Post Page Advertisement [Top]

Nebolo to tak dávno, čo som na blogu publikovala príspevok o trojici náhodne vybraných deodorantov. Potom som sa rôznym experimentom trošku vyhýbala. No pravdupovediac, nejaké to deo od Vichy ma lákalo už celkom dlho. Vybrala som si nakoniec 2, ktoré mali celkom priaznivé hodnotenia. Hoci sa zdajú úplne odlišné, až taký veľký rozdiel medzi nimi nie je, ale našla som pár možno podstatných detailov. A ako to dopadlo? Ľutujem alebo chválim?


Začala by som tým, čo majú tieto deodoranty spoločné, pretože to vidno na prvý pohľad z balenia:
  • sú hypoalergénne
  • vhodné aj na citlivú pokožku
  • neobsahujú alkohol
  • sľubujú 48-hodinový účinok
V čom sa odlišujú na prvý pohľad?
  • veľkosť balenia
  • typ balenia a rozprašovača
  • zloženie - aj keď sa zložky opakujú, predsa sú niektoré iné a tiež v inom poradí

Poďme sa pozrieť bližšie na jednotlivé deodoranty:



Vichy Deodorant Extreme Freshness








Extreme Freshness je jeden z tých kompresných deodorantov = menšie balenie, ale vydržať by malo ako to väčšie. A naozaj je pravda, že sa míňa pomalšie. Je síce o čosi drahší ako minerálny (tento stojí okolo 11 €, ten druhý niečo cez 8 €), ale z hľadiska spotreby sa oplatí viac a zároveň zaberie menej miesta.
Ak preferujete deodorant bez vône, toto nebude váš favorit. Vôňa je však veľmi jemná a neprebíja parfum. No je, cítim akoby ruže alebo niečo podobné :-)
Čo je pre mňa najpodstatnejšie - deodorant naozaj účinkuje a nedráždi pokožku, ani tú čerstvo oholenú. Pokiaľ ide o aplikátor, pár krát sa mi stalo, že keď som nepretrepala balenie dostatočne, tak nestriekal obsah, iba naprázdno - no stalo sa mi to asi iba 3x a odkedy si dávam pozor a snažím sa ho poriadne pretrepať, nestalo sa mi to.


Vichy minerálny deodorant





Tento deodorant je jeden z tých klasických - od vzhľadu až po efekt. Ak máte radi minerálne deo - toto by mohol byť váš obľúbenec - a existuje aj v nesprejovej forme. Aplikátor nesklamal ani raz, deodorant je bez vône a splnil všetky moje očakávania - účinkuje, nedráždi pokožku. 
Narozdiel od predošlého sa však míňa o čosi rýchlejšie, aj keď je toto balenie väčšie, obsahuje menej samotnej deo zložky ako deodorant Freshness. 
Zaujal ma o čosi viac preto, že je bez vône a tým pádom je o čosi šetrnejší k pokožke, ktorá by mohla mať tendenciu zareagovať na produkty s vôňou.


Je medzi nimi teda rozdiel? Nuž, tak ako som spísala vyššie - áno, ale maličký, no pre niekoho môže byť práve to málo (napr. vôňa, komprimované balenie, aplikátor, cena) podstatné.



Ani jeden z nich nenecháva škvrny na oblečení. Neviem potvrdiť 48-hodinovú účinnosť, avšak aplikujem si ich (vždy iba 1, nekombinovala som) iba raz denne a stačí mi to (a to sa fakt niekedy celkom poriadne zapotím).
Neľutujem, že som si vybrala práve dvojich Vichy deodorantov. Nesklamali, práve naopak, veľmi ma potešili tým, že účinkujú a nedráždia. Treba mať však na pamäti, že stále ide iba o deodorant - nezabraňuje poteniu. Potím sa teda celkom intenzívne (hlavne, keď sa snažím malé šidlo nakŕmiť v poslednej dobe), a potím sa aj po použití deo Vichy, ale ten pach nie je cítiť. A od pôrodu mám akoby zosilnený čuch, možno preto inklinujem k produktom bez vône.






Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 100 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]