Post Page Advertisement [Top]

Tento mejkap som si kúpila ešte v roku 2019. Nie, už ho dávno nemám, ale rok so mnou dal ukážkovo. A nielen so mnou. Značku Eisenberg som predtým nepoznala a nevyhľadávala. Ako sa to celé začalo? Sestrinou svadbou. Vedeli sme, že chceme perfektný mejkap a vedeli sme, že Chanel Perfection Lumiére perfektný je. Ale zohnať ho bola mission impossible. 

A to sme prešli aj všetky možné a nemožné kamenné parfumérie a boli ochotné zaplatiť. No táto verzia nejako zmizla. Čo je veľmi veľká škoda, naozaj išlo o skvelý mejkap. Vyskúšali sme verziu Aqualumiére, ale nebolo to ono. Jednoducho, ak raz vyskúšate Perfection Lumiére (ktorý už asi, bohužiaľ, nevyskúšate), tak do iného Chanel mejkapu pôjdete ťažko. 

A tak som pozerala ponuky parfumérií, keď som zrazu zbadala mejkap Eisenberg vo výpredaji. V predajni mi potvrdili, že ide len o výpredaj tohto balenia a nový mejkap bude taký istý, len v inom balení (a naozaj to takto je - preto toto moje balenie so strieborným vrcháčikom už nezoženiete, ale podstata je vo vnútri obalu). 

Eisenberg 00 a 01

Túto recenziu som mala dlhšie rozpísanú, tak verím, že bude prínosná aj po takej dobe. Keďže mejkap naozaj zmenil iba obal, podstate recenzie platí aj na súčasný variant.

V ponuke v parfumérii mali len 4 odtiene a najprv som kúpila 01 - trošku som sa nechala ovplyvniť aj pani v predajni, ktorá tvrdila, že áno, tento odtieň je pre mňa perfektný. Nuž áno, bola som mierne opálená, tak bol fajn, ale po mesiaci už fajn nebol :-D A tak som ešte stihla dokúpiť variant 00, ktorý je zas úplne svetlunký. A paradoxne - aj keď obaly vyzerajú trošku inak, mejkapy sú kupované v jednej predajni s krátkym časovým rozostupom. Efekt, zloženie a štruktúra však boli rovnaké. Až na odporúčanú džku otvorenia, ktorá sa líšila o 6 mesiacov! (viď foto).

Eisenberg 00 a 01 zadná strana

Tento problém s odtieňmi je eliminovaný pri novom mejkape, ktorý kúpite vo viacerých odtieňoch, ale - vždy radšej svetlejší, ak si vyberáte medzi dvoma variantmi. Verte mi ;-) Prípadne ak by ste si chceli tento mejkap objednať z e-shopu o čosi lacnejšie ako z kamennej parfumérie, určite najprv skočte do kamennej parfumérie a pozrite si odtiene naživo.


Eisenberg 00 škatuľka

Eisenberg 00 škatuľka slovenský popis


Mám viac fotiek škatuľky odtieňa 01, keďže som ho kupovala o čosi skôr, podstata je však naozaj rovnaká. Malé rozdiely v grafike neznamenajú rozdiel vo funkčnosti.

Eisenberg 01 škatuľka

Eisenberg 01 škatuľka slovenský popis

Eisenberg 01 škatuľka logo

Eisenberg 01 škatuľka zadná strana

Eisenberg 01 škatuľka zloženie mejkapu

Eisenberg 01 škatuľka a otvorený flakón mejkapu

Eisenberg popis z lístka vo vnútri balenia

Mejkapy Eisenberg Fond De Teint Correcteur Invisible pôsobia celkom luxusne - ale to aj to nové balenie s čiernym uzáverom a o čosi oblejším flakónom.

Eisenberg foto z www.notino.sk
Zdroj obrázka


Vyskúšané v bežný deň, ale aj počas osláv či samotnej svadby. V bežný deň som nepoužila ani podkladovú bázu a ani fixátor, na svadbu už áno. Vyskúšané nielen na mojej zmiešanej, ale aj na suchej a zrelej pleti. Poďme si ho teda trošku detailnejšie rozobrať a pozrieť sa bližšie na zúbky tomu, čo sľubuje a tomu, čo reálne dokáže:

