Post Page Advertisement [Top]

Už pár rokov viem o tom, že mám problém nájsť očný odličovač, po ktorom by som aspoň chvíľu nevyzerala ako v príbuzenskom vzťahu s angorským zajacom. Dlho som sa spoliehala na obyčajnú svetlomodrú jednozložkovú Niveu, tá bola viac-menej v poriadku a aj cenovo dostupná. A potom prišlo obdobie, keď som sa líčila minimálne (to obdobie ešte stále trvá). A potom som si povedala, že vyskúšam niečo iné, čo je určené na citlivé oči. A tak som si z ponuky Elnino vybrala Mixu a Vichy.




Začiatkom marca sme išli na výlet, na ktorom som sa líčila. A tak som si povedala, že toto bude vhodný čas na vyskúšanie jedného z dvojice. Zobrala som Mixu len z toho dôvodu, že ak by som ju náhodou tam niekde zabudla, je lacnejšia a môžem si ju dokúpiť pre potreby testovania na blog.

A aby som uviedla podstatné detaily, vzala som si ešte to, čo som aktuálne používala. Čistiaci a odličovací balzam Heimish, čistiaci gél a pleťové séra a krém Geek&Gorgeous, SPF sérum Sesderma a SPF La Roche-Posay. Okrem toho som mala pribalený aj balzam Cicaplast, pre moje ruky a synove líca.

Ak ste sledovali moje stories, vedeli ste, že balzam Heimish mi spôsobil opuch a začervenanie, keď som ho použila na oči. Potom som ho používala už iba na pleť a všetko bolo ok. Až kým sa na výlete nestretol s Mixou a bola z toho alergická reakcia ako hrom.

Pre mňa to bolo v tej chvíli jasné - kombinácia Heimish a Mixa. Kým som si vyliečila pleť (tu nájdete, ako sa mi podarilo dať si kožu dokopy), nepoužívala som ani jeden tento produkt. Potom som sa znovu nalíčila a povedala si, že dám Mixe poslednú šancu. Očné okolie bolo mierne začervenané a oči trošku štípali. Ale žiaden opuch a po hodine už bola koža relatívne v poriadku. Takže áno, boli to tie esenciálne oleje v balzame Heimish, ktoré mi narušili kožnú bariéru až tak, že s odličovačom to už bolo na poriadnu reakciu. Odvtedy som ho totiž nepnoužila, zato tieto odličovače áno a žiadna podobná reakcia sa už nevyskytla.





Mixa Optimal Tolerance Bi-Phase Cleanser

Tento odličovač má 125 ml a stojí do 5 €. To je dosť dobrý pomer. Je dvojfázový a odstráni aj odolný očný mejkap. 

Keď som sa vás v stories pýtala, akú máte skúsenosť s Mixou, odpovede boli všelijaké. Jedni ju milujú, druhí z nej majú reakciu a tretí ju považujú za dobrú a lacnú voľbu. Nepatrím do žiadnej z týchto skupín. Mixa mi očný mejkap odlíčila bez problému. Ale stále ma štípe a spôsobuje začervenanie, hoci tá reakcia už nie na pár dní liečenia.





Vichy Pureté Thermale Waterproof Eye Makeup Remover

Tento odličovač má 100 ml a je tiež dvojzložkový ako Mixa. Dokáže odstrániť aj odolný očný mejkap, ale jeho cena sa pohybuje okolo 11 €.

Vyskúšala som ho už takmer bez očakávaní. A čuduj sa svete, odlíčenie prebehlo bez štípania a iba s jemne začervenanou pokožkou v očnom okolí. Áno, je drahší, ale toto je reakcia, ktorú som ochotná tolerovať aj napriek vyššej cene. Zase sa mi potvrdilo, že Vichy mojej koži celkom vyhovuje.


Viem, že pre mňa je ťažké nájsť odličovač, ktorý mi nebude spôsobovať žiadnu reakciu. Ale tiež viem, že jemné krátkodobé štípanie a začervenanie som ochotná tolerovať (inak by som nenašla nič na odlíčenie mojich ultracitlivých očí). Keď mi však niečo spôsobí reakciu, stráca moju dôveru. Bežná modrá Nivea na citlivé oči je fajn. Vichy je síce drahší, ale zároveň aj pre mňa lepší. Mixa je priemer, moje oči ju síce zvládajú, ale nie na dennej báze.


Máte skúsenosti s očným odličovačom na ultracitlivé oči?



Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 120 €! 

4 komentáre:

  1. Mala som len Mixa odličovač, je super za tú cenu. Len aj tak mám pocit, že väčšina odličovačov riasenky odličuje iba polovične.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z mojej skúsenosti dosť záleží aj od intenzity líčenia. A celkom sa mi osvedčilo dať odličovač na tampon a nechať pôsobiť priložený na viečkach. Potom to ide o čosi jednoduchšie.

      Odstrániť
  2. Ahoj, ani jeden odličovač jsem nezkoušela, ale na Mixu jsem četla chválu již dřív. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to aj ja a potom ma trošku sklamala, ale na druhej strane mne vyhovuje naozaj málo odličovačov.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]