Post Page Advertisement [Top]

Už istý čas môžeme sledovať rôzne reklamy a aj upútavky v drogériách na eko či prírodnejšie verzie bežných značiek. Prichádzajú s rôznymi novinkami tak, aby vyhoveli potrebám náročnejšieho zákazníka preferujúceho prírodnejšie varianty. Jeden taký som si nedávno kúpila. Pravdupovediac, tie reklamy okolo toho išli mimo mňa, začala som ich intenzívnejšie vnímať až po tom, čo som si ho kúpila. Bolo to takto - mala som viac času a bola som v drogérii sama (s chlapom si totiž často nemôžem prezrieť všetko, čo by som chcela, lebo začne funieť) a prechádzala som sa. V košíku napriek tomu neskončili žiadne nepotrebnosti a som za to na seba celkom hrdá. No a keď som sa dostala ku značke Dove, prezrela som si, čo to ten nový deo sľubuje. A celkom ma zaujal.

Dove Powered By Plants deodorant Eucalyptus

Donedávna by som povedala, že zloženiu nerozumiem. Vďaka článku blogerky Drew som si však našla stránku, na ktorej sú zložky dobre a prehľadne vysvetlené - ide o Paula's Choice Ingredient Dictionary. Avšak tá sa orientuje skôr na pleťovku. Skvelá stránka je aj Cosmetic Info, kde si napíšete názov zložky, ktorú hľadáte a postupne sa viete preklikať od Overview (prehľad), cez Safety (bezpečnosť) až po Resources (zdroje). Skúšala som hľadať aj nejakú slovenskú stránku, no nenašla som (ak o nejakej viete, dajte určite tip do komentára, pomôže tým, ktorí by na anglickej stránke tápali). Postupne čoraz viac spotrebiteľov rieši aj zložky a aj vďaka tomu sa koncerny začínajú orientovať na prírodnejšiu kozmetiku.

Po krátkej, ale hádam užitočnej odbočke sa vráťme k deodorantu Dove. Značka Dove mi vždy bola o čosi sympatickejšia. Okrem iného oceňujem, že v reklamách majú normálne ženy všetkých kategórií. 

Ak vás zaujala nová prírodná línia, tak si rovno môžete vybrať z 2 druhov deodorantov, ten môj je Dove Powered by Plants Eucalyptus.

Dove Powered By Plants Eucalyptus zloženie, vhodné pre vegánov

Prepis INGREDIENTS: alcohol denat., glycerin, nitrogen, octyldodecanol, parfum, eucalyptus globulus leaf oil, citronellol, eugenol, geraniol, limonene, linalool.



Keď už hovoríme o zložení, tak tento deo ho má len v 2 riadkoch, nájdete tam alkohol, glycerín, olej z eukalyptových listov a zložky, ktoré sú charakterizované ako súčasť vône a podľa webu Cosmetic Info sú bezpečné. Alkohol v zložení môže na pokožke štípať, hlavne, ak ju máte citlivú.
To, že je "stlačený", nie je žiadna novinka. Už nejaký ten čas nájdete napr. v drogériách niektoré značky deodorantov / antiperspirantov, ktoré sú v menšom balení, ale efekt by vám mal vydržať rovnako dlho ako pri kúpe dvojnásobného balenia (teda napr. v tomto prípade 75 ml = 150 ml). Aj tak to niekedy podvedome preženieme s množstvom, však? :-) Ale naozaj netreba sprejovať minútu, aby ste mali želaný výsledok.
Okrem toho sa tento deodorant pýši aj nápisom "eco-spray" - má aerosolový rozprašovač a je poháňaný dusíkom. Na prvý pohľad vyzerá obyčajne, ale nie je. Aplikácia je o čosi presnejšia, rozptyl širší a nezamoríte ním okolie. A po jeho použití sa dá v miestnosti dýchať, nenapísa na kašeľ.

Dove Powered By Plants aerosólový rozprašovač poháňaný dusíkom

Netvrdím, že toto je top vychytávka. Oceňujem, že aj korporáty prichádzajú s riešeniami. Mám rada aj slovenskú ručne robené krémové deodoranty, ale niekedy som trochu lenivá a nechce sa mi čakať, kým sa môžem obliecť, resp. je potrebné ich znovu aplikovať, čo nie je praktické. Ak ste však ochotní trošku ubrať zo svojho komfortu, taký lokálny, ručne robený prírodný krémový / tuhý produkt je to naj eko riešenie. 
Ja deodoranty striedam a do práce vyberám niečo, čoho efekt mi vydrží aj dlhšie a pri tomto Dove som sa nesklamala. V prípade opätovnej aplikácie je tento proces jednoduchý a rýchly. A navyše mi nevysušuje pokožku podpazušia.  


5 komentárov:

  1. Tento deodorant jsem ještě neviděla, ale líbí se mi, že už i Dove přichází s přírodnějším složením.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiez som ho este nevidela. Najblizsie sa urcite pozriem na zlozenie a pripadne sa podla toho rozhodnem ci kupim alebo nie. Tuna sa zial podla fotky neda zlozenie desifrovat, i ked chapem ze fotit okruhlu flasticku je narocne.

    Na analyzu zlozenia odporucam skincarisma.com a ewg.org
    Ak to ma byt v slovencine alebo cestine, tak potom su fajn knihy Vit Syrovy - Tajemstvi kosmetiky a Jarmila Hojerova - Eva Boskovicova Ako si vybrat kozmetiku.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za komentár. Zloženie sa ťažšie fotí, skúsim ho tu prepísať, ked dojdem domov. Vďaka za tip na info o zložení :-) pozriem sa na to.

      Odstrániť
  3. Prepis INGREDIENTS: alcohol denat., glycerin, nitrogen, octyldodecanol, parfum, eucalyptus globulus leaf oil, citronellol, eugenol, geraniol, limonene, linalool.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]