Post Page Advertisement [Top]

Keď mi minulý rok približne 3 mesiace po pôrode začali v chumáčoch vypadávať vlasy, bola som v šoku a úplne nešťastná. Vtedy ste mi mohli hovoriť, že sa to upraví časom, neverila som. A znovu by som neverila, aj keď sa to časom upravilo používala som aj podporné prípravky (ktoré možno viac podporovali moju psychiku).
Každopádne, vlasy mi o čosi viac vypadávajú takmer vždy začiatkom jari a jesene, resp. po stresujúcom období. A vtedy viem, že je čas trošičku im pomôcť. Zázrak za noc neočakávam nikdy, mierne zlepšenie stavu však áno. Ale nezabúdajte, ak je to vypadávanie výrazné, neprestáva, určite to treba riešiť s lekárom, aby sa vylúčilo prípadné ochorenie.





Značka Sesderma patrí k mojim najobľúbenejším dermoznačkám. Netajím to, práve naopak. No donedávna som z jej portfólia skúšala iba pleťovku a niečo z telovej kozmetiky. Vlasová línia ma dlho lákala, a tak si dnes môžete prečítať moju skúsenosť s líniou Seskavel, ktorú som začala používať v januári.

Testovala som kompletnú sadu - ampulky, šampón a emulziu v spreji. 









V balení sa nachádza 12 sklenených ampuliek pre intenzívnu kúru, ktorá obsahuje extrakt z moruše bielej, kyselinu nikotínovú, adenozín, chlorid zinočnatý, vitamín B6. Ampulka vystačí aj na 2 použitia, avšak môžete ju použiť aj celú naraz. V prípade potreby je možné používať kúru každý deň, pre intenzívnu, tzv. šokovú terapiu. Vtedy by som možno z ekonomických dôvodov pristúpila k používaniu polovice ampulky.

Pre udržiavanie stačí ampulky použiť 2x týždenne, a tým pádom táto sada vydrží 6 týždňov. Ampulky používame vždy večer pred spaním a jemne masírujeme pokožku hlavy, aby sa prekrvila. Mala som pocit, že trošku zmastila vlasy, nič strašné to však nebolo. Možno pri dennom používaní by som to považovala za negatívum.

Pre mňa ako nešikovnú osobu je sklenená ampulka výzva, roztrieštila sa mi však iba dvakrát a iba tá časť, ktorá slúži ako "uzáver" a odlamuje sa.

Toto balenie stojí okolo 30 €.



Seskavel emulzia v spreji






Tento sprej predstavuje ideálneho partnera na sezónne vypadávanie vlasov (jar a jeseň). Obsahuje extrakt z puškvorca, serenou serrulatu, keratín, hodváb a jojobu, kofeín, zinok a mentol.
200 ml balenie pri používaní podľa pokynov (2 ml denne - teda 12 strekov) vydrží 100 dní. To je veľmi dobrý pomer pri cene cca 20 € za balenie.
Po večernej aplikácii pokožku hlavy jemne masírujte. Zdalo sa mi, že ampulky zmasťovali vlasy oveľa viac, pri tejto emulzii bolo mastenie vlasov takmer nepozorovateľne zvýšené (ale dodávam, že ja nemám mastné vlasy, umývam ich cca 2-3x týždenne, resp. podľa potreby). Ak vám aj vlasy zmastí počas noci, stačí ich ráno umyť. Výrobca odporúča šampón Seskavel z línie pre lepší efekt, ale pokojne siahnite po tom vašom šampóne.









Priznávam, tohto som sa trošku bála. Veľa šampónov totiž mojej pokožke hlavy so sklonom k seboreitickým prejavom nevyhovuje. Pri tomto sa našťastie nič negatívne neudialo, žiadne svrbenie či chrastičky, a tak som ho používala pravidelne. Obsahuje extrakt z puškvorca, serenoa serrulata, hydrolyzovaný keratín, kofeín, biotín, aminokyseliny, rastové faktory a 200 ml balenie stojí okolo 14 €, výhodnejšia je však sada šampónu a ampuliek, ktorá stojí cca 34 €.  Odporučila by som ho aj na jemné vlasy. 

Línia obsahuje parfum, vôňa je však veľmi jemná. Uvádzam to iba preto, lebo niekomu môže vôňa vadiť alebo dráždiť. Veľmi pozitívne ma prekvapil najmä šampón, ktorý mi celkom sadol. 

Po požívaní celej sady po dobu takmer 3 mesiacov môžem skonštatovať, že vlasy mi vypadávajú menej (ale stále padajú, to je bežné, každý vlas má iba istú životnosť), nelámu sa a pôsobia hustejšie. Nie sú zaťažené, nie sú premastené a pokožka hlavy je v pohode.

Za mňa ďalšia super línia od mojej obľúbenej značky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]