Post Page Advertisement [Top]

Konečne mám čas doháňať blogové resty. Priznávam, dištančné vyučovanie mi dalo zabrať, ale zároveň mi znechutilo tráviť ešte aj ten zvyšok času na počítači, a tak išiel aj blog mierne do úzadia. Potom sme sa pustili do menších-väčších zmien u nás doma a prvé výraznejšie výsledky (novú kuchyňu) som včera zdieľala v stories :-) A konečne mám čas, ale v neposlednom rade aj chuť zoškrtať zoznam plánovaných recenzií. 

Ešte v decembri 2020 mi prišiel PR balík s novinkami od Gabriella Salvete. Niektoré presne podľa môjho gusta, s inými som sa veľmi nepohodla. A tak vám ich dnes priblížim :-) PS: všetky sú aktuálne skladom a niektoré dokonca za veľmi zaujímavú cenu.



V tomto boxe bola fakt nálož kozmetiky a niečo z toho som už aj porozdávala, no predtým som všetko musela nafotiť :-D deformácia sa nezaprie ;-) A keďže obsah bol viac ako bohatý, rozdelím ho do kategórií:


NECHTY



V balíku bolo asi všetko pre nechty - od starostlivosti, cez farbu až po odlakovanie. Začnem z ľavého horného rohu: 

  • Cuticle Remover sa nanáša na nechtovú kožičku a pôsobí 30 sekúnd. Potom je odstraňovanie tejto kožičky omnoho jednoduchšie - ten odstraňovač ju zjemní, takže ju jednoducho zatlačíte a odstránite.
  • Nutritive Lemon Oil je vyživujúci olejček na nechtové lôžko a kožičku. Používajte pokojne denne na nenalakované nechty, resp. na kožičku hocikedy ;-) Stačí trošku, pretože inak vám potečie po prstoch.
  • Strong Nails je kalciový regeneračný lak na nechty, ktorý používam v období medzi lakovaním, resp. na posilnenie. Nie je však veľmi odolný, aj dve-tri vrstvy sa na druhý deň začnú olupovať, ale istý posilňujúci efekt tam je.
  • 2 in 1 je super produkt k farebným lakom - v tomto máte podklad aj vrchný gélový priehľadný lak v jednom. 
  • Dry in 30 Seconds je rýchloschnúci vrchný lak. Vraj zaschne do 30 sekúnd. OK, tá vrchná priehľadná vrstva možno áno, ale ak máte pod ňou základnú vrstvu a také 2 vrstvy farebného laku, určite nerátajte s tými 30 sekundami, ale radšej počkajte dlhšie (pokojne aj 20 minút, nikto nemá rád, keď si práve krásne upraveným nechtom niekde "ďobne" a má ryhu cez lak).
  • Whitener je podkladový lak, ktorý vytvorí tvrdšiu a bielu vrstvu tak, že aj svetlejšie odtiene farebného laku chytajú lepšie.
  • farebné laky LongLasting Nail Polish mi prišli vo veľmi použiteľných odtieňoch na hocijakú príležitosť. Trošku ma sklamalo veľmi dlhé schnutie a to, že som nedokázala vytvoriť jednoliaty efekt. Výdrž bola priemerná - cca 3 dni. 
  • odlakovač Nail Polish Remover Fast&Easy sa predáva v dvoch veľkostiach 100 ml (môj) a 200 ml (ktorý je cenovo výhodnejší). Neobsahuje acetón a je obohatený o pantenol. Tú jahodovú vôňu cítiť jemne, ale pokojne mohol byť aj bez vône. Farebný lak odstráni spoľahlivo a šetrne.



TVÁR



Už je to nejaký ten čas, čo som použila podkladovú bázu pod mejkap. Naposledy to bola báza od Urban Decay a tie drogériové... fuu, ani nepamätám. Celkom pozitívne ma prekvapilo, že Matte Primer síce zmatní vzhľad pleti, ale nevysuší ju a nevytvorí tak neželané hrudky. Použila som ho len párkrát a celkom si rozumel aj s BB krémom aj s mejkapom. Na každodenné použitie podľa mňa nie, ak chcete, aby mejkap vydržal, môže byť. Bázu však voľte aj podľa typu pleti. V poslednom období si vystačím bez podkladov, ale pri nejakej príležitosti môže predĺžiť vzhľad líčenia.





Púder Cover Powder sa predáva v 4 odtieňoch - od 01 po 04. Na denné nosenie som využila 01 (tú som takmer zodrala!) a 02. Púder je príjemný, na rýchle doťuknutie som ho použila iba na nakrémovanú pleť po nanesení SPF krému, no celkom si rozumie aj s mejkapom alebo BB / CC krémom. Pleť jemnučko zmatní, ale nie príliš. Krytie je tiež mierne. Oceňujem, že obsahuje SPF, avšak určite by som sa na toto SPF 15 nespoliehala - museli by ste si naniesť hrubšiu vrstvu púdru, aby mal na vašej tvári reálne SPF 15, preto určite nevynechajte krém so SPF (ideálne 30 - 50+) - je to najefektívnejšie a najlacnejšie anti-age riešenie.




