Post Page Advertisement [Top]

Zázrak na počkanie? Odstránenie pigmentových škvŕn po prvom použití? Hádam by to nikto ani nečakal. Totiž boj s pigmentovými fľakmi je na dlhé trate a najefektívnejšie je pokúsiť sa im predchádzať. Napriek tomu má tento fluid /v slovenskom preklade uvedený skôr ako emulzia/ veľa čo do seba a úprimne ma oslovil.


Sesderma Azelac RU Fluid SPF 50 - jemná hodvábna emulzia


To, že SPF je najlacnejší a najefektívnejší anti-age už hádam všetci vieme. A aj to, že účinne pomáha proti vzniku pigmentových škvŕn. Zároveň svoju rolu zohrávajú aj aktívne látky, medzi moje najobľúbenejšie patrí vitamín C, retinoidy a niacinamid. Zaklincovať komplexnú starostlivosť hodvábnym fluidom je príjemný bonus. A práve takáto dlhodobá a cielená starostlivosť dokáže spomaliť fotostarnutie a zrevitalizovať pleť. Ak ju budeme realizovať poctivo a trpezlivo. Výsledky sa totiž nezjavia za deň, môže to trvať aj rok, dva.


Sesderma Azelac RU Fluid SPF 50 - balenie

Sesderma Azelac RU Fluid SPF 50 - zloženie


K tej poctivosti a trpezlivosti len jedna poznámka - nemusíte mať žiadne komplikované rutiny. Čistenie, sérum (alebo viac), krém. Ráno vitamín C a zakončiť rutinu ochranným "opaľovacím" prípravkom na tvár (SPF). Večer retinoidy.  Alebo iné vami obľúbené látky a konzistencia.

Azelac RU Fluid som používala na prelome zimy a jari ako posledný krok RANNEJ rutiny, keďže obsahuje SPF. Tú hodvábnu textúru som si zamilovala po prvom použití. Na pleti vytvoril nádherný glow efekt, ale žiaden nepríjemný lesk či mastnota bez ohľadu na množstvo (pokojne aj viac, netreba sa báť). Dokonalosť. 

Z pohľadu tvorby pigmentových škvŕn je pre mňa ťažké hodnotiť iba tento fluid, keďže používam kombináciu aktívnych látok, ktoré majú preukázané účinky na pigmentové škvrny v dlhodobom horizonte. Bolo by odo mňa nefér tvrdiť, že zásluhy pripisujem iba tomuto fluidu, keď to takto nie je.

Čo ale potvrdiť môžem je fakt, že v kombinácii s vyššie uvedenými aktívnymi látkami dokázal napríklad omnoho rýchlejšie odstrániť pozápalovú pigmentáciu - to je ten fľak, ktorý máme po vyrážke - a to je naozaj niečo, čo si dokážete všimnúť v priebehu pár dní.


Sesderma Azelac RU Fluid SPF 50 textúra produktu


Je super, že má SPF, ale nezabúdajme na reaplikáciu - ja dávam novú vrstvu SPF spravidla vždy, keď ideme znovu von. Štandardne chodíme von doobeda a poobede, takže väčšinou počas dňa aplikujem sebe a synovi dvakrát SPF - a pokojne znovu tento fluid.


Sesderma Azelac RU - popis celej línie (lístoček vnútri škatuľky)

Sesderma Azelac RU - popis celej línie


Počas slnečných dní som však už presedlala na klasické SPF s deklarovanou UVA ochranou - keďže tento fluid ju nemá "v krúžku" na obale, vyčítať ochranu vieme len zo zloženia napr. na webe Inci Decoder. Pri tomto fluide vnímam SPF ako bonus, rovnako ako pri BB krémoch, avšak vy to takto robiť nemusíte. Jeden prípravok so slnečnou ochranou, ktorý používate pravidelne a v dostatočnom množstve je fajn a postačuje.


Používate produkty určené proti pigmentovým škvrnám?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]