Post Page Advertisement [Top]

Spätne rozmýšľam, čo mi to vôbec napadlo. Snažím sa postupne prejsť na prírodnejšiu kozmetiku šetrnú k pleti a objednám si pleťové vody, ktoré používali ešte naše staré mamy s obsahom alkoholu? Nuž, bolo to pred viac ako pol rokom, keď som hľadala nejakú pleťovú vodu. A každá z týchto vychádzala na menej ako 1 € (cena sa pohybuje od tých 0,50 € - 0,80 € / kus). Objednávala som z internetovej lekárne, tak prečo nie? Prečo to nevyskúšať? Vedela som, že niektoré nebudem môcť dlhodobo používať kvôli vysušovaniu pleti, ale chcela som to skúsiť. Asi som masochistka.



Celkovo existuje 6 druhov pleťových vôd Amica, ktoré vyrába česká Alpa. V tomto mojom rade chýba iba základná - do žltou etiketou.





V čistiacej cítiť ten alkohol najviac. No ak máte výrazne mastnú pleť, dokáže ju osviežiť po celom dni.




Gáfrová je vhodná na dezinfekciu (po prípadnom samočistení pleti doma (čo určite neodporúčam, no kto to nerobí, nech dvihne ruku...)) pleť taktiež chladí a upokojí.




Pre vyživujúcu je charakteristický veľmi nízky obsah alkoholu, vďaka čomu je vhodná na všetky druhy pleti, ktorej posyktuje miernu regeneráciu. Poteší extrakt z ovsených vločiek a vitamínov E a B.




Zvláčňujúca obsahuje výťažok z nechtíka a ľubovníka (mimochodom, moja obľúbená kombinácia bylinkového čaju). Pleť zjemňuje a dokonca aj hydratuje. Taktiež má nízky obsah alkoholu.




Sťahujúca pleťová voda na báze alkoholu obsahuje gáfor, mentol a silice levandule. Je vhodná na mastnú pleť, ktorú osviežuje.


Ak vás trápi mastná alebo zmiešaná pleť, vhodné sú čistiaca, gáfrová a sťahujúca. To s tým masochizmom v úvode článku som možno prehnala, no predsa len, keď porovnám pleťovú vodu, ktorú si kupujem u kozmetičky za 25 € a tieto... jednak balenie a jednak cena, no... prišlo mi to dosť retro a možno akýsi krok späť v čistení pleti.

Nie sú však vôbec zlé! Práve naopak, správnou kombináciou si pleť nepoškodíte. Ak aj máte mastnú a vyberiete si jednu z týchto troch spomínaných variantov, nezabudnite si pleť poriadne hydratovať pleťovým krémom ráno a večer, inak si koledujete o problém (takto som si kedysi dávno v puberte spôsobila až šupinky, nešlo však o značku Amica ale Clean&Clear).

Pre všetky typy pleti by som odporúčala vyživujúcu a zvláčňujúcu, ktoré pleť až tak nevysušia. Dokonca som naozaj mala miestami pocit, že je tak v správnej harmónii. Samozrejme, ani po použití týchto pleťových vôd nezabúdajte na pleťový krém ;-)

Záver? Neodsudzujte lacné produkty, ktoré kedysi používali aj vaše babičky. Ak vyhovujú potrebám vašej pleti, smelo do toho ;-) Ak nie, určite si v dnešnej ponuke nájdete svojho miláčika. Netvrdím, že ich budem používať pravidelne, to teda nie. Skôr po nich siaham sporadicky, keď chcem na čas zmenu alebo sa potrebujem zbaviť mastnoty na pleti. No kúpu jednoznačne neľutujem ;-)

8 komentárov:

  1. Vidět to někde v obchodě, asi by mě nenalákaly ke koupi. Ale věřím, že na občasné použití můžou být fajn. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ta tyhle pleťové vody vidím poprvé. O značce Amica jsem slyšela, tuším, že se jednalo o suchý šampon na vlasy, ale nechci kecat. Katko, souhlasím s tebou, že odsuzovat levné značky mi přijde zbytečné a je mi to líto. Protože mnohdy jsou mnohem lepší, než drahé značky za xx. Ale jak u jakých typů produktu, no :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, Amica má aj suchý šampón :-) a presne súhlasím, niekedy nájdeš v lacnejšej kozmetike takú skvelú vychytávku, ktorá tromfne aj drahé a luxusné značky ;-)

      Odstrániť
  3. Masochistku zdravím :) a musím povedať že tieto vody som vždy obchádzala, no možno si zadovážim tú gáfrovú. Nie na každodenné použitie, ale tak po "čistení - rýpaní" ako dezinfekciu. Inak s clean&clearom som si tiež zarobila parádny problém na pleti... no ale v tej dobe to bola "topka" na pleť :D tak to bolo prvé čo človek kúpil, pri akné :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) určite by som si ich bežne v drogérii nekúpila, tiež by som ich obchádzala... ale na nete má človek čas, špekuluje a povie si, že prečo nie :-)
      No kedysi Clean&Clear mal tak presvedčivé reklamné kampane, že presne ako píšeš, to bola topka :-) aj keď... až tak celkom nebola

      Odstrániť
  4. Nejlepší pleťové vody v Česku.. Nikdy jsem snimi neměla značný problém.. Používám je 10let každý den a nikdy jsem neměla žádný problém ani šupinky, suchou pleť, roztáhle póry.. Dámy vyzkoušejte! 👍👍

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Amica pleťová voda je ozaj najlepšia je kvalitná a 100% zdravo vyžívujúca pleť a ešte aj cenovo je super...používam ju 25 rokov každodenne a nedám na ňu dopustiť...česká super kvalita -firma Alpa

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]