Post Page Advertisement [Top]

Čierne pleťové masky zažívajú boom už dlhšie. Presne si pamätám, ako som si povedala, že takú tú zlupovaciu musím jednoznačne vyskúšať. A potom som videla videá, v ktorých niektoré ženy až priam kričali od bolesti, keď si masku zlupovali z tváre. Neviem, čo za značku to bolo, ale celkom ma to odradilo. Dlhšie som čiernu masku neriešila. A zrazu mi v mailovej schránke pristala ponuka na spoluprácu so značkou účinnej prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind. A dohodli sme sa (aj) na vyskúšaní čiernej pleťovej masky. Môj sen o čiernej maske sa teda splnil a úplne bez obáv, keďže nie je zlupovacia ;-)

Na úvod by sa možno hodilo čo-to o značke, keďže je to môj prvý príspevok a donedávna som s ňou nemala žiadne osobné skúsenosti. Značka vznikla v roku 1959 a obsahuje organické zložky získavané z certifikovaného poľnohospodárstva alebo voľnej prírody, ktoré spracúvava pomocou najnovších technológií. Blízko sídla firmy vo Schwarzwalde sa nachádza mäkká pramenitá voda, ktorá nie je chemicky ošetrená a aj tú používajú do svojich produktov. Taktiež získava pravidelne množstvo ocenení, čo tiež hovorí v jej prospech.

Kvalitná prírodná kozmetika s takýmto popisom? Zaujalo! Poďme sa teda poriadne pozrieť na čiernu pleťovú masku.




Maska sa nachádza v papierovej škatuľke, z ktorej sa dozviete všetko podstatné - od názvu, zloženia až po popis v slovenskom a českom jazyku.




Už podľa názvu je jasné, že nejde iba o masku. Síce vo mne X v 1 nevyvoláva väčšinou dobrý pocit, zaručene vzbudí zvedavosť. Maska a píling v jednom. To môže byť zaujímavé. 

Samotná maska je v čiernej tube so strieborným vrchnáčikom a strieborno-bielym textom. Dizajn jednoduchý, no efektný.




Obal by však obrazne mohol byť aj zo zlata, ak by účinnosť produktu bola nulová. Kľúčovými zložkami sú extrakt z orgovánu, ktorý pôsobí proti nečistotám a nadmernej tvorbe mazu a fytoplanktón, ktorý zjemňuje póry a odstraňuje odumreté bunky so sľubovanými viditeľnými a dlhodobými účinkami.

Ak máte zmiešanú pleť s rozšírenými pórmi a sklonom k akné a masteniu, ako aj ja, pokračujte v čítaní :-)
Masku nanášam na vyčistenú pleť 2 x týždenne vždy večer, pred spaním tak, aby som po jej odstránení aplikovala už len pleťový krém a nechala pleť vstrebávať všetky jeho výživné zložky. Na nanášanie používam štetec (ale pokojne ju nanášajte aj prstami, len dbajte na umyté ruky, taktiež pri štetci je potrebné ho poriadne vyčistiť po aplikácii) a následne nechám pôsobiť podľa návodu 10 - 15 minút.




Už počas procesu nanášania som na pleti cítila takú sviežu čistotu - neviem, či viete, čo tým chcem povedať, neviem nájsť vhodnejšie slová. Jednoducho keď si na pleť nanesiete niečo, čo cítite, že ju čistí a zároveň osviežuje ;-) Oceňujem, že maska po čase nestvrdne tak nepríjemne ako niektoré iné (jedine, že by ste prekročili dobu pôsobenia veeeľmi výrazne, možno, neskúšala som ;-) snažím sa riadiť návodmi).

Masku som odstraňovala taktiež podľa návodu - teplou vodou, uľahčila som si to tak, že som vatový tampón namáčala do teplej vody a tak masku odstraňovala z pleti -  nenechávajte vodu pustenú, napúšťajte si ju do nejakej mištičky, do ktorej budete tampóny namáčať. Ak však chcete limitovať odpad, tampóny nepoužívajte vatové, pomôže aj látka, ako napr. detské plienky (ale látkové, samozrejme ;-)). 

Pílingové čiastočky sú jemnučké, nedráždia pleť a nie sú to tie mikro umelé guľôčky, ktoré nájdete v bežných pílingoch, takže neznečisťujú životné prostredie.

Po dobe pôsobenia bola pleť čistučká a bez náznaku podráždenia. Póry vyhladenejšie, prirodzene matný vzhľad. Jednoducho želaný výsledok. No to bolo len jedno použitie a na to si predsa 75 ml balenie masky nikto nekúpi.

Ako to dopadlo po dlhšej dobe? Maska pôsobí na moju pleť naozaj priaznivo. Inokedy som u kozmetičky strávila dlhšiu dobu, po mesiaci so značkou Annemarie Börlind a touto maskou toho na čistenie na mojej tvári bolo podstatne menej. Sama vidím, že pleť je jasnejšia, žiarivejšia, ale nie mastnejšia. A dokonca aj počas obdobia PMS sa moja pleť správala normálne, bez pubertálnych výkrikov. Samozrejme, nejaká tá vyrážka vyskočila, ale nič zákerné. Táto maska a píling 2 v 1 si ma jednoducho získala.


Zrhnutie čiernej pleťovej masky 2 v 1:

+ prírodná kozmetika
+ vegan zloženie, netestovaná na zvieratách
+ spoľahlivo vyčistí pleť bez podráždenia
+ pílingové čiastočky sú jemnučké
+ už po prvom použití poznateľne čistejšia pleť
+ po dlhšom použití sa pleť postupne čistí a produkcia mazu a vyrážok klesá
+ praktické uzatvárateľné balenie, ktoré dlho vydrží



Aktuálne je táto maska v akcii a stojí 28,71 €, čo je však na pomery bežnej slovenskej domácnosti možno veľa. 
Sama som poskúšala viacero aj drahých a aj lacných produktov a nemám problém kúpiť si masku za 1 €, ak bude spĺňať moje očakávania a zároveň sľuby na balení. Táto maska to dokázala. Hej, je drahšia a ja som ju dostala na testovanie, tak "sa mi dobre hovorí", avšak míňa sa veľmi pomaly, a tak predpokladám, že pri použití 1-2x týždenne tak 6 mesiacov vydrží (a pri výdrži 6 mesiacov je táto suma celkom zanedbateľná - vychádza na menej ako 5 € mesačne). Investujete do svojej pleti, ktorá vám to vráti. Potešte ju prírodnou kozmetikou bez obsahu chemikálií, ktorá navyše priaznivo účinkuje na zmiešanú pleť so sklonom k akné. Za mňa jednoznačne áno ;-) 


Recenzia je sponzorovaná.

4 komentáre:

  1. Je fakt, že je maska dost drahá, ale když je kvalitní a navíc přírodní, tak si ráda připlatím.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle masku vidím prvně :) na mě je ale také dost drahá a osobně bych takovou částku za ní nedala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj naďalej ju nadšene používam. áno, je drahšia, ale svojou cenou sa vyrovná kvalitnejšej kozmetike z drogérií či parfumérií a navyše poteší prírodné zloženie. Kým moja pleť prešla na prírodnú / prírodnejšiu kozmetiku, dosť jej to trvalo a miestami to bol boj, ale po čase vidno priaznivý účinok. Osobne by som si ju kúpila, keď ju spotrebujem ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]