Post Page Advertisement [Top]

Moje ruky sú najmä v tomto období extrémne suché, až tak, že mi koža na nich praská a mobil nerozoznáva odtlačok prsta. A to je už veru čo povedať. Pokožku rúk mám však náchylnú aj mimo zimnej sezóny, nemá rada dezinfekciu a doma už mydlo nepoužívam, iba syndet (resp. umývaciu emulziu bez mydla, aktuálne Atoderm od Biodermy). Hocijaký krém mi nestačí, potrebujem niečo navyše. A to navyše zvykne byť skryté za nápisom CICA. A tak som sa rozhodla urobiť porovnanie dvoch CICA krémov na ruky od značiek Bioderma a La Roche-Posay.

Cicabio Mains & Cicaplast Mains


Keď som mala tento problém prvýkrát, vyskúšala som Cicabio Mains a bola som nadšená. Viacerí ste mi však už vtedy odporúčali vyskúšať krém na ruky Cicaplast a mne to nedalo. Keď je tak odporúčaný, asi na ňom niečo musí byť.


La Roche-Posay Cicaplast Mains & Bioderma Cicabio Mains hand cream


Prečo CICA krém? Dokážu urýchliť opravné procesy pokožky a sú vhodné pre celú rodinu. Cica krémy nepotešia len extrémne suchú, ale aj podráždenú pokožku (či už ide o škrabance, zapareniny, odreniny alebo len podráždený nos pri nádche). Sú vhodné na pokožku celého tela. Je už iba na vás, akú značku zvolíte, pretože väčšinou každá má ešte nejaké to špecifikum navyše. 

Cicabio a Cicaplast krémy na ruky porovnanie zloženia


La Roche-Posay Cicaplast Mains obsahuje okrem glycerínu aj niacinamíd. Niacinamíd je aktívna látka známa najmä z rôznych pleťových sér, jej účinok a efekt však ocení pokožka celkovo - dokáže totiž pokožku upokojiť a pomáha obnoviť kožnú bariéru.
Jeho tolerancia bola testovaná aj na citlivej a atopickej pokožke a ja na základe vlastnej skúsenosti potvrdzujem jeho jemnosť a účinnosť zároveň.



Cicabio a Cicaplast krémy na ruky porovnanie štruktúry


Bioderma Cicabio Mains vďaka patentovanej technológii Antalgicine opravuje aj mikrotrhlinky a prasklinky. Obsahuje aj biomimetické lipidy, kyselinu hyalurónovú a ďalšie lipidy - reparačné látky, ktoré podporujú obnovu kože na rôznych úrovniach a podporujú obnovu kožnej bariéry.

Cicabio a Cicaplast krémy na ruky aplikované priamo na koži

Cicabio a Cicaplast krémy na ruky aplikované priamo na koži a rozotreté


A čo moja skúsenosť? Obidva krémy sú skvelé. LRP je možné kúpiť v dvoch verziách - 50 ml a 100 ml. Tá väčšia sa zväčša cenovo viac oplatí. Krém je mastnejší, ale nie nepríjemne mastný. Zanecháva dlhodobo ochranný film, vstrebáva sa pomalšie, čo však vôbec nevadí.
Bioderma je krémovejšia, dobre sa vstrebáva a pritom zanecháva ochranný film, ktorý je nemastný. Fajn aj do práce alebo do kabelky. Balenie je maličké, 50 ml krém vojde naozaj aj do menšieho či plného šuflíka. Škoda, že sa nedá kúpiť vo väčšom balení. 
Oba krémy prinášajú takmer okamžitú úľavu a pri dlhodobom a pravidelnom používaní opravujú poškodenie pokožky a obnovujú kožnú bariéru. Kožu hydratujú a vyživujú.

Záver?
Bioderma má nevýhodu v tom, že balenie je iba 50 ml. LRP má nevýhodu v tom, že ruky sú mastnejšie, a teda nie je úplne vhodný, ak si potrebujete nakrémovať ruky počas práce.
Bioderma Cicabio Mains je z môjho pohľadu a skúsenosti krém vhodný najmä so sebou, ak vaše ruky potrebujú okamžitú dávku niečoho špeciálneho. La Roche-Posay Cicaplast Mains je krém vhodný najmä do domáceho prostredia alebo vtedy, keď neplánujete dlhšiu chvíľu (tak do 30 min) niečo robiť rukami (alebo mať zamastenú elektroniku).
Oba krémy sú na moje extra citlivé, suché a popraskané ruky ako balzam a veľmi im pomáhajú. 

Nezabudnite - práve tieto dve značky je najvýhodnejšie kupovať v rôznych akciách, ktoré sú pomerne časté. Či už ide o 2+1 alebo percentuálnu zľavu. Občas je k ich nákupu aj darček, teraz má napríklad Notino akciu - pri nákupe portfólia La Roche-Posay nad 35 € dostanete taštičku s 3 bestlessermi v miniatúrkach.
A stále platí, že ak objednáte do 21. 12. 2023 do 13:00, darček máte doma do Vianoc.


2 komentáre:

  1. Super článek, velmi poučný a přínosný. Podívám se po jedno z Cica krému, konečně vím, co to je. ☺☺ Krásné svátky přeji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, verím , že vaša koža cica krém ocení. Krásne sviatky 🎄☃️❤️

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]