Post Page Advertisement [Top]

Myslím, že by sme túto kozmetiku mali raz a navždy prestať volať opaľovacia, pretože to evokuje, že mám ten prípravok použiť len vtedy, keď sa chcem cielene opaľovať. 

Kedysi som si nevedela predstaviť vrstviť pleťovku a nie to ešte každý deň používať SPF na tvár. Už je to nejaký čas inak a som rada, že sa mi podarilo takto zlepšiť pleťovú rutinu. Nie každý SPF prípravok však ulahodí pleti a ak sa po nanesení nežiaduco leskne alebo je príliš hutný, biely či s nepríjemnou vôňou, určite to neuľahčuje denné používanie. V mori SPF prípravkov je veľa kvalitných krémov a celkom dosť inšpirácie nájdete aj na instagrame napr. u @smartbeauty.sk (ktorá asi najviac na slovenských internetoch šíri SPF osvetu), ale aj u kožnej lekárky @karolina.baumgartner

Ešte v novembri mala Missha zaujímavú akciu a ja som neodolala. Ale celkom som sa krotila a objednala iba pár vecí, no všetky pre mňa novinky. Dnes si prečítate o SPF krémoch od Missha a A'pieu a o tom, či to bola dobrá kúpa naslepo.




Nemala som cielene vybraný žiaden konkrétny SPF produkt. Išla som skôr po popise a keďže v tom čase mali akciu a zľavu na všetok tovar, vzala som rovno 2 kusy, pretože tá kórejská kozmetika má čosi do seba. Okrem iného som si objednala aj BB krém, ktorý získal niekoľko ocenení, ale stojí mi "v sklade", pretože mám ešte dve otvorené BB krémy a nechcem zbytočne otvárať ďalší. Aj keď, poviem vám, zvedavosť je teda silná, no odolávam ;-)



A'PIEU Pure Block Natural Daily Sun Cream





Krém od A'pieu má ochranný faktor 45, je vhodný aj pre citlivú pokožku a má nelepivú textúru. Okrem iného obsahuje komplex bobuľového kvetu, extrakt z listov aloe vera, ale aj extrakt z červeného melóna. 
Má jemnú sviežu vôňu, ktorá mierne pripomína citrusy, ale skôr to bude ten mix spomenutý v predošlej vete.
Tento SPF bol zabalený vo fólii (preto sa mi trošku horšie fotil) a získal niekoľko ocenení.


MISSHA All Around Safe Block Daily Sun






Krém od Missha síce nevyhral žiadne ocenenie a je aj trošku drahší, no má aj vyššie SPF 50+. Obsahuje okrem iného aj 
  • reliéfovú vodu s komplexom kvetov, ktorá napomáha udržiavať hydratáciu pokožky, 
  • orientálny čaj Newplex chráni pokožku pred UV žiarením pomocou patentovaných prísad,
  • extrakt z plesnivca, ktorý sa tiež stará o hydratáciu pokožky,
  • bylinný komplex, ktorý upokojuje pleť.
Narozdiel od SPF od A'pieu tento bol zabalený v škatuľke a nemá žiadnu vôňu. Taktiež je vhodný pre všetky typy pleti.


Nie je medzi nimi veľký rozdiel, no nejaký sa nájde. Takto vyzerajú krémy na pokožke pred rozotretím a po:



Ochranný krém od A'pieu je o čosi ľahší, má akoby trošku redšiu konzistenciu. Oba sa však veľmi dobre nanášajú, nezanechávajú biely povlak a znášajú sa aj s vrstvami po nimi (sérum, krém). Nevytvárajú ani mastný vzhľad. Suchá pokožka ich možno až tak neocení, ale keď berieme do úvahy, že toto je už "len" doplnková starostlivosť ku základnej rutine, tak by som povedala, že sú naozaj vhodné pre všetky typy pleti.
Napriek vyššej cene a žiadnemu oceneniu mi je akosi viac sympatickejší práve krém od Missha. Možno aj kvôli tomu, že je bez parfumácie. Efekt na pleti však majú oba rovnaký.
Používam ich každý deň (na striedačku, alebo podľa toho, ktorý mi príde prvý pod ruku). Niekedy dávnejšie som si naozaj nevedela predstaviť používať denne okrem séra, krému ešte aj SPF. Už sa mi to zdalo priveľa. Nehovoriac o tom, že toto je stav bez líčenia. Zvykla som si, ale to podstatné bolo, že som našla správne a vhodné produkty pre moju pleť. Ešte v lete som používala SPF od Nuxe. Ten bol fajn, ale po čase mi začala vadiť tá typická vôňa opaľovákov. A moju pleť trošku zmastnil. No používala som ho denne.
Tieto dva mi úplne vyhovujú a hoci to bola kúpa naslepo, bola veľmi dobrá :-) Už som sa viackrát presvedčila, že kórejská kozmetika má niečo do seba a tieto dva krémy sú toho ďalším dôkazom.

2 komentáre:

  1. Vypadá to na příjemné krémy. Hodně mě zajímá, co pak řekneš na ty BB krémy. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :-) potrvá, kým vôbec otvorím to BB, keďže teraz mám viacero BB otvorených a líčim sa minimálne. Ale tiež som na neho veľmi zvedavá ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]