Post Page Advertisement [Top]

V úvode by som chcela povedať, že už približne od roku 2017 nepoužívam klasické antiperspiranty pravidelne. Používala som prevažne prírodné, bez hliníka, ktoré síce nemali takú výdrž ako tie z políc v drogérke, ale za to nedráždili pokožku podpazušia a mali prijateľnejšie zloženie. A bola to zvedavosť, ktorá ma priviedla k tejto Rexone. Mimochodom, naposledy som mala Rexonu asi pred 4 rokmi a prestala som ju používať, pretože ma z nej štípala pokožka.

Priznávam sa, táto kúpa bola veľmi spontánna. Nevidela som predtým žiadnu reklamu a ani nečítala recenzie. A napriek vlastnej poslednej zmiešanej skúsenosti, keď síce Rexona účinkovala, ale zároveň mi aj podráždila úpokožku som sa rozhodla zariskovať. Prípadne ak by mi nesadol, putoval by manželovi, keďže je bez vône, a tak necítite typicky dámsku či pánsku verziu.






Rexona má celkom širokú ponuku a hoci ja som tento sprej kupovala v klasickej drogérii, na nete je asi o 1 € lacnejší. Nový variant Rexona Maximum Protection 96 h Clean Scent patrí k tým "klasický v menšom". Podľa sľubov vydrží rovnako ako 200 ml verzia a je v menšom obale, len viac "stlačený". Zo skúsenosti môžem povedať, že stačí aplikovať máličko a svoj efekt splní. Nešla som však podľa návodu - neaplikovala som si ho na noc, to sa mi zdá trošku zvláštne. Na noc nechávam svoju pokožku oddýchnuť a vstrebať maximálne nejaké mazadielka, nie antiperspiranty. Veď keď sa v noci spotím, tak sa ráno osprchujem ;-)
Záťažovou skúškou prešiel na jednotku. Aplikovala som ho len ráno a zvládol so mnou deň v tých najväčších horúčavách. Stačilo naozaj málo. Pozitívom je, že nedráždil pokožku. A hoci som sa aj mierne spotila, necítila som sa, čo je kľúčové pri používaní antiperspirantov. Hoci ich veľkou nevýhodou je, že blokujú pre telo prirodzené potenie, čo z dlhodobého hľadiska určie nie je dobré. Preto ich striedam a po tomto siaham iba vtedy, keď viem, že ma čaká náročný deň v spoločnosti. A platí, čo som písala v úvode - stále radšej kombinujem prírodné deodoranty a po antiperspirante siaham výnimočne.

Sumárne hodnotenie produktu:

+ účinkuje spoľahlivo
+ nedráždi pokožku ani po opakovanom použití počas dňa
+ bez vône (nebije sa s parfumom)
+ stlačené balenie 

- ak to preženiete, môžete si spôsobiť biele škvrny na oblečení - naozaj stačí máličko a účinkuje
- škatuľka - nechápem, na čo je v papierovej škatuľke, keď je stlačený a pýši sa nápisom "menej odpadu"
- dlhodobé používanie hocijakého antiperspirantu nie je priaznivé pre pokožku
- 96 hodín určite nevydrží ;-)

Teda za mňa antiperspiranty áno, ale nie každodenne. Nechajme pokožku oddýcghnuť si a doprajme jej aj prírodné a menej škodlivé deodoranty ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]