Transparentný púder je must-have. Doteraz najlepší, ktorý som kedy mala sú tento od Clinique (ktorý sa však už tak jednoducho nedá zohnať) a tento ikonický od Dermacolu (ktorý je vo viac ako dvojnásobnej veľkosti oproti tomuto púdru Gabriella Salvete). Fixing Matte Loose Powder nie je zlý, ide o priemerný púder, ktorý dobre zafixuje mejkap, resp. BB / CC krém a nevytvorí bielu vrstvu. Mohol by byť o čosi jemnejšie namletý, pretože mám pocit, že pri nanášaní ho cítim na tvári. Zároveň práši o čosi viac.



OČI





S paletkami očných tieňov mám trošku problém, hoci ich často obdivujem. Vždy sa nájde niekoľko tieňov, do ktorých nikdy nezabrdnem, ale na druhej strane často práve v paletkách nájdete rôzne skvosty, ktoré sa nepredávajú v mono či duo verzii. Gabriella Salvete má v ponuke 2 druhy paletiek Smokey - Romantic a Moon. A snáď ani nemusím zdôrazňovať, že mňa úplne dostala práve paletka Romantic. Tiene majú celkom dobrú výdrž, neprášia a dajú sa pekne zladiť. Navyše, ak ste zručné, dokážete sa nimi celkom pekne nalíčiť. Odtieň Romantic som istú dobu používala pravidelne, no vyskúšala som aj Moon a dokonca aj tie najtmavšie modré odtiene. Ak ste na trblietky, potešia vás prostredné odtiene paletky Romantic, ktoré sa veľmi dobre dopĺňajú s ostatnými.







Apropo umelé mihalnice - tie magnetické ma doslova ohúrili. Kedysi som používala trsy, ktoré som si aplikovala aj na vlastnej svadbe. No skoordinovať sa s celými nalepovacími mihalnicami som sa nejako nedokázala.





Napriek tomu som chcela dať sade False Eyelash Kit Magic aspoň šancu. Nevydalo. Nie, riasy nie sú zlé, aj lepidlo je celkom fajn. Chyba je v tom, že na to nemám trpezlivosť a bojím sa, že mi niekde odpadnú, takže by som ich ani reálne nikde nevyužila. Ak však máte grif a umelé mihalnice si lepíte ľavou zadnou, tieto by možno stáli za to ;-)




OBOČIE




Nepovedala by som, že práve neviditeľný fixačný gél na obočie sa stane mojim pravidelným spoločníkom. Fixing Gel funguje spoľahlivo. Ak ste spokojní s tvarom a farbou, stačí už len doťuknúť úpravu týmto gélom. A ak nie ste, tak si jednoducho upravíte (v mojom prípade dáte upraviť) tvar, mierne doladíte farbu a zafixujete týmto gélom. Zdá sa mi neminuteľný, a to ho používam naozaj často. 




Na úpravu farby obočia v domácom prostredí pri líčení preferujem buď ceruzky alebo gély. Podobné perá som už skúšala a nenašli sme si k sebe cestu. Tattoo Eyebrow Pen sa predáva v 3 odtieňoch a vôbec by som sa nebála ani tej najtmavšej, pretože obočiu dodá iba jemnú farbu. V prípade, že vrstvíte, dokážete dosiahnuť aj výraznejší vzhľad. Napriek tomu ostanem verná ceruzkám, resp. gélom.


PERY




odtieň 01

Nenechajte sa zmiasť farbou nálepky, v skutočnosti sú rúže RED'S všetky celkom výrazné a viac dočervena (v porovnaní s nálepkou). Mám rada výrazné rúže (hoci žijeme v období rúškovom, ale aspoň teraz ich nemusíme nosiť v exteriéri, a tak konečne môžeme vytiahnuť všetky takmer zabudnuté rúže). Rúž sa trošičku rozpíja v okrajoch, to však nie je nič, čo by dobrá kontúrka (najlepšie aj bezfarebná) nevyriešila. Sú naozaj veľmi výrazné a výdrž majú priemernú (jedlo a pitie ich postupne dáva dolu). Pery nevysušujú, ale ak ich máte naozaj suché, tak neočakávajte ani nával hydratácie. Jednoducho fajn výrazne červený super pigmentovaný rúž za prijateľnú cenu.


Na záver pridám fotku s líčením s paletkou Moon a červeným rúžom (odtieň 05) - v takejto kombinácii by som však cez deň asi von nevyšla, hoci nepôsobí až tak nekombinovateľne. /na tejto fotke je obočie dofarbené fixou v najtmavšom odtieni 03 a tiež som použila aj Cower Powder 01/.




A ktoré produkty z tejto brutálnej nádielky dekoratívky si ma získali? Túto trojicu používam relatívne pravidelne a s čistým svedomím odporúčam ďalej :-)
  1. Cover Powder so SPF 15 v odtieni 01 a 02
  2. paletka očných tieňov Smokey v odtieni Romantic
  3. gél na obočie Fixing gel

Máte svojho obľúbenca v portfóliu značky Gabriella Salvete alebo preferujete iné značky dekoratívky?





Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 


2 komentáre:

  1. Pri dekoraticke preferujem urcite ine znacky. Vyskusala som ocne tiene a zial nic moc. Od Gabriella Salvete ma skor zaujala ich telova kozmetika. Ta je fajn.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem, úprimne, keby som nedostala PR balík, tiež túto značku nebudem vyhľadávať. Ale práve vďaka PR balíku som aj pri tejto značke, ktorú by som inak obchádzala, našla pár obľúbencov.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]