Post Page Advertisement [Top]

Retinoidy už takmer 2 roky patria do mojej kozmetickej rutiny a pokiaľ ich bude moja pleť tolerovať, neplánujem sa ich vzdať. Skúšala som rôzne druhy, nižšie aj vyššie koncentrácie, drogériové aj dermo či iné zvučné značky. Niekedy mi práve tie najvychvaľovanejšie sadli najmenej a tie, ktoré som sa rozhodla vyskúšať najmä zo zvedavosti mi sadli ako uliate. O čom to je? O rozpočte, o preferenciách a najmä celkovej štruktúre a formulácii produktu. Percentá v zložke vám môžu byť nápomocné, ak s retinoidmi začínate, inak sú v podstate skôr marketingovým ťahom, pretože produkt s vyšším obsahom aktívnej látky môže byť naformulovaný tak, že ho vaša pleť bude milovať a naopak, nižšia koncentrácia môže v inej formulácii spôsobiť podráždenie.


A hoci sa na týchto dvoch nepíše obsah retinolu viditeľne na obale, jedno mi sadlo dokonale a s druhým, ktoré som si kúpila na základe pozitívnych recenzií, som sa trápila a postupne ho vyradila.

A pritom ide o jednu a tú istú značku Neutrogena a ich Retinol Boost.


Neutrogena Retinol Boost intenzívna nočná starostlivosť

Vlastnosti:  bojuje proti viditeľným známkam starnutia pleti, intenzívne vyživuje a obnovuje pleť počas noci, vyhladzuje jemné linky aj hlboké vrásky, spevňuje pleť a zanecháva ju hladkú, rýchlo sa vstrebáva

Sérum s 0,23 % retinolom

Intenzívna nočná starostlivosť Neutrogena Retinol Boost Intense Night Serum obsahuje čistý retinol, ktorý účinne pôsobí proti viditeľným známkam starnutia pleti. Kým budete spať, starostlivosť pleť intenzívne vyživí a obnoví. Po 8 týždňoch používania sú jemné linky a vrásky zredukované a tvár je znateľne pevnejšia.


Intenzívne sérum Retinol Boost + sa nachádza v sklenenom baleni s pipetkou. Je neparfumované, priehľadné a olejovité, a pred prvým použitím som si myslela, že toto by mohol byť ten povestný kameň úrazu, ale vôbec nie. Práve tá olejovitá konzistencia mojej pleti dokonale vyhovovala a nepodráždil ju ani pri každovečernom používaní. K tomuto séru sa určite rada vrátim. Jedno z naj retinolových, aké som mala.

Neutrogena Retinol Boost vysoko účinné anti-age sérum


Vlastnosti:  okamžite pleť vyhladzuje, zjemňuje vrásky okolo očí, na čele a lícach, redukuje pigmentové škvrny, zlepšuje pevnosť pokožky, pomáha pleť vyplniť a hydratovať

Čistý retinol je látka účinná nielen v boji proti vráskam. Ak s ním len začínate a navyše máte citlivejšiu pleť, odporúčame ho zavádzať postupne. Počas prvých troch týždňov používajte prípravok s obsahom retinolu iba 2–3× týždenne. Ak ho vaša pleť znáša dobre, zvýšte frekvenciu používania na 1× denne. Potom môžete do svojej každodennej starostlivosti o pleť zaradiť aj ďalšie účinné anti-age produkty Neutrogena Retinol Boost.

Toto ľahké, mimoriadne účinné anti-age sérum Neutrogena Retinol Boost sa po nanesení veľmi rýchlo vstrebáva a priamo do vrchných vrstiev pleti uvoľňuje čistý retinol. Je vedecky dokázané, že táto účinná látka urýchľuje produkciu kolagénu a obnovu buniek na povrchu pleti, a tým bojuje proti viditeľným známkam starnutia, ako sú vrásky alebo pigmentové škvrny. Unikátne zloženie séra je navyše obohatené o rastlinný výťažok z myrty na zvýšenie účinkov retinolu a o kyselinu hyalurónovú pre intenzívnu hydratáciu a vyplnenie pleti. Vaša tvár bude ihneď po nanesení jemná a vyhladená.


Sérum Retinol Boost je krémové a má pumpičku. Kedysi som preferovala takýto typ produktov, dnes ho môžem používať maximálne raz do týždňa. Neuveriteľne mi vysušuje pleť aj napriek hydratácii (pomaly z každej strany). Žiadnu inú negatívnu reakciu som nepostrehla, ale v podstate som ani nestihla, lebo keď som si ho dala viackrát v jednom týždni, mala som pleť ako púšť. Bolo mi ľúto, že práve toto sérum (tak chválené) mi nevyhovuje, ale o tom je kozmetika. Bohužiaľ, bez skúšania na vlastnej koži sa to nezaobíde.


Preferujem dermoznačky možno podvedome, ale rada skúšam aj bežnú ponuku drogérií a viem, že tento Retinol Boost+ si určite kúpim zas.

Práve teraz ich môžete mať o 15 % lacnejšie s kódom care na Notino.


Zaujal vás niektorý z dvojice? Používate retinoidy?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]