Post Page Advertisement [Top]

Kedysi mi viac vlasov padalo v spojitosti s ročným obdobím - napríklad taká jeseň. Ako listy zo stromov leteli aj moje vlasy pri umývaní a česaní. Našťastie som si nenašla chumáče kade-tade po byte, ale aj tá "guča", ktorá zostávala po umývaní vo vani, bola dosť desivá. A potom začal pribúdať stres, poznáte to, termíny tlačia, a keď si pripustíte všetko veľmi k telu, tak sa vám to telo po čase začne rozpadávať. Tu asi skončím, lebo by som s touto témou tak skoro neprestala. Jednoducho a v skratke - na vlastnom tele som zistila, že stres nie je žiadna sranda a hoci sa naň možno mnohí často "vyhovárame", dokáže narobiť poriadnu neplechu. A to najmä vtedy, keď ho si myslíme, že už je všetko OK.
Jedným z takých príznakov je aj nadmerné vypadávanie vlasov. Mávam také obdobia, keď normálne fungujem aj bez prípravku proti padaniu vlasov, resp. na posilnenie vlasov. Potom sú obdobia, keď chcem vyskúšať niečo nové, pretože zase vyťahujem z vane takmer malý copík a práve vtedy som dostala od kolegyne odporúčanie na značku Eucerin. A tak som dlho neváhala a objednala. A v júni už používala.




Často sa dočítate, že v prípade riešenia nejakého kozmetického problému je vhodné siahnuť po sade. Že tak zlepšíte účinok produktov. Áno, jasné, vyrábajú sa tak, aby sa dopĺňali, ale určite je za tým aj marketing ;-) Keď som pozerala po týchto produktoch proti padaniu vlasov, resp. na ich revitalizáciu, myslela som, že pôjdem na istotu a zoberiem si iba tonikum.
Ja a šampóny, to je veru komplikovaný vzťah. Moja vlasová pokožka je neuveriteľne vyberavá, nesadne jej len tak hocičo. Preto som bola príjemne prekvapená, keď ani po týždni nezareagovala negatívne. A tak som šampón Eucerin DermoCapillaire začala používať pravidelne. 
Približne po mesiaci ma však začala trošku svrbieť pokožka hlavy a objavili sa aj menšie chrastičky. A tak som ho začala kombinovať s overenou klasikou - Head&Shoulders - tak to robím vždy, keď mi nejaký šampón začne štrajkovať alebo keď si nie som istá, či si s pokožkou hlavy porozumejú (najprv vlasy umyjem H&S a potom špecializovaný šampón). 
Stačí ho menej a spoľahlivo umyje hlavu. Má trošku zvláštnu vôňu, ale nie je to nič nepríjemné. Zázrak po týždni ani mesiaci sa nekonal, ale vlasy mi postupne padali menej a boli silnejšie. Tiež veľmi oceňujem, že po použití neboli vlasy suché a nepoddajné. Aj keď používam kondicionér, niektoré šampóny dokážu vlasy nepríjemne presušiť.





Tonikum DermoCapillaire sa používa po umytí na uterákom presušené vlasy ku korienkom. Po aplikácii ho jemne vmasírujte do pokožky hlavy a vlasy ďalej upravujte podľa potreby ;-) Tonikum mojej náročnej pokožke nespôsobilo žiadnu šarapatu, celkom fajn sa s ním pracovalo, keďže má praktický aplikátor. Kombinácia so šampónom skutočne mala efekt. V odtoku som našla menej vlasov a podstatne menej ich padalo pri česaní.




Pri každej takejto kúre však platí, že účinok spozorujete až po čase, minimálne 2-3 mesiace. Viem, že by sme chceli, aby vlasy prestali padať ako šibnutím čarovného prútika už po prvom použití, ale takto to nefunguje. A keď sa trošku vrátim na úvod príspevku, asi je vhodné aj poobzerať sa po príčine a riešiť aj tú, pretože napríklad to nadmerné padanie vlasov je len jeden z príznakov, ktorými nám telo dáva najavo, že niečo nie je v poriadku.

1 komentár:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]