Post Page Advertisement [Top]

Línia Lipikar od značky La Roche-Posay je určite opodstatnene známa. Mala som pár produktov a dodnes tvrdím, že ich sprchový olej a telový balzam AP+M sú TOP. Krém Eczema MED ma lákal a nakoniec sa mi podarilo vyhrať ho v súťaži na instagrame. Ani nestihol zapadnúť prachom, dostáva sa mu u nás pravidelnej plnej pozornosti.


Lipikar ECZEMA MED alebo ten krém z CHLADNIČKY


V prvom rade toto nie je obyčajný krém. Je charakterizovaný ako "zdravotnícka pomôcka" a kúpite ho zväčša v klasickej lekárni. Po otvorení ho určite skladujte iba v chladničke, odporúča to aj výrobca a predídete tak jeho znehodnoteniu.





Vyskúšala som ho na sebe, ale pravidelne ho používam na synovu pokožku, najmä na líca a okolie úst, keďže práve tam sa mu zvykne tvoriť ekzém. A tvorí sa mu väčšinou preto, lebo slintá (zn. posledná stolička) a tiež všetko ochutnáva a pošúcha si tvár aj špinavými rukami - áno, nie vždy stihnem "dobehnúť" a zabrániť mu v tom. Nemá ekzém pravidelne, tento krém mu ho pekne stiane.

Je vhodný aj na očné okolie (dokonca aj na viečka!) a používa sa na suchú a čistú pokožku (ak aj aplikujete nejaký ďalší krém, tak tento Eczema MED ide vždy prvý). Počkajte aspoň 5 minút, aby ste mali istotu, že vsiakol a pokračujte ďalšími krokmi starostlivosti o kožu (synovi na tvár po tomto kréme ráno nanášam SPF).

Funguje ako balzam. Doslova. Nielen jeho účinné látky, ale aj fakt, že sa skladuje v chladničke prináša koži instantnú úľavu. Zmierňuje pocity svrbenia, podráždenú pokožku upokojuje a eliminuje zápal. Vyskúšala som aj na svoje prejavy atopického ekzému na rukách a pomohol spoľahlivo. Nie je potrebná žiadna hrubá vrstva, krém nie je ťažký a ani príliš mastný. Konzistencia je jedna radosť aj na tvár.





Kľúčovou zložkou je endobióm, ktorý má na základe vedeckého výskumu mikrobiómu schopnosť špecificky zamerať sa na baktérie, ktoré spôsobili rozvoj zápalu a neeliminovať baktérie, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie pokožky.

Podľa webu La Roche-Posay má tento krém preukázaný účinok zmiernenia príznakov ekzému už za 3 dni. Stačí, keď synovi aplikujem krém 2x denne (ráno a večer) a po 2 dňoch už ekzém takmer nevidno. Na mojich rukách bol priebeh rovnaký. 



Balenie je síce menšie a online ho pravdepodobne nekúpite (aj keď pár shopov ho ponúka), ale je to skvelý a účinný krém. 30 ml stojí zvyčajne okolo 25 €, pri veľkých ložiskách ekzému to môže byť finančne náročné (keďže ide o liečbu, nie rozmar, ale zároveň je to voľne dostupný produkt bez nutnosti predpisu), pri menších ložiskách vydrží celkom dlho (nenanášam na celú plochu, iba na ložiská). Ten pocit, keď koža nepáli a nesvrbí stojí za to. Určite viem, že keď toto balenie spotrebujem, kúpim ďalší.

Ak vám však ani po 10 dňoch liečby nepomôže, určite sa obráťte na kožného lekára. (Podľa pokynov v letáčiku.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]