Post Page Advertisement [Top]

Keď ma ešte v marci oslovila Alenka na spoluprácu so značkou Ringana, najprv som surfovala, čo to vlastne tá značka je. A tak som sa dozvedela, že na rakúskom trhu pôsobí táto rodinná firma už takmer 23 rokov a rieši kozmetiku v každom jej procese aj vo vlastných laboratóriách - od výskumu, výroby, produkcie, spracovania až po distribúciu. A pri tom všetkom dáva dôraz na životné prostredie a udržateľnosť. 
S expanziou sú na tom už pomaly celosvetovo a čoskoro sa dostanú aj na náš slovenský trh. Na skúšanie som dostala produkty So Fresh, ktoré sú výnimočné - sú robené na objednávku, nestoja v sklade a majú krátku dobu spotreby. Všetko preto, aby zaručili čo najčerstvejšie zložky pre najlepší efekt pre našu pleť a telo. Navyše tam nenájdete žiadne umelé konzervanty, mikroplasty či minerálne oleje. Zaujalo vás to? Sledujte ďalej ;-)


Moje produkty sú vzorky, ktoré sú v plastových nádobkách. Nie je to však obyčajný plast. Ide o bioplast z cukrovej repy. To je skvelé, nie? :-) všetko sa recykluje a je recyklovateľné. Plné produkty sú však v sklenených znovu plniteľných nádobkách. Stačí, ak zákazník vráti obal a za 10 sklenených obalov ho firma odmení produktom podľa vlastného výberu. Super, nie? Viem, že niečo podobné zavádzali aj niektoré slovenské kozmetické firmy a veľmi tento prístup oceňujem.

Produkty prišli pekne zabalené s malou knižočkou, z ktorej som čerpala a milým odkazom. Ďakujem ;-)











Telové mlieko je značne tekuté, no napriek tomu sa ťažšie aplikovalo do pokožky - toto sa stáva pri produktoch určených na veľmi suchú pokožku. Stálo však za to. Dokonalá hydratácia, výživa, ktorej výsledkom bola regenerovaná a hebučká pokožka. 



Na produkty na ruky si potrpím a nevyhovie mi len tak hocičo. Tento balzam si ma získal. Konzistenciu má redšiu ako telové mliečko, napriek tomu je to hydratačno-výživná bomba. Mávam suché ruky, ale po tomto balzame boli hebučké.



Balzam na nohy ma milo prekvapil. Bol jemne chladivý, ale svoj sľub splnil. Vyživil suchú pokožku nôh. Môj tip: pri použití na noc ho aplikujte aj trošku viac a obujte si zvláčňujúce ponožky, ktoré efekt zachovajú. Ráno sa zobudíte s hebkými chodidlami.




Čistenie pleti je základ. Môžete používať tony prípravkov, ak si nebudete pravidelne čistiť pleť, nedosiahnete želaný efekt. Podobne, ako pri čistení zubov. Tým zubom sa dnes ešte budem venovať, tak sa vráťme k pleťovke.
Toto čistiace mliečko mi trochu pripomenulo moju obľúbenú značku čistiacej kozmetiky Gisele Delorme. Vyčistilo pleť absolútne spoľahlivo bez nejakého náznaku podráždenia. Pleť bola vyčistená, svieža, ale v žiadnom prípade nie precitlivená či vysušená. Používala som dvakrát denne - ráno a večer.



Tonikum Pure je vhodné skôr na mastnejšiu alebo zmiešanú pleť, keďže ten alkohol z obsahu aj dosť cítiť. Podráždené miesta trošku vyštípalo, ale, a to som bola prekvapená, vôbec nevysušovalo. Odstráni nadbytočný maz, zabraňuje neželanému lesku, ale pritom pleť aj zjednocuje. Toto tonikum som používala večer, na očistenie pleti od nánosov, ktoré sa na nej zbierali po celý deň. A verte, že ani odličovač neodstráni všetko.



Priznajte sa, kto si nikdy nevytláčal vyrážky? Neviem, či niekto dvihol ruku, ale ak aj áno, určite je to mizivé percento. Po takom zásahu je pleť značne červená. Toto upokojujúce tonikum je nielen perfektné na citlivú pleť, ale dokáže zharmonizovať vašu pokožku aj po vytláčacom zásahu. A že celkom rýchlo, to som bola veľmi pozitívne prekvapená. Toto tonikum som používala ráno a po už spomínaných zásahoch ;-)

Po čistení pleti nasledovalo jej rozmaznávanie - najprv pleťové séra a potom pleťové krémy.





