pondelok 8. novembra 2021

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Už dlhšiu dobu používam značky profesionálnej vlasovej kozmetiky a neľutujem. Ak ste aspoň občas čítali nejaký príspevok na tomto blogu venovaný vlasom viete, že rôzne šampóny som vždy skúšala len veľmi opatrne, pretože som sa bála reakcie. Moja pokožka hlavy totiž vedela zareagovať takmer hneď a celkom prudko - stačil nevhodný produkt a vytvorili sa mi chrastičky, lupiny a pokožka ma neskutočne svrbela. Nehovoriac o tom, že som mala aj šampóny, ktoré pokožke hlavy neublížili, ale vlasy vyzerali ako slama aj po použití kondicionéra a masky. 
Nie tak dávno som tu písala takmer ódy na šampón Zenz. Ten šampón je naozaj úžasný a určite ho oceníte, ak máte nejaký problém vlasovej pokožky či dokonca aj seboreu. Celkom ma však lákali aj iné značky a po veľkom úspechu kondicionéra od značky Maria Nila som sa rozhodla vyskúšať aj šampón. A pravdupovediac, objednala som si ho vtedy hlavne preto, že môj Zenz 07 nebol skladom.

Maria Nila Head&Hair Heal šampón na vlasy

Ako som už písala v príspevku o kondicionéri - švédska značka Maria Nila je mi veľmi sympatická. Je vegánska, netestuje na zvieratách, neobssahuje parabény a sulfáty, obsahuje komplex, ktorý chráni farbu vlasov a na jej výrobe a zveľaďovaní sa podieľa skúsení tím kaderníkov.

A niečo na tom teda bude. Naposledy som bola u kaderníčky začiatkom augusta a spoločne tipujeme, kedy sa tam zastavím znovu. Pár sivých vlasov mi pribudlo (a ani sa nečudujem), no napriek tomu moja farba stále vyzerá ok. Jasné, nie je to také ako po príchode zo salóna, to si nerobím žiadne nádeje. Ale napriek všetkému vyzerá tak dobre, že sa ma až sestra minule opýtala, či mám nafarbené vlasy. Nemala som. Iba som si ich umyla.

Maria Nila Head & Hair balenie šampónu zo zadu, popis

Maria Nila Head & Hair INCI zloženie

Šampón Head&Hair Heal od značky Maria Nila je primárne určený na problematickú vlasovú pokožku (teda nielen lupiny, ale napr. aj seborea) a tiež by mal pomáhať v boji proti padaniu vlasov. Obsahuje piroktón olamín - ktorý zamedzuje vzniku lupín, extrakt z aloe vera a vitamín E - ktoré vyživujú a regenerujú pokožku hlavy, apigenín a kyselinu oleanolovú - ktoré znižujú množstvo vypadaných vlasov a peptidy - ktoré podporujú rast nových vlasov a posilňujú vlasové korienky.

Maria Nila Head & Hair šampón na ruke

Ak si nie ste istí, odporúčam vyskúšať 100 ml alebo 350 ml balenie, ktoré je dostupné aj na webe Notino. To moje je 1000 ml a je praktické na domáce použitie - na fotke vidíte jedno stlačenie pumpičky, čo bohate stačí. 

Šampón používam už nejaký ten mesiac a okrem toho, že naozaj urdžiava farbu vlasov, mi vypadávajú vlasy "tak v norme" - teda tých pár vlasov, čo vypadne je normálny jav, zatiaľ žiadne chumáče, aj keď čakám, či sa nenaplnia reči, že po pôrode začnú vlasy vo veľkom vypadávať. Zatiaľ sa to nedeje, ale ešte som len 8 týždňov po, tak som zvedavá. Dúfam, že nie, ale pripravujem sa aj na takýto stav. 
Odkedy používam šampón Zenz a teraz aj tento Maria Nila som nemala lupiny, prejavy seborei ma obchádzajú, pokožka hlavy nesvrbí. 

Šampóny profi kaderníckych značiek sú drahšie, ale túto investíciu vaše vlasy a najmä pokožka hlavy určite ocenia. Netreba zabúdať na to, že šampón umýva pokožku hlavy a teda treba voliť taký, aby tej vašej neuškodil. Ak si nie ste istí, poraďte sa so svojim kaderníkom.
Head&Hair Heal šampón vychádza v 350 ml balení na niečo cez 22 €, čo sa môže zdať ako vysoká suma, ale za mňa určite lepšie ako hocijaký lacný šampón z drogérie, ktorý skôr narobí šarapatu ako dosiahne želaný efekt. 

Všetky šampóny, ktoré som v tomto príspevku spomenula som si kúpila za vlastné peniaze, a teda viem, čo je to investovať vyššiu sumu do neovereného produktu, ale úprimne vám ho odporúčam, ak vás trápia podobné problémy vlasovej pokožky ako trápili mňa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)