Post Page Advertisement [Top]

V zmysle "staraj sa o pokožku svojho tela" fungujem nútene už dlhšie. Otvorene sa priznám, že v minulosti som patrila k tým, ktorí sa natierali iba raz za čas a pokožka to nepotrebovala. Potom prišiel zlom a začala som sa krémovať pravidelne. 

Nikdy som nepreferovala výrazne voňavé mazadielka, skôr mi tá vôňa prekážala. No tiež by som pred pár rokmi nepovedala, že nebudem môcť používať ani jemne parfumované prípravky na telo a že pri nákupe skončím v sekcii pre extrémne citlivú pokožku / pre atopikov. Nuž, zmena patrí k životu a pokiaľ je to možné, treba hľadať spôsoby na jej zvládnutie či zžitie sa s ňou. V tomto mojom kožnom prípade sa spolieham na prípravky pre atopikov a celkom úspešne.



Značku Sesderma ste na tomto blogu už možno postrehli. Mala som ich krém, sérum a očnú masku z línie C-Vit a túto líniu mám doteraz veľmi rada. Navyše, je možné používať ju celoročne, pretože vitamín C, ktorý obsahuje, je fotostabliný (nereaguje so slniečkom, ale napriek tomu nezabúdajte na SPF - a ani v tomto období). 

Keď som hľadala nejaké nové mazadielko, ktoré by som vyskúšala, udrela mi do očí línia ATOPISES od Sesdermy. A tak som dlho neváhala a vybrala som si práve toto telové mlieko v rámci mojej dlhodobej spolupráce s parfumériou Elnino.


Sesderma ATOPISES Body Lotion


Okrem názvu "atopises" a popisu ma nesmierne zaujala aj cena. Sesderma totiž patrí k tým o čosi drahším značkám a toto 400 ml telové mlieko kúpite momentálne za menej ako 13 €, čo je celkom priaznivá cena.






Preferujem telové krémy, keďže tak viem z balenia vyťažiť maximum. Ale konzistenciou mi častejšie vyhovujú práve mlieka. Väčšina telových mliek má na pumpičke poistku, vďaka ktorej si ho môžete zobrať so sebou a nemusíte sa báť, že sa vám porozlieva.
Jeho ľahučká štruktúra sa rýchlo vpíja do pokožky a zabezpečuje hydratáciu, starostlivosť a regeneráciu. Mliečko používam vždy večer po sprche a narozdiel od iných produktov určených atopikom je toto takmer ihneď v pokožke.
Okrem ceny ma na tomto mliečku nesmierne teší aj jeho účinok. Už dlhšie nemám žiadne červené fľaky či šupinky a tiež mi začali miznúť aj prejavy podráždenia pokožky. Ako bonus je nelepivé zloženie a pocit hydratovanej pokožky počas celého nasledujúceho dňa.
Ak ste doteraz pri príznakoch atopie používali iba Biodermu alebo La Roche-Posay, vedzte, že aj línia ATOPISES od značky Sesderma má čosi do seba. Viem, že toto balenie určite nebolo moje posledné.


Okrem telového mlieka v rámci dohodnutej spolupráce mi z Elnina poslali aj bonus navyše - krém na ruky a nechty od značky Nuxe.






O značke Nuxe ste už taktiež na blogu mohli čítať. Hlavne ich telové olejčeky a aj ten s trblietkami sú celkom populárne najmä v lete. 
Krém na ruky a nechty je s vôňou medu. Pri telovke mi vôňa vadí, mám problém zaspať, keď mám na noc prevoňanú kožu. To je ale teraz pasé, pretože podľa preferencií pokožky uprednostňujem neparfumovanú kozmetiku. Pri krémoch na ruky mi však jemnučká parfumácia nevadí. 
Krém obsahuje med, vzácne oleje a vitamín E. Hydratácia pokožky rúk je naozaj dobrá a tiež sa celkom rýchlo vstrebe, čo môže byť praktické nielen doma, ale aj napr. v práci. Práve v tejto zvláštnej dobe, keď si nesmierne často dezinfikujeme a umývame ruky je vhodné následne sa o pokožku rúk aj starať o čosi intenzívnejšie. Ak vás zaujala táto značka, tak možno vás poteší, že tento krém kúpite za približne 5 €.


Niekedy možno priveľa starostlivosti sústredíme na svoju pleť, pretože to je tá najviditeľnejšia časť, ktorou sa chceme možno aj prezentovať. Netreba však zabúdať na starostlivosť a ochranu aj ostatných častí tela a riešiť napríklad aj také päty aj teraz, nie len v období sandálikov ;-)

Mažete? Krémujete sa pravidelne? Preferujete parfumované alebo neparfumované produkty? Dajte mi vedieť v komentároch :-) 




Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 73 €! 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]