Post Page Advertisement [Top]

Názov príspevku znie ako začiatok nepodareného vtipu. Nuž zistila som, že si musím krémovať pokožku vlasov, pretože práve v miestach, kde končí tvár a začínajú vlasy sa mi tvoria šupinky, ktoré nie sú lupiny, ako som si kedysi myslela. Biele šupinkové chrastičky sú však nepríjemné nielen na pohľad, ale práve v ich okolí je pokožka hlavy citlivá a začervenaná. Diagnóza, ktorá pripomína atopiu a súvisí s histamínovou intoleranciou. Diagnóza, o ktorej som si myslela, že sú to iba lupiny, ale nechcela som ju podceniť, lebo som sa bála, že mi začnú vypadávať vlasy. Keď som sa s týmto problémom zdôverila Veronike z Elnino, jej rada bola jasná. Keď som sa pýtala na radu mojej kaderníčky, odpoveď bola rovnaká. Jednoducho pokožku na tých miestach treba krémovať aj cez vlasy. A napriek týmto chrastičkám som mala chuť na experiment so šampónom a kondicionérom a vyskúšala Redken.


S líniou Ziaja MED mám dobré skúsenosti. Milujem ich sprcháče a ich krémy na ruky a nohy sú cenovo dostupné a veľmi účinné. A tak som na Veronikinu radu vyskúšala aj tento krém s ureou.




Krém je ľahučký, dobre a rýchlo sa vstrebáva a zdá sa mi, že zmierňuje príznaky. Nepoužívam ho však každý deň, pretože by som mala sústavne mastné vlasy okolo tváre. A to je kameň úrazu. Chcete zvlhčovať a hydratovať, ale pôjdete na úkor vzhľadu a toho, že budete musieť vlasy častejšie umývať. Preto preferujem použitie krému pred umytím - väčšinou si vlasy umývam ráno, takže deň predtým a na noc si doprajem pravidelné krémovanie citlivých oblastí. Šupiniek je menej, stále však úplne nezmizli, takže je to boj na dlhé trate. Tento krém je však naozaj dobrý, vhodný aj na citlivú pleť a poteší aj peňaženku :-)



Vlasy si dávam pravidelne zafarbiť v salóne, a preto sa snažím používať prípravky určené na farbené vlasy. Línia Color Extend Magnetics od Redken ma zaujala už skôr, no obávala som sa, ako moja pokožka hlavy zareaguje na šampón, keďže so šampónmi mávam často problém. Tento však moju pokožku hlavy nijako nepodráždil, dokonca ani po opakovanom použití, čo je úplne super! Šampón je šetrný, posilňuje vlasy a vďaka nemu sa farba vymýva pomalšie. Dobre ho dopĺňa kondicionér alebo aj maska, ktoré hydratujú, vyhladzujú a regenerujú vlasy s dôrazom na výdrž a ochranu farby. Vlasy sú po použití lesklé a hebké. Dobrá voľba pre farbené vlasy :-)

So šampónmi ešte trošku zaexperimentujem a vyskúšam taký, ktorý je vhodný aj pri šupinkách (nie lupinách) a upokojuje pokožku hlavy. Ktovie, možno znovu zalovím vo vodách Ziaja MED :-)

Mali ste niekedy podobný problém so šupinkami? Čo vám pomohlo? Budem vďačná za všetky komentáre :-)


Recenzia je sponzorovaná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]