami už viac ako rok a neplánujem sa týchto látok vzdať.
Mimochodom, práve niacinamide môžete nájsť aj v rôznych prípravkoch. Ak teda nepreferujete jednozložkové séra, nájdete ho napr. v mojom obľúbenom SPF Age Correct.





Aké je sérum od La Roche-Posay?  Veľmi príjemné. Má mliečnu farbu a ľahkú konzistenciu. Pleť mi nevysušuje a nedráždi (mám zmiešaný typ). Výborne sa znáša s ďalšími krokmi pleťovej rutiny aj iných značiek. 
V prípade potreby ho môžete používať aj na škvrny na rukách. Len nezabudnite na SPF. Logicky - ak používam niečo, čo má pomôcť odstrániť alebo aspoň zjemniť pigmentové fľaky, použijem aj to SPF poctivo a pravidelne. Lebo ak nie, tak zbytočne vyhadzujem peniaze za sérum proti škvrnám.





V tomto videu môžete vidieť balenie séra. Sérum má uzáver a pipetka je hneď vedľa. Čo je podľa mňa ale nedostatok - nemá ochranný obal. A môže sa stať, že si človek nedá pozor alebo túto skutočnosť nevie a chytí ju za sklenenú časť, ktorá má byť ponorená v sére (a vôbec by nemala prísť do styku s ničím iným). Oba nedostatky sa teda týkajú jednej veci - aplikátora s pipetkou.





Veľmi som si ho obľúbila. Dokopy som mala 3 samostatné 10 ml balenia - teda akoby jedno klasické. A mám iba jedinú výhradu - aplikátor. Vyzerá kvalitne a pevne, ale naberá a dávkuje minimálne množstvo séra a akoby nevytlačí z pipety celý obsah séra. Neviem, či je podobný aj aplikátor plného balenia, ale je to miestami o veľkej trpezlivosti. Geek&Gorgeous toto nerobil, hoci ich pipetka je o čosi menej kvalitná a ľahko sa v prípade pádu rozbije, dávkuje bez problému.

Sérum vyhovuje mojej pleti. Počas toho mesiaca, čo mi cca 30 ml vydržalo (a retinoidy som obmedzila na 2x týždenne, predtým každý večer) môžem povedať, že pleť je zjednotená a pozápalové pigmentácie mi zmizli omnoho rýchlejšie. 
Skvelé sérum až na ten aplikátor a cenu. Ale vždy odporúčam značku La Roche-Posay kupovať v akciách (napr. 2+1 zadarmo či rôzne zľavy).

1 komentár:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]