  • na 12 hodín dokonale zjednocuje pleť - tak toto závisí od typu pleti, ale aj od toho, akým podmienkam mejkap vystavíme. Nebudeme si nahovárať, že zvládne rovnaký čas vyzerať dobre v teple a v pohybe ako v chladnejšom počasí a nižšej fyzickej aktivite. Ale áno, pleť zjednotí a vyzerá celkom prirodzene, no buďme realisti a neočakávajme za každých podmienok 12 hodinovú dokonalú výdrž, hoci to slogan sľubuje. A navyše - s použitím slovíčka dokonale by som pracovala veľmi opatrne.
  • vytvára efekt druhej kože a pôsobí prirodzene - na zmiešanej a normálnej pleti áno, suchšá a zrelá pleť potrebujú dobrý základ (vhodný pleťový krém či podklad - to je však podstatné pri každom jednom type pleti), aby nemala po nanesení šupinky.
  • vyhladzuje nedokonalosti a neupcháva póry - áno, tvár pôsobí naozaj príjemne hladko a nezanáša sa do pórov.
  • zanecháva pleť sviežu, prejasnenú a v komforte - áno aj nie. Pleť pôsobí sviežo a prejasnene, to je pravda, ale napriek tomu, aký je ľahký som po prvých použitiach mala pocit, že ho na pleti cítim. Iba tesne po použití, potom to nejako prestalo.
  • chráni pleť pred škodlivými vonkajšími vplyvmi - ťažko posúdiť z pohľadu laika, avšak súčasné mejkapy sú na veľmi dobrej úrovni. Podstatou však je mať správne nastavenú pleťovú starostlivosť a až tak voliť mejkap. Pri vhodnej pleťovke nepotrebujete tony omietky a budete vyzerať sviežo. Stav pleti však zaručene nezhoršuje, je to dobrý mejkap. Nikdy sa však nezabúdajte odlíčiť!
  • vhodný do všetkých klimatických podmienok - tak z vlastnej skúsenosti - vydržal aj v chladnom aj v teplejšom počasí, v miernej aktivite a aj v zhone a víre tanca na svadbe. No patrím k ľuďom, ktorí v horúčavách nedávajú na tvár žiaden mejkap, maximálne na krém a SPF nejaký púder, zväčša však ani to nie, takže v takomto extréme ho otestovaný nemám.
  • príjemná, ľahká konzistencia - áno, je naozaj jemný a ľahký, a hoci som mala spočiatku pocit, že ho na tvári cítim, rýchlo pominul (možno to bolo spôsobené aj tým, že som predtým dlhšie žiaden mejkap nenosila - bolo leto :-D a s týmto mejkapom som začala experimentovať v septembri 2019).
Mejkap je dermatologicky a oftalmologicky testovaný, čo je určite výhodou. Je parfumovaný, a na tú vôňu som si musela zvyknúť, keďže sa mi nezdala úplne zanedbateľná. Obsahuje aj SPF 25 - ALE nespoliehajte sa, prosím, na SPF v dekoratívke. Aká je šanca, že si nanesiete dostatočnú vrstvu na to, aby mal ten mejkap naozaj SPF 25? Reálne - veľmi nízka. Pamätajte tiež, že SPF sa nespočítava - teda neplatí, že keď si dáte krém, na to SPF 50 a na to ešte tento mejkap, budete mať dokopy SPF 75. Maximálne SPF budete mať práve 50, aj to musí byť vo vrstve, nie iba ľahko otreté na pleti.

Poďme sa pozrieť na efekt na pleti. Mám aj fotky zo svadby, ale nie nevyretušované a retušované nám v tomto prípade nepomôžu. Skúsenosti však zhrniem pod fotkami z bežného dňa.

bez mejkapu

mejkap Eisenberg Fond De Teint Correcteur Invisible tesne po nanesení bez púdru

mejkap Eisenberg Fond De Teint Correcteur Invisible tesne po nanesení kompletné líčenie

mejkap Eisenberg Fond De Teint Correcteur Invisible tesne po nanesení po 6 hodinách

Mejkap príjemne zjednotí pleť aj bez použitia podkladovej bázy a dokonca nepotrebuje ani vrstvenie púdru. Púdrom som ho však jemne zafixovala tak, aby som zistila, ako mejkap bude pôsobiť. Aj po tých 6 hodinách vyzerá celkom prijateľne - bez použitia fixačného spreja či savých matných papierikov. Známky lesku a miernej únavy líčenia sú normálne. Poskytuje priemerné stredné  krytie. 

Mejkap sa však veľmi výrazne otiera - najmä ak nepoužijete fixátor (môj aktuálne už pár rokov najobľúbenejší je All Nighter od Urban Decay - a ešte si tu o ňom prečítate) - na svadbu sme v šak fixátor použili a efekt bol naozaj lepší.

Najčastejšie som kombinovala odtieň 00 a 01 a vytvorila si tak vhodný odtieň na dané ročné obdobie, v súčasnosti je v ponuke viacero odtieňov, ktoré nie sú tak vyhranené ako v tomto pôvodnom balení. Pred použitím dobre pretrepte. Mejkap je naozaj veľmi tekutý a vďaka tomu ho na tvári dokážete ľahko vrstviť (v prípade potreby). 

Nie je to Chanel Perfection Lumiére a nedala by som za neho ruku do ohňa, ako sa hovorí. Chanel mi omnoho lepšie splynul s pleťou, neotieral sa a vyzeral prirodzenejšie aj po pár hodinách. No zmierila som sa s tým, že verziu Perfection Lumiére už nezoženiem. Je to ale veľmi fajn mejkap. Ak vás zaujal a máte možnosť, určite vyskúšajte vzorku. Pri testeroch z predajní pozor, radšej neskúšať na tvár (nikdy neviete, ako dlho sú otvorené a čo všetko sa s nimi robilo). 

Lacný tip na alternatívu - podobný efekt mi na tvári urobil tento Rimmel Lasting Finish Breathable (klik na názov pre recenziu) ;-) Takže si nemusíte zruinovať účet iba kvôli fancy mejkapu. Ak vás však láka high-end kozmetika, značka Eisenberg stojí minimálne za pozretie ;-) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]