Obe pleťové séra boli ľahučké a vynikajúco sa vstrebávali. Presne takú konzistenciu má mať ideálne sérum - tekuté, aby pripravilo pleť na ďalší produkt, ale zároveň výživné, aby z neho pleť vstrebala čo najviac zložiek. Používala som hydratačné (ráno) a protivráskové (večer). Moja pleť si na túto kozmetiku zvykla celkom rýchlo. Pleť bola zjednotená a dokonca sa mi zdalo, že mimické vrásky boli vyhladenejšie (a že ich je, hlavne v poslednom období na čele, asi sa často mračím, nuž... 8 mesiacov školského roka máme za sebou a blížime sa do finále, keď zvyšujeme dávky kofeínu a bojujeme so (nielen) žiackou nechuťou a nečinnosťou. Navyše by ste boli prekvapení, čo všetko dokážu tínedžeri vymyslieť :-D). Napriek tomu, že boli určené na rôzne typy pleti mi sadli.





Dvojica pleťových krémov sa pekne dopĺňala. Znovu platilo, že Rich bol hutnejší a možno sa ťažšie rozotieral, zato dodal mojej pleti všetky potrebné živiny na noc. Verziu Medium som zvolila na deň, ten sa rozotieral jednoduchšie a rýchlejšie sa vstrebal. Harmonicky pleť upokojovali a vyživovali. Ani po jednom z nich som nemala nepríjemne lesklú pleť a dobre reagovali aj s mejkapmi či mojim obľúbeným kórejským BB krémom. 






Nemyslela som si, že sa dokážem tak namotať na krémové deodoranty. Už so značkou PREP som si overila, že moje obavy, že zanechajú stopy na oblečení, neboli vôbec namieste. Pomocné látky ako citróny verbeny, voda z pomarančov či sóda spoľahlivo účinkujú proti telesnému pachu. Zložky sa však zároveň o pokožku podpazušia aj ukážkovo starajú a nehrozí žiadne vysušovanie, o ktoré si koledujeme častým používaním antiperspirantov (mimochodom, po tých som nesiahla už riadne dlho). Oceňujem toto praktické 10 ml balenie, ktoré vydrží dosť dlho (ešte mám asi polovicu) a vojde sa aj do tej najmenšej kabelky :-) Deodorant tak môžete mať vždy pri sebe.





Toto priznám bez akýchkoľvek okolkov. Bála som sa. Odolávala som. Odkladala som prvé vyskúšanie. Ale potom som si povedala, že to predsa len vyskúšam, zvedavosť ma premohla. Pozorne som si naštudovala popis v knižočke, aby som išla podľa pokynov. Poriadne pretrepať fľaštičku a vypláchnuť ústa čajovou lyžičkou oleja. Pomocou jazyka olejom prečistiť ústnu dutinu a medzizubné priestory. Zobrať kefku a jemne vyčistiť zuby a jazyk. Až potom vypľuť zvyšný olej a vypláchnuť ústa vodou.
Pravdupovediac, poriadne ma naplo. Dočistila som zuby a rýchlo som siahala po ústnej vode, aby nešli von spolu s olejom aj raňajky. Je to individuálne a mnoho ľudí oleje na čistenie zubov preferuje, no nedokázala som si na tú chuť zvyknúť a nesiahla by som po oleji (tomto a ani inom). Pasta je klasika, očakávam od nej sviežosť.



Okrem toho oleja som si zamilovala všetky testované produkty, hoci mi spočiatku príliš "nevoňali", neskôr som si zvykla. Jednoduchosť, čistota zložiek a sviežosť. A moja pleť aj telo to ocenili - žiadne suchotiny, pevná a hydratovaná pokožka, minimum akné na tvári (aj počas PMS toho bolo značne menej, a to som sa prežierala sladkým počas Veľkej noci) a okrem toho aj minimalizované mimické vrásky. Áno, ide o drahšiu záležitosť, no odporúčam vyskúšať aspoň vzorky, aby si každý urobil vlastný názor.



Recenzia je sponzorovaná.

2 komentáre:

  1. Ten přístup s lahvičkami se mi moc líbí a i kosmetika vypadá lákavě :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano je to ozaj jedinecna firma, ktora ma uzasny pristup zivotnemu prostrediu. Porozpravam vam viac osobne, kontaktujte ma na FB, alebo mailom plankova.alena@gmail.com

      www.fresh-life.eu

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]