Post Page Advertisement [Top]

Ešte približne pred 10 rokmi tvoril základ mojej telovky nejaký sprchový gél. Krémovala som sa raz za čas, pretože som nemala potrebu krémovať sa. Postupom času, vplyvom prostredia (napr. máme veľmi tvrdú vodu) a iných životných zmien sa moja pokožka zmenila na suchú so sklonom k atopii. A tak pravidelne mažem. 

Mám rada krémy, pretože ich dokážem minúť do dna, hoci niektoré sú veľmi hutné a pomaly sa vstrebávajú. Mám rada aj telové mlieka, aj keď mala som pár takých, ktoré sa ťažko rozotierali, avšak na tých telových mliekach ma nebaví to, že ich nedokážem minúť do dna. A aj keď je balenie s pumpičkou nesmierne praktické, je rovnako takmer nemožné minúť produkt celý. A mám rada aj telové oleje. Už dávnejšie som mala Bi-Oil (a používala som ho aj na tvár) a teraz som vyskúšala jeho gélovú formu. Okrem toho som znova načuchla aj ku značke Weleda, ktorá má šetrné, účinné a dokonale voňavučké produkty.


Weleda rakytník a Bi-Oil gel

Z týchto produktov bol už iba olej od Weledy zabalený v škatuľke - z praktického hľadiska, aby sa nerozbil, inak žiaden obal navyše.

Weleda rakytník a Bi-Oil gel

Značka Weleda mi je veľmi sympatická. Páči sa mi aj ich 7 základných zásad, ktorými by sa mala podľa mňa riadiť každá kozmetická spoločnosť. 

Prečo práve táto línia? Rakytníkovú vôňu mám rada. Ak poznáte slovenskú značku ovocných a zeleninových štiav Fruxi Fresh, tak podľa mňa ich najlepšia šťava je práve jablko-rakytník, z času na čas ju kupujeme vo veľkom, 3 litrovom balení. Ak máte radi sladko-kyslú kombináciu, myslím, že vás osloví. Stále preferujeme obyčajnú vodu z vodovodu / minerálku ako hlavný zdroj pitného režimu, ale občas si doprajeme aj takýto bonus.


No vráťme sa ku kozmetickej línii Weleda. 

Weleda rakytník

Sprchový rakytníkový krém je v 200 ml balení. K pokožke je šetrný, ale zároveň ju aj očistí. Krásne vonia :-) Uzáver je kvalitne spracovaný, neotvára sa a ani neláme. Nie raz sa mi stalo, že podobný typ balenia sa jednoducho pri opakovanom otváraní-zatváraní zlomil, alebo sa otvoril v taštičke pri prenose. Podľa mňa je jeho jedinou nevýhodou cena - aj keď aktuálne je v akcii, stále je cca 6,80 € za sprcháč /200 ml/ trošku veľa. Aj keď v tomto prípade si priplácame za značku a prírodnú kozmetiku.


Weleda rakytník sprchovací krém

Weleda rakytník sprchovací krém

Weleda rakytník sprchovací krém


Som veľkou fanúšičkou telových olejov, avšak tie oleje by nemali byť veľmi mastné. Toto kritérium vyživujúci rakytníkový olej na suchú pokožku spĺňa perfektne. Je vhodný aj pre vegánov a je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny.

Rakytníkový olej je zmiešaný s ľahko vstrebateľným sezamovým olejom a sviežimi esenciálnymi olejmi. Potvrdzujem, vstrebáva sa naozaj rýchlo a pokožku zanecháva hydratovanú. Zároveň tá jeho svieža vôňa pôsobí aj ako aromaterapia. 

Podľa odporúčaní je vhodné aplikovať ho na ešte vlhkú pokožku po sprche, čo má aj svoje opodstatnenie. Na suchú pokožku by ste ho bezpochyby spotrebovali omnoho viac, keďže na vlhkej lepšie "kĺže" aj pár kvapiek oleja. Zároveň by bolo väčšie množstvo oleja podľa mňa aj celkom zbytočné, keďže balenie má len 100 ml. Aj tých pár kvapiek vmasírovaných do vlhkej pokožky ju dostatočne hydratuje, zjemňuje a mierne rozjasňuje. Olej vychádza aktuálne v akcii okolo 12,40 €, čo je tiež celkom dosť, ale v porovnaní so sprcháčom ho miniete určite pomalšie. Zároveň je vhodný aj na masáž. 

Inak táto rakytníková línia má v ponuke aj deodorant bez hliníka, čo vyzerá celkom zaujímavo. 

Weleda rakytník olej

Weleda rakytník olej

Weleda rakytník olej

Weleda rakytník olej

Weleda rakytník olej

Weleda rakytník olej

Weleda rakytník olej


Posledným z trojice je telový gél na suchú pokožku od značky Bi-Oil. Táto značka sa akosi v podvedomí spája s tehotenstvom (a práve tejto kategórii sa Bi-Oil, paradoxne, neodporúča). Nedajme sa celkom zmiasť, jej produkty sú prevažne vhodné pre ľudí so suchšou pokožkou bez rozdielu pohlavia či veku (možno s rozdielom najmenších detí, pre tie sú najvhodnejšie produkty pre ne špecificky určené, teda z môjho nematkovského pohľadu).

Ak ste skúšali Bi-Oil olej, myslím, že gélová verzia vás nesklame. Oproti olejovej je praktickejší aj na prenos a aj na aplikáciu. Občas (=často) sa mi stáva, že pri používaní olejov si to balenie zababrem počas používania a potom je celé mastné a zbytočne ho musím utierať. Pri tejto gélovej forme sa mi nestalo, aby som ho zamastila, keďže ho mám celý čas otvorené a zatváram ho až s čistými umytými rukami. Pri dávkovačoch nie je možné nezababrať ho a umývať si ruky pred každým stlačením dávkovača je najmä ekologicky nemysliteľné.

Bi-Oil je prednostne určený pre suchú kožu, teda iným typom sa bude zdať zbytočne mastný. Svojho času (cca pred 6 rokmi) som si olejovú verziu dávala aj na tvár. S gélom som to neurobila a ani neplánujem. Na telo je perfektný. Parádne hydratuje aj počas celého nasledujúceho dňa aj po tom, čo sa spotíte a vyschnete. Dokonca istý badateľný stupeň hydratácie cítiť aj po sprche, ale radšej sa znovu natriem.

Hoci som mala iba skúšobné 50 ml balenie (ktoré sa cenovo neoplatí, ale keď chcete vyskúšať produkt je lepšie ísť najprv do malého balenia ako zistiť, že vám nevyhovuje po tom, čo kúpite family pack), veľmi mi vyhovoval. Rýchlo sa vstrebáva, pokožku dokonale hydratuje a nemá výraznú vôňu. Myslím, že pôjdem do 200 ml balenia niekedy nabudúce, keď spotrebujem telovku, čo doma mám.

Bi-Oil gel

Bi-Oil gel

Bi-Oil gel

Bi-Oil gel

Bi-Oil gel

Bi-Oil gel

Bi-Oil gel


Tento príspevok píšem v čase, keď už mám produkty spotrebované úplne, resp. je v nich ešte čosi na dne, takže to nie sú nejaké prvé dojmy, ale hodnotenie po používaní.

Skúšali ste niektorý u týchto produktov alebo vás láka niečo z tohto vyskúšať? Dajte mi, prosím, vedieť v komentári :-)



Recenzia je sponzorovaná.




Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne 

5 komentárov:

  1. Nejvíce mě zaujal gel od Bi-Oil. Kdysi jsem měla jejich olejíček a hodně mi pomohl.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár :-) Olejček bol skvelý a ak si s ním bola spokojná, myslím, že ti bude vyhovovať aj gél ;-)

      Odstrániť
  2. Bi-Oil ma v zlozeni retinyl palmitat, co je forma vitaminu A. Ten sa v tehotenstve nemoze pouzivat ani v kozmetike. Takze na spajanie Bi-Oil s pouzivanim v tehotenstve by som si dala pozor.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár. Myslím, že som o tom niekde už počula. Každá tehotná by si mala starostlivo zvážiť, akú kozmetiku bude používať. Ja toto posúdiť neviem z vlastnej skúsenosti.

      Odstrániť
    2. A aj preto som sem dala foto zloženia, že ten, kto rieši túto problematiku, si to pozrie